SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 26 November 2013

Part-time dengan Job di rumah

Assalamualaikum...

*jika anda tidak pernah tahu menahu pasal jobdirumah ni..better baca sampai habis ok..kalau dah pernah,nak baca pon boleeyyyy...hehe
intro:
job-kerja.
kerja di rumah..ini bukan kerja menyapu sampah,mencuci pinggan dan membasuh kain yer..*itu cara orang skema berfikir yer..hehe
tapi ini melakukan kerja,dari rumah.. means x perlu nak bersusah payah pergi office,balik lewat malam etc.
nama lainnya aku bagi VIRTUAL JOB.

ok ke kerja ni?? kena bayar x? ada apa2 syarat x utk kerja ni? kerja apa yang orang macam saya ni boleh buat??soalan tu aku jawab kat bawah nt..kne rajin skrol kalau nak tahu.

ok meh sini nak terang sikit2..xpelah,aku pon dulu macam korang gak..x tahu apa2..hehe..

kerja ni sangat FLEKSIBEL masa bekerjanya..maksudnya even korang ngah makan maggi masa ngah tengok bola,PON BOLEHH kalau nak buat kerja.asalkan korang ni jenis pandai bahagi masa la.

syarat utk kerja??
ni syarat kelayakan umum..maksudnya apa??
asal korang lepas syarat minimum ni,memang green light utk korang stat kerja

Syarat kelayakan :

  • Tahu menggunakan komputer &internet
  • Microsoft Office(Words&Excel)
  • Mesti boleh membaca$ faham bahasa Inggeris
  • Mempunyai komputer/laptop.*kalau xde,if rajin p cc pon dah ok
  • ada akses ke talian internet
  • berumur 18 tahun ke atas. * if 17 thun 11 bulan?? boleh je rasanya..tp jgnlah baru 16 tahun or 17 thun 1 bulan dah sibuk nak kerje.huhu
Lain-lain kelayakan : *kalau memenuhi syarat ni lagi senang nak buat kerja
  • Mampu bekerja tanpa pengawasan 
  • Berupaya mengikuti arahan
  • Bersedia utk kerja keras *utk dapat duit lebih
  • Berfikiran positif dan terbuka
  • Bermotivasi dan mahu belajar
  • Bukan seorang pemalas
  • Punya disiplin yang tinggi

1.Apa kerja yang boleh saya lakukan sekiranya saya masih baru??
Don worry b epi..kenapa?? sebabnya ada kerja yang simple giler sampaikan korang akan cakap 'makk aii,adik aku 3 tahun pon boleh buat!!' ok tapi masalahnya kalau adik korang yang 3 tahun tu buat x dpat apa2 komisen pon,tapi korang dapat!!! hah kan bez tu..hehe..

eh2,apa dia kerja yang simple giler tu?? contohnya iaitu Like Facebook,Komen kat blog orang..hah kan senang...hehe
tapi janganlah xpek nk dpt komisen lumayan...huhu..utk permulaaan bolehlah,

kerja lain lagi apa dia Cik Mira oii??
rilek2,macam2 kerja lah sampai korang x tahu nak pilih yang mana..antaranya Data Entry,tulis artikel,membantu mengumpul maklumat dari internet,memasukkan maklumat ke dalam sistem(Data Entry),membuat kajian maklumat yang dikumpul,penterjemah bahasa,typist require dan banyak lagi..kalau korang terer bi,lagi senang nak pilih..

2.)Siapa je boleh buat kerja par/full time ni???
smua orang boleh x kisah lah dia CEO or buruh binaan,suri rumah,student IPT/IPTS,mak,tok nenek,pesara dan smua lah boleh asalkan cukup syarat kat atas tu. 

3)Nak buat kerja tu kat mana?? ade kena p opis ke??
Jawapan: eh2,x perlu pon smua tu.. terpulang kat korang nak buat kerja kat mana..nak buat time ngah berak pon boleh..or msa ngah lepak kat kedai mamak or McD. 
Waktu bekerja adalah fleksibel dan tawaran kerja datang dari seluruh dunia. So apa yang nak dirisaukan kalau poket anda kering??

4)Macammana nak dapat upah??
Jwapan: Don wori... korang buat kerja yang korang nak tu.setel je kerja nanti korang trus dapat upah.. upahnya bukan dalam RM taw.. tp dlm $(dolar)..huhu.. so,if kerja korang tu $15.. hakikatnya korang bukan dapat rm15 tapi tukarkan lah $15 tu kedalam matawang malaysia...kan lumayan tu?? tapi,anda kena ingat,harga upah adalah berbeza,ikut kepada nilai tugasan yang anda lakukan. ohye,kalau anda ada akaun mybank or paypal lg senang kol utk urusn pembayaran upah.

5)Saya langsung tak pandai bahasa Inggeris,adakah saya boleh bekerja on9 ni??
jawapan: sori beb,aq bukan nak cakap kau x boleh kerje kalo x pandai bahasa inggeris..masalahnya sekarang is bahasa perantaraan ko ngan bakal bos kau tu memang bahasa inggeris.. tapi,don wori,masih ada peluang.. google translatekan ade..hehe

6) Gerenti ke dapat kerja kalau kena dah register ni???
Jawapan: itu bergantung kepada kerajinan kau orang.. kalau ko layak utk kerja yang ditawarkan..go on..makin rajin kau,makin banyak duit masyukkk..

7)Banyak nak tanya ni..
jawapan: kalau banyak sangat,mesej aq k..

rasanya dah banyak ni aku xplen..

Amboi,pandai plak aku promote..aku ni dah pernah try  kerje ke x??
oh,testimoni daripada aku..aku memang yakin smua syarikat yang perlukan pekerja ni akan bayar korang bila korang buat kerja utk dia.. aku pernah lah kerja tapi bukan yang susah2 lah..setakat Data Entry tu pernah lah.. sebab sebelum ni pon pernah part time kje Data Entry kat sek 13..hehe

berminat?? hah ape lagi.. jom register SEKARANG!!!

eh kejap,ada yang tanya,bila boleh mula kerja,sjurus selepas anda selesai mendaftar,anda dah boleh mula kerja.. bez kan???

eh ade lagi yang tanya,ada limit ke??
huhu..jawapannya unlimited beb...hehe.

sebelum terlupa..
korang ingat ni free ke hah???
mintak maaf lah yer.. utk dapat sesuatu tu kita kena lah berkorban sedikit..huhu
..

ala,,kena bayar ke??
Jwapan: yup,kena bayar..

berapa?? mahal tak??? utk setakat ni.. VALID SEHINGGA 30/11/13..
yuran cuma RM50 SAHAJA!!!!

oo..so kalau 1/12/13.berapa yurannya yer????
aku terpaksa bagitahu bahawa yuran akan dinaikkan kepada RM100..

so pilihlah anda mahu daftar sekarang atau nak tunggu tahun depan(2014)..
kalau nak tunggu tahun depan,boleh je ..tapi nanti kena bayar rm100 la..huhu..risau korang x sanggup plak.. bagi aku utk sekarang ni rm50 tu ok lagi lah..kan3??

kenapa kena bayar??
Jawapan: Supaya korang x salah faham bahawa jobdirumah ni bukannya agensi pekerjaan. Bisnes dia is provide panduan asas dalam bentuk video dan tutorial untuk memudahkan korang bekerja nanti.nanti xdelah korang terkial2 nak buat kerja kan.. dan lebih best.bila korang bayar dan register,almost everyday jobdirumah akan emelkan kat korang mengenai kerja kosong..cuma pilihan terletak kat tangan korang lah sama ada nak mhon kerja tu or x..

akhir kata..untuk maklumat lebih lanjut..apa kata korang ushar sendiri web tu....ok??
maaf la notbuk aq ni prob sikit,x mau linkkan tulisan ngan url.. aq gerenti kalau korang pandai guna mende alah ni mesti duit masyukkk macam air.. siapa berusaha dia berjaya rite??


http://jobdirumah.com/mirayusof23

kalau korang  xboleh klik link yang aku bagi tu..klik kat banner kat atas..make sure korang bukak dalam bentuk web..ok???

maaf notbuk aq ni ade masalah x leh msukkan link terus.
apa2 pertanyaan boleh komen or tanya aku terus k..aku sudi je jawab kalau aku tahu jawapnnya...hehe

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...