Saturday, 26 October 2013

pengalaman ke I CITY SHAH ALAM..

Assalamualaikum...
sebelum aku membebel lebih panjang..aku bukan nak show off yang aku dah p icity ke ape..juz sharing.. yer aku faham lain orang lain pendapatnya kan.. juz enjoy read my story..kalau rasa menyampah len kali jangan visit dah blog aku...btw,blog aku so ske hati aku lah..ade ganggu hidup korang ke???xdekan?? sori tadi emo sat..wakawaka..

jeng jeng jeng..


sebenarnya aku nak post pasal life aku kat U utk sem 1 tp disebabkan aku tangguh so dah lupa apa nak tulis..
n disebabkan arini aku habiskan masa kat i city yang terletak juz 5km je  dari rumah aku so saja nak share2..
btw,aku dah banyak kali p icity ni sbenarnya.. lebih 6x dah aku rasa.. first time aku p masa tu xde apa2 lagi melainkan pokok yang menyala tu semua.. itupon sebab bawak sedara aku yang mai sini...then kadang aku mai sebab skola aku dlu wat aktiviti kat sini. n kadang aku datang sebab ada event kat depan snow walk.. so far,selama aku p icity ni kan.. actually aku x pernah pon jejakkan kaki kat tempat2 yang ada seperti snow walk,trick art museum,horror(new) n wax museum..
sapa cakap aku tak mo p kat situ.. aku nak sangat weh..juz nk merasa..tp apakan daya,kewangan x stabil..hik3.. pikiaq 100x weh nak habiskan duit kat tempat camtu..mak aku lagilah xnk bawak.. aku juz leh dengar je member aku yang dari kedah,perlis,kelantan smua dah merasa masuk wax museum dll tu.. aku?? harap je rumah dekat tapi x pernah pergi pon..haha

ok then,hari ni ada family day opis mak aku buat. n yang aku teruja.. setiap family dapat tiket free utk ke 4 tempat ni iaitu

  1. trick art
  2. wax museum
  3. water world
  4. snow walk
first aku p kat wax museum..dengar cerita mahal bohhh nak masuk sini..dalam rm80 kan3?? kalau x disebabkan free,xdenyer aku mai situ...  ok lah nampak real.. ade lah aku bergambar ngan Micheal jackson,Bruce Lee,Nelson Mandela,Marryln Monroe,Lee Chong wei,Micheal Schumacer,Bradpitt,Angelina Jolie,Yassir Arafat,Mr. Bean, dan ramai lagi..aku rasa itulah kali pertama dan terakhir aku masuk wax museum tu unless ade orang sudi belanja aku sekali lagi..kih3

then aku p trick art... dan aku admit abang aku macam rela dalam paksa je jadi cameraman aku...hehe.. 'abangwan,sini'... 'abangwan,sini belom amik gambar lagi'... hehe... sorrylah itulah angan2 aku bila masuk trickc art tu.. cool bebeh.. bagi aku laa.. utk yang x ske bergambar..aku rasa mesti bagi dia biasa2 je..huhu ye x?? 

next aku p snow walk... perghh ada sweater purple bohh.. my feberet kaler..hik3.. mula2 tu x sejuk mana,then bila dah masuk n aku try game yang kena duduk atas kerusi tu ...hmm,x tahu nama aktiviti tu apa.. then masa tu lah tangan aku dah stat kebas sebab sejukkkk gilerrrr beb... haha...dah la selsema x baik lagi n aku p tempat macam tu..memang meleleh lah jawabnya kan..hik3.. aku tak tahu lah awat aritu ada yang cakap kat dalam snow walk tu x sejuk sangat!! bagi aku sejuk giler.. rasa macam nak pakai 5 lapis sweater..n yang coolnya.. worker kat situ encem2... ok lah not bad.. hehe ok abaikan..sje selingan...
rasa cam nak masuk lagi...serius bestttt....mende free meme lah best..hik3

lastly aku p water world..mahal gak weh..dlam rm40 rasanya for adult.. aku x mandi pon.. aku rasa penat sangat n aku tidur je kat sana.. haha ape lah.. orang lain sedap mandi tapi aku tidur walhal tu bukan tempat tidur tapi tempat mandi..

akhir kata....lepas ni aku dah x berangan2 dah nak p icity sebab aku dah merasa hmpir semua yang ada kat situ dengan PERCUMA!!!! alhamdulillah...

harapan aku,semoga aku dapat ke sana utk dating ngan suami aku...kih3.. k tata..itu je.

sori xde gambar.. korang search je lah gugel mesti ramai dah yang letak gambar...

n mintak maaf sekali lagi..aku juz tulis apa yang hati aku rasa..means tangan aku bergerak utk taip seiiring dengan kata hati aku... imm sorry uols.. sorry kalo ade unsur gedik or what soever..

utk yang x pernah p icity tu.. aku rasa kalau korang orang yang berkemampuan,pergilah utk merasa. tp kalau yang biasa2 je mcm aku ni.. pleasee lah jangan habiskan duit korang even rm30 utk ke tempat cam tu ..bukan apa.. pernah dengar x,imiginasi tu 1 doa!! teacher aku pernah cakap pasal ni.. nak tahu lebih lanjut boleh tanya aku sendiri..aku dah malas nk tulis..

oh ye,sepatutnya hari ni aku kerja..hari ke 3!!! tp aku dengan beraninya minx cuti kat bos..n bos gtw aku lepas dia benarkan aku cuti tu ' sebenarnya utk pekerja baru,saya  xkan bagi cuti utk seminggu pertama kerja'. tapi kes awak ni nak wat camne en..n kebetulan memang ada pengganti aku..
ok itu je wassalam..

p/s : perasan x,lebih sebulan aku x post apa2..hehe.. lately aku bz sikit sbb cri duit poket..apa2 hal wasap je ..aku reply punyer...insyaAllah..hehe.. take care..


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...