Monday, 23 December 2013

Apa nak buat lepas SPM eh??

Assalamualaikum adik2ku yang terchenta...
oh..baru lepas habis spm ea?? bez x spm?? susah x?? banyak x soalan bocor??



biasalah lepas spm ni kadang blurr x taw nak buat apa..
so ni antara cadangan sis mira utk korang..pilihlah mana yang korang suka ok..hehe

1. Amik lesen kereta/motor..
=yeppy,inilah masanya kita provekan kat jpj yg kita ni pemandu bertauliah..*konon...haha.. kalau gagal tu janganlah kecewa k..yer aku pon pernah mengalaminya..opss..hehe..

2.Kerja..
-utk yang mengimpikan duit gaji sendiri ..inilah masa yang ditunggu.. cuma nasihat aku..biarlah gaji yang korang dapat tu berpada dengan kerja yang korang buat..contohnya..kerja 8jam,sehari rm30..ok lah.. jangan kerja 12 jam tapi gaji baru rm26.6...huhu..ciput beb..hoho..dan memperbanyakkanlah OT utk extra gaji kay..peace..!!

3. Pergi kelas intensif  BI..
=mende ni x ramai students lepas spm amik port..rizen??? alah baru je habis exam..bagilah rehat otak dlu..huhu..yer2 aku faham sangat dah.. tapi..x rugi pon kalau korang p  kelas intensif ni sbb ianya berguna untuk jangka masa yang lama... kat mana ea nk p ni?? ok yang aku tahu kat uitm memang ada buat kelas bahasa,british counsil pon ada tp myb mahal sikitlah..dan seterusnya korang gugel je...mesti keluar punyalah..



4. Belajar yang x sempat belajar..
-eh,nak belajar apanya lagi?? hello adik2 manis.. dah lulus ke ujian memasak untuk jadi seorang isteri dan ibu nanti?? walaweh,xkan nak tunggu esok nak kawin hari ni baru nak belajar masak??? ape ni beb? kita pompuan sepatutnya dari kecik dah kena start ushar2 mak masak taw..at least reti  masak yang simple macam asam pedas ke,masak lemak ke,masak merah ke or goreng2... tak susah pon.... seriusly..nt dah lama2 korang main campak masak2 taw..hehe
-Menjahit..hah ni lagi 1 aktiviti kaum hawa yang mana ramai sebenarnya yang x reti buat..ngeh3.. apa?? x de sapa nak ajar menjahit?? p lah kelas menjahit...apa??? mahal??? rilek2...youtubekan ada.. no rizen at all k.. hendak seribu daya,x hendak seribu dalih..aku setakat ni masih x reti nak menjahit baju kurung...ish3. tapi kalo setakat suruh aku jahit gak...aku main bedal je.. haha.. xde lah,ritu sempat belajar jahit sarung bantal je..tu pon sekejap sebab mesin jahit meletup..kuang3..

5. Berniaga..
=oh inilah aktiviti yang paling menyeronokkan dalam banyak2 list tadi..rizen?? duit masyuk maa.. sapa x suka... macam mana nak start berniaga ni kak mira?? modal xde..kita mana reti nak jual barang2 ni..
rilek2...mesej aku kay utk info lebih lanjut..

6. Sambung belajar..
=ini utk orang yang cintakan ilmu dan pandai2 je lah kot..kuang3... dah xde idea nak tulis..lu pk lah sendiri..


ok itu je perkongsian pengalaman aku hari ini.. cukup lah kot... ke korang ada nak share pengalaman korang??? boleh jee... dialu2kan..sori lah aku ni x aktif mana pon.. sebelum aku terlupa.. korang x yah nak risau sangat result spm korang tu kalau teruk nanti x dapat belajar..sekarang ni dunia dah terbalik..kadang yang dpt stret a tu lah yg x dpt smbung blaja taw..yer x tipu ni.. x caya nt korang serbu lah facebook ipta tu..komfem ada kes macam ni... n ada je yang 1a tp dapat masuk u..rizen?? dah rezeki dia..yang penting.. habluminaAllah kita..^_^
itu je... sekian..
wassalam..


Friday, 20 December 2013

BORONG SABUN MARINE ESSENCE

Bismillahirrahmanirrahim...

post ni sesuai utk yang nak borong sabun marine..

insya Allah mira akn bg special price kat pemborong tu..don wori k..

so amacam?? berminat ke???

if berminat leh wasap ke no ni 0145223209

or emel ke cikmira23@ymail.com

pastikan subjek emel anda 'BORONG SABUN MARINE ESSENCE'

minimum borong is 1 dozen jep...iaitu 12 kotak utk sabun ketul dan 12 botol utk body wash..

itu je... sekian... apa2 pertanyaan leh drop komen kat bawah


Stokin Muslimah yang Jarang..bukan jarang dijumpai

Bismillahirrahmanirrahim..
dah lama aku nak post pasal mende ni..
walaupon hakikatnya aku nak post pasal menda lain...

sekarangkan dah macam2 jenis stokin dijual..stokin wudhu lah,stokin sepit lah,stokin panjang,stokin pendek,stokin comel,candy socks dan banyak lagi...

aku nak sentuh pasal 1 stokin ni...yang pada cover plastiknya tertancap perkataan aurat...
aku..sebagai pembeli..dan pengguna stokin itu.. of koz akan mengutamakan produk yang jelas2 menitik beratkan soal aurat..
maksudnya.. cth la.. kita pakai stokin pendek..tapi seluar(longgar ye) sampai ke buku lali. compared dengan pakai stokin panjang tapi pakai kain jarang...korang rasa macammana?? yang mana auratnya ditutup setutup tutupnya??

bagi aku...yang pakai stokin pendek tu..

back to the topic...
actually...
aku..
agakkk....
kecewaa....
dengan....
kualiti....
stokin....
muslimah yang ada tulis word 'aurat' kat luar dia..

why???

stokin tu panjang..alhamdulillah lah kalo kain terselak ke ape..nampak stokin,x nampak betis yang gebu mebu tu..but.. aku x rasa stokin tu layak dipakai waktu solat...bukan sebab kotor ke ape..tapi..

JARANG!!!

yeke jarang?? orang lain pakai ok je.. helllo,please lah ..cer perhati betol2..jarang beb stokin tu.. yang aku sakit hatinya..stokin tu panjang n kelihatan tebal..hakikatnya x.. :(

dah lah agak mahal..

aku rasa aku prefer beli stokin rm0.99 kat mydin/srikota/giant tu taw... sebab??? walaupon pendek tapi tebal..means bila pakai tu..x nampak jari kaki ni hah...
so now on aku dah ada 12 pasang stokin rm0.99 yg aku gilir2 pakai..hehe...

xpe ke pakai stokin pendek??? nanti nampak kaki lah you...
yer aku faham nampak kaki.. so pandai2 lah adjust...beli lah sepasang or beberapa pasang stokin yang sederhana panjang or panjang..dan pastikan ianya TEBAL!!! jangan panjang semata2..

oh ye..ape function kau(yg cipta stokin muslimah tapi JARANG!!) buat mcm tu hah??? aishh... tolonglah perbaiki mutu stokin kau tu.. malu taw tak!!! ngan DIA.. stokin yang diutamakan muslimah bukannya yang panjang semata2 tapi tebal.. pleaselah...


ok itu je luahan hati aku sebagai seorang muslimah yang masih banyak kelemahan diri yang perlu diperbaiki.. maafkan aku kalau bahasa aku agak kasar ke ape... hmm... maaf,aku x sempurna..masih banyak cacat cela..

semoga Allah merahmati kalian yang baca post ni.. maafkan aku sekali lagi..
*tetiba rasa nak nangis... hmm,kalaulah abah ada kat sisi skrg...hmm

ok sekian..wabillahi taufiq wal hidayah
Assalamualaikum


 gamba hiasan-stokin panjang

stokin sepit

stokin pendek but tebal..huhu

Monday, 16 December 2013

Domainkan blog dengan syokhost

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum..
perasan something x??
hmm..yer2 mira taw mesti korang x perasan punyer...hik3..kalau perasan tu alhamdulillah lah...

macam ni..baru2 ni..mira baru terpk nk domainkan blog ni..
means.xnk guna www.mierayusof.blogspot.com dah..nak tukar kpd www.mierayusof.com
huhu...
rasanya boleh je kot nak wat domain ni free jep...tapi makk aii den x reti lah plak..mcm leceh je..macam susah jep..hik3..lgipon mira x faham instruction dia..

ok then daripada menyusahkan diri pening duk pk nk wat mende free..
so..ehem..alang2 dh ade yg nk tlg wat domain tu..plus mira tnye blogger2 yg dh ade domain sndri..major guna ni..tu yg mira pon join..

senang cerita,kalau korang pon nak domainkan blog korang jugak.. BOLEH KLIK SINI

or klik kat pic yang kat bawah tu.. hihi

apa2 soalan boleh terus tanya mira ok..hihi











\












Friday, 13 December 2013

Notes BTQ chp 3(Knowledge)




Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum... ^_^
done with chapter 3..tp x full 100% lah rasanya...
maap yer kalau ada kureng sana kureng sini..hope tegur if ada salah tulis yg menyeababkan salah fakta


4 level of perception

 1. Al-wahm(lowest)- perceiving something wrongly without any basis or clarity.
 2. Al-shak- knowing something with the same level of doubtfulness. 
 3. Al-zan - knowing something with certainty but with a slight of doubtfulness.
 4. Al-yaqin - knowing something with absolute certainty without having any room of doubt. 

 THE IMPORTANCE OF KNOWLEDGE. 


 ayt that mentioned DIRECTLY..

 1. Knowledge differentiates the knowledgeable and the unknowledgeable.
 2. Knowledgeable leads to Taqwa.(surah al-fatir-those who truly fear Allah among His servants are the knowledgeable people) Indirectly
 3. The first Quranic revelation is on acquisition of knowledge. (Surah al-'alaq-read!in the name of Allah who has created).
 ₩₩ The word 'reading' comprises of two meanings.
 ♣♣ TADABBUR♣♣
-it is a process of studying the revealed signs of Allah.
 ♣♣ TAFAKKUR♣♣
-it is a process of scientifically observing created signs of Allah. 

 2 kinds of created sign of Allah. 
-the natural physical phenomenon of the universe. 
-the human phenomenon.
 4. Knowledge is one the great attributes of Allah (You are verily the all knowing and the all wise being)
 5. Knowledge is a prominent distinction between Adam(a.s) and angels.
 6. Knowledge is a blessing and honour from Allah to man. (Surah arrhman-ayt 1-3)
 7. The witness of knowledgeable person is equal to the witness of Allah and His angels.(surah al-imran 3:18)
 8. Knowledge is a prerequisite for any forms of responsibilities.

 THE CLASSIFICATION OF KNOWLEDGE. 

p/s:sebelum korang teruskan membaca..aku sarankan tengok dlu mind map ni supaya nampak susur galurnya k.. bercabang2 sikit..hehe..sowi tulisan x berapa nak kemas..hoho





 ♣♣ Al-'Ilm al-Mutlaq al-Muhit(Absolute Perfect Knowledge)
♣♣ -Exclusively belongs to ALLAH

 ●●Methods of explaining Al-'Ilm●●

 ▶By means of comprehensive expression-everything is covered by the knowledge of Allah and nothing is excluded from the scope of His knowledge. 
Cth ayat-
 1. Al-baqarah -and He has perfect knowledge.
 2.al-'araf-and our Lord whose His knowledge takes in all things.
3. Al-talaq-and verily Allah has surrounded all things in His knowledge.

 ▶By Asserting of His knowledge into every Minor Detail
 ▶ By highlighting special areas f knowledge

 ¤¤The Objective of emphasis on Al-'Ilm al-Mutlaq al-Muhit¤¤

 ¡¡¡¡¡MAIN OBJECTIVE¡¡¡¡¡¡ ~
~;to inculcate haqq al-yaqin in the heart of muslim about the nature of Allah's All-Embracing Knowledge.

 Other objective.. ^_^
 1)Attainment of muraqabatillah.-whatever we do,it is to avoid His anger n to gain His Pleasure. 
2) Having the Real sense of hereafter. 
Ade 2 sense tw.. #sense of Allah #sense of hereafter 
3)Unshakeable Convinction in Allah as the only Supreme Legislator.

 ¿¿¿ Reason people who are lack of interest n have the reluctance in execuding their jobs¿¿¿

 #they dont have the understanding of its effectiveness and usefulness. #it is in contradiction to their inclination and belief. 

 ♣♣ Al-'Ilm al-Mahdud(Limited Knowledge)♣♣
○Means○▶ nature of knowledge which is belongs to all creation of Allah.

 ▲▲2 BRANCHES OF LIMITED KNOWLEDGR BELONGS TO HUMAN▼▼ 

1)Al-'Ilm al-Iktisabi(Acquired knowledge) 
-knowledge  which are discovered and developed through a process of doing research and conducting studies.

★★2 brances of 1) ★★

Al-'Ilm al-Mahmud(Praiseworthy knowledge) 
→the knowledge withput which he will not be able to perform his duty as a khalifah.

 ♣♣♣Al-'Ilm al-Fard al-'Ayni(Individual Obligatory Knowledge) 
→refer to the basic level of any disipline of knwledge especially revelation based such as aqidah,akhlaq dll...

♣♣♣Al-'Ilm al-Fard al-Kifa'i 
→refers to any field of knowledge at its advanced level that is the level which qualifies a person to be recognised as an authority,scholar dll.

 ♣Madhmum Lidhatihi(Blameworthy in its essence) 
→any dicipline of knowledge which has usually a negative influence due to its evil nature.

 ♣Madhum Lighayrihi(Blameworthy for its external elements) 
→refers to any dicipline of knowledge which is orginally useful and important one.but it being blameworthy knowledge after being contaminated by certain elements.


 ◀◀Elements that change the status of useful knowledge into the harmful one▶▶

 1→ Misperception towards the Origin of knowledge. #kisah Qarun.. Qarun comitted to following wrongdoings which showed his ingratitude towards Allah as mentioned in ayat..
 1# injustices and oppresion toward his people. 2
# Led hedonistic way of life 3# Craze for the wordly life and material things and shunned the life in the hereafter. 4# Unconcerned with the plight and suffering of others. 5# Involved in activities which were resulting harm to others
 2→ Displacement of Goals

 2) Al-'Ilm al-Wahabi(Gifted Knowledge) 
-refers to certain facts and so on without having to undergo a process of doing research and conducting studies..


 Gifted knowledge consisting of 2 branches
. 1)Al-'Ilm al-Shar'i al-Diniyy(Sacred Knowledge) -refers to the absolute true information,facts and teachings which cannot be known by human being except by revelation from Allah to His prophets and messengers. Eg-al-Quran and al-Sunnah

 2)Al-'Ilm al-Jibili(Native Knowledge) -refers to the knowledge which is implanted by Allah in the nature of every creation of Him including human being where it is necessary to fulfil his basic natural needs. Eg-retrievable spontaneously n naturally.


 ♥♥SOURCES OF KNOWLEDGE♥♥

 →→→AL-WAHY(REVELATION)←←←
 consists of 2 types:

 ♣♣al-Wahy al-Matlu'(al-Quran al-karim)
 ▶▶Why al-Quran is the fundamental source of knowledge where others are only complementary sources◀◀

 1→All the contents in the Quran is completely from Allah,without containing any humanly inputs and contributions.
 2→Other sources of knowledgr derived their validities from al-Quran al-karim.
3→ Al-Quran contains everything in some cases,solutions and answers are directly retrieved from al-Quran while others are indirectly provided.

 ♣♣Al-Wahy al-Ghayr Matlu'(al-sunnah) -practical explanation of al-Quran wherr in order to know how to practise al-Quran.

 ★★observation-ada 2 dimention★★
 1▶Natural physical phenomenon of universe
2▶ Human Phenomenon

 ★★Inspiration
 ▶an idea or an inclination and feeling to do something which is known in al-Quran as al-wahy.
It has 2 level(◆◆)
◆◆Minor inspiration◆◆@intuition
→is an idea or inclination and feeling to do something that appears spontaneously and naturally without having to use power of reason or faculty of intellect.
 ◆◆Major Inspiration◆◆
→Refers to an idea given by Allah which comes into one's mind after having exercised a process a serious thinking.

 ★★Dream★★


 ADAP OF SEEKING KNOWLEDGE
 →The story of musa a.s and the guide
 →the story of musa and al-Khidr

Wednesday, 11 December 2013

Testimoni BB plus

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...
salam sakinh mawaddah warahmah*tagline utk mahallah Zainab(IIUM PJ)..hehe
kabare waras??
hari tu kan mira ada post pasal BB plus kan??
untuk yang dah baca tu baguslah..yang belom dan nak baca..
link ade kat bawah ni

http://mierayusof.blogspot.com/2013/11/bb-plus-collagen.html

so...dekat link post kat atas ni..mira dah describe from A to Z pasal BB ni kan..
then skrg nak show prove lah plak..yang produk ni berkesan..
memandangkan mira baru lagi dalam bi ni.. so x ramai lagi customer mira.
n part time lak tu..takut nt ganggu plak periuk nasi yang duk wat full time biz ni kan...
semua testimoni ni mira kumpul daripada akak2 TLC dan GLAM dan ade la mira cedok sini cedok sana sikit...xpe.. yang penting smua testimoni ni mira dah kumpulkan dan satukan..boleh jenguk2..




























































ingin menjadi salah seorang daripada testimoni??
sbelum tu kena cuba dlu BB ni..memang x rugi..ramai yang dah try termasuk mira sendiri...
hah? nak tengok testimoni tuan punya diri?? *alamak malu laa...nt la k..hehe.lgipon baru je amik aal bulan 12 ni..memang da rasa lain sikit kat kulit.. biasanya kat bawah mata ni kan ada macm bintik2..nak kata jerawat bukan tapi bintik2 tu ada since mira form 1 lagi..bila sentuh tu memang terasa bintik tu..then lepas minum 7 bb plus(hari yg ketujuh consume),bangun pagi.bila sentuh bhgian bawah mata tu..memang dah licin...x mcm dlu ..hehe

ok2..sesiapa yang beli BB plus dengan mira dengan harga promosi..dan ingin dirinya jadi testimoni..
dialu2kan...hope if yg free hair tu..ehem2,time nk snap pic testimoni tu mira harap sangat2,cover your aurat k..bukan apa,nt mira pon dapat sahamnya... maaf sekali lagi..

FREE GIFT diberikan.. don wori.tanda appreciate.. ^^


Testimoni Sabun Marine Essence.

Assalamualaikum..
Perasan x sebelum ni mira ade promote sabun marine essence kan??
kalau x silap lah..sabun tu x de jual sangat kat semua kedai taw..
kalau kat pkns shah alam,rmai jual sabun ketul jep..tapi yang body wash n syampoo tu xde..
so caranya leh beli dengan mira..COD lebih baik...leh mengeratkan ukhwah..rite??

ok then utk yang baru nak 'ushar' dengan sabun  marine essence ni.. boleh lah baca or tengok2 dlu testimoni yang mira kumpul daripada teams TLC,antaranya kak Sal,kak Ana,kak Kuna dan ramai lagi..bukan apa..mira en baru lagi..so testimoni drpd customer sendiri tu x berapa nak banyak compare ngan akak2 kat atas td...hehe.. ^^ sharing is caring rite?? hehe

jom terjah..
*mohon paste yer blogger2 sekalian..










































Sunday, 8 December 2013

disebalik tawa terselit duka..

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamuaalaikum...
post ni lebih kepada sharing moring...

jujurnya...semalam frust gilerr beb...bukan sebab cinta kay..no no no..
tp ade la...something yang aku rasa macam....arghhhhh....
menangis??? hello...aku wanita dan air mata tu x dapat dipisahkan ok...
thankz to him sebab sudi dengar masalah aku yang kadang merepek..hehe..

semalam sampaikan rasa nak resign je... rizne???
isk3...emo terlebih...
ape la ko ni mira..sikit dah emo..huhu..PMS kot..kidding k

ok then pagi  aku p kedai awal sikit... dalam 9.30 dah bukak kedai...
dah bawak kuar smua railer..then dduk ah kejap..sambil bukak alunan ayat suci al-Quran..
then masuk sorang customer ni.. cari butang baju melayu..
mula2 dia tengok yang kat display kat sebelah kaunter tu..
pastu aku gtaw lah yang kat sebelah kanan kedai ada banyak lagi jenis butang baju melayu...yang 2 rm10 pon ada..

dia pon p tengok n kata 'oo,ada macam2 jenis..masalahnyna butang baju melayu ni,hari ni pakai esok hilang,nanti beli lain pon camtu gak..
hehe..btolla tu kot..

then lastly dia amik yang paling mahal.. rm30...disebabkan dia 1st customer pg tu..aku bagila rm25 jep..siap tukar kat bekas yang lagi cantik lagi...
ingatkan lepas bayar,dia terus blah...rupanya tak...

dia sentuh baju melayu yang ada dan tanya aku..
'baju ni beli dari mana?'*kalau x silap la..
then aku jawab ' beli kain then hantar kat taylor'..
oo,then dia tanya lagi..
'songkok ni beli dari siapa?'
aku selambek jwb ' x pernah lagi ada customer tanya camtu'..hik3..
dia balas 'sepatutnya kamu kena tahu ni daripada mana n sekian2..
aku just mengiyakan...betollla tu akan..

then dia sharelah serba sedikit pengalaman dia..
dulu dia ni tukang basuh pinggan je..selama berapa tahun ntah..
then lama2 naik makin naik makin naik...smpai skrg dh ad almost 800 pekerja bawah dia..

then bila dia dah stat sabit yang dia setelkan pasal perkahwinan seorang artis femes ni..aku dah tertanya2 siapakah gerangan di hadapanku ini..ececeh..

ok then aku dah curious nk tahu siapakah dia ni sebenarnya....
so aq tnye la 'nama pakscik siapa??'
huhu dia x jawab...
ala...
'bagila clue2 sikit pakcik.'..hehe
dia juz sruh aku search 'segi seri'.. tu je..
ok itu pon aku dah cukup berpuas hati bila dia bagi...

yang aku terharu... dia share tips2 berniaga..how to start..dan serba sedikit lah pasal ilmu keusahawanan ni...
memandangkan aku ni budak sains tulen lah katakan...memang aku akui sangat banyak  ilmu keusahawanan yang aku kena belajar.. xpe..slow2 la kan..lagipon aku  masih muda..target aku sekarang is..dapat pangkat at least senior manager(kat sebuah syarikat ni) sebelum atau pada umur 20 tahun...insya Allah..aminnn...

last but not least..sebelum dia tinggalkan kedai... dia sempat mengucapkan sesuatu yang aku balas dengan ayat ..'InsyaAllah,aminnnnn..thankz pakcik sbab doakan'..
ayat beliau iaitu.. 'sekarang kau kerja macam ni,nanti ko leh jadi bos punya'....
alhamdulillah Allah pulihkan semangat aku dengan menghantar seseorang yang aku x xpek pon akan jumpa weh kat tempat biasa2 plak tu...

oh ye,siapa gerangan yang kau jumpa tu??
korang search je la segi seri..then g kat company info..then ada 1 video..hah orang yang cakap dalam vieo tu la yang aku jumpa...hehe.. ^^

hope bila aku dah berjaya nanti..teringin sangat nak jumpa dia n ucapkan terima kasih... =D

itu je kot cerita untuk hari ni... bersambung dengan kisah lain pulak..

sekian wasalam

Friday, 6 December 2013

Keberkesanan BVSM

Bismillahirrahmanirrahim... 
promo 7
about BVSM..yang bermaksud Bio-Velocity-Sleep-Mate...
sebuah tilam yang direka khas..yang dengan IZIN ALLAH,mampu utk menyembuhkan penyakit tertentu...insya Allah..


intro : jeng jeng jeng...

Tidur Yang Berkualiti
Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur,utk kerja shift tu x sure lah acaner…Oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Yelahkan..bila je masa otak kita nak rehat selain dri mse tdo kan. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas bangun  sepanjang hari.oh ye,utk dpt tidur yg berkualiti..aku sarankan gak ikutlah sunnah nabi,tidur mengiring ke kanan,menghadap kiblat dll..

BVSM ni sesuai digunakan untuk yang ada masalah....





Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. 



Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.
  
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti
     


Cara penggunaan BV Sleep Mate :
Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam..

 Cara Penjagaan BV Sleep Mate :
BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari pagi di antara waktu 8-10 pagi.. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

Saiz BV Sleep Mate :
Tilam bersaiz Queen..Namun begitu,jarak kesan BV Sleep Mate boleh mengjangkaui sehingga jarak 3 kaki.











Testimoni seorang anggota polis dari Perak mengalami Migrain yang serius.Puan Rima yang baru berusia 26tahun mengalami migrain sejak 11 tahun yang lepas…..Dinding menjadi teman sejatinya ketika migrain menyerangnya dengan menghantuk kepala ke dinding untuk menghilangkan kesakitan yang dialami….Alhamdulillah sejak diperkenalkan Bio Velocity Sleep Mate(BVSM) dan menggunakan dalam masa  5 hari masalah migrain beransur pulih…Sehingga kini Puan Rima tidak lagi mengalami masalah migrain lagi….Alhamdulillah dengan Izin Allah swt…

 
Testimoni yang sangat mengujakan,adik Nur Adelia Qysara dari Pulai Condong Kelantan…dilahirkan dengan mengalami masalah saraf mata dimana matanya sepet sebelah dan kini setelah tidur hanya 2 hari beralaskan Bio Velocity Sleep Mate matanya kembali normal. Alhamdulilah semuanya dgn izin Allah,keluarga rasa sangat gembira dan bersyukur ditemukan dgn produk yang berteknologi BIOVELOCITY.
    

                              
10 SEBAB kenapa ANDA PERLU memiliki Bio Velocity Sleep Mate :

1) Hanya tengok sahaja pada BVSM selama 10 saat dah rasa tenaganya
2) Jimat tenaga elektrik sbb untuk charge hanya perlu jemur di bawah cahaya matahari pagi pukul 7-10
3) Just tidur je…sakit2 semua hilang dan beransur pulih..Semudah itu…
4) Senang & Mudah dibawa kemana2 sbb ianya ringan..
5) Buang & Mengurangkan kesan  radiasi dlm bdn.Semua org menggunakan handphone..Handphone antara yang menyumbang radiasi tinggi..Oleh itu BVSM bantu  bebaskan radiasi dlm badan
6) Kini,semua orang menggunakan pelbagai  gajet & alat komunikasi seperti komputer, ipad, tab yang juga

utk lebih testimoni..boleh terukan tanya auntie gugel..

btw,kalau dah pernah baca testimoni drpd blogger len n dah tekad dalam hati tu nak try...
boleh emelkan keinginan anda kepada cikmira23@ymail.com utk get the best price..

yang sure is.. FREE POSTAGE...

or leh wasap je kat 0145223209

resit akan diberi sekiranya DIMINTA sahaja ok... =D



da lama x sharing moring

*utk yang memang nak baca je yang akan baca post ni..kalau x kenal saya,better jangan baca k,takut nt meluat ke ape..

Assalamualaikum..tatkala ku menulis coretan di blog ni.. perutku sedang mengalunkan lagu Rembau most wanted tanpa dipaksa2..huhu.okjuzkidding.actually tadi aku sakit perut then masa tu dah nk pukul 1!! oh  my... sepatutnya masa tu aku dah tidur walhal sebelum ni slalu tido kol 2..haha. ok then.. aku rasa dah lama x post something yang touch from heart to heart gitu...ececeh..mesti rindukan nak baca post merepek meraban aku?? *ok fine yer aq ni perasan je lebih kononnya ada pembaca tegar blog aku..huhu..ade ke?? mayb la..so ape perkembangan aku..hmm...aku rasa x perlu kot tahu pasal perkembangan aku..septautnya aku yang kena amik tahu perkembangan saudara2 aku yang kat PAHANG terutamanya!!!! oh atok nenek ku harap dikau selamat..oh ye,katanya bukit goh tu tinggi so x kne air bah kan?? alhamdulillah.. eh2,aku ada sedara duk sg lembing,bukit sekilau,pekan,bkt stgkol,kg pndan dan im!!! sori sangat aku nak sangat rasa banjir sama ngan korang tapi apakan daya aku ada komitmen lain kat sini.. hmm,eh2 shah alam x banjir ke?? btw,aku rasa kalau shah alam banjir dah sah2 masuk paper 3 hari berturut2 beb..dan tajuknya 'rancangan jahat parti tutttt'...huhu..bukannya duk citer pasal banjir tp sibuk duk kaitkan ng politik...opsss2..sori..politik is not allowed here..oh ye,aqkan ngah kje part time kat kedai mber aku yg kononya 'perlukan sangat2' orang tu kan sampai x amik promosi kat bawah...lol...ok then..aku rasa macam baru cipta 1 tsunami perasaan kat bos aku beb..adoii abeh la aku..tp masalahnya bukan salah aku sangat pon..ade ke patot aku dah datang awal then dia surh aku balik lambat!!! adoii...woi tahu x pkns tu biasa orang tutup kedai kol brpe??? pkul 8!!!! bukan 9.30!!memang tak ah kan utk aq sesaja balik 9.30..ape ingat aku balik umah terus baring lepak depan lappy n rse ngtok terus tido??!!! hello,umah aku sapa nak kemas!! makk??? yer memang tapi apa function ada anak dara kat rumah tp x leh tlg mak kemas rite?? tolong lah pk smua tu!! aku x habis fight lg ng beliau..xpe..tp td mula2 cool je mse tnye soalan killer tu  kat bos..lme2 mak aii bergetar jiwa raga beb...terketar2 pak bibir aku yang kiut ni..huhu..masuk cerita lain...alkisah mber aku ni..aku rasa..dialah orang pertama yang bermalam kat umah aku...eh2 silap..umah tok aku.. rizen?? malu ah nk citer kat sini..kih3...eh2,masa tu aku kat shah alam ok so aku dan dia x de wat mende x shenonoeeh..hehe..n dia tu aku kenal kat fb je..dahsat en..n bru2 ni dia mai kl..aku soh dye mai sini tp dye xde mud plak..nk wt cne en..xleh paksa...ok then sorg lg mber fb aku..dia ni dlu asasi engi kt uitm,ore perok..then smbg deg. kat uitm shah alam ni hah..duk kat kolej *** je..meme slalu dah aku lalu depan kolej dia ni...ritu jmpe,,takut gak aku ngan orang badan besaq ni..sesuai jadi bodyguard ni.hik3..kidding beb..rilek2..nt aku belanje ko mkn stay kajang haji samuri minggu depan k..aku blanje 5 cocok je ah... hoho..ttbe rasa lapar..myb sbb td dh telan bb plus yg aku rasa dia lupa nk buang bau ikan tu smpaikan aku minum x bernafas weh...kalo x meme aku termuntah kat situ jugak...dan...tiba2 hati aku tergerak nak jadi volunteer utk NGO mcm MERCY or MRA..sila gugel k..dan juga MAPIM..hmm...sbab?? 1-nk tlg saudara seislam setakat yag termampu. 2- nak insafkan diri,aku ni kalau x alaminya memang susah sikit nak insaf..isk3..3-merasa bersyukur dengan nikmat yang aku ada sekarang. 4-timba pengalaman baru..aku rasa daripada aku kerja baik aku duk tlg orang..dapat pahala..kalau mati pon..hopefully mti dlm iman lah..aminnnn...kengkadang bila bosan kat kedai,aku baca novel abe Hilal,meme sentap beb...ske giler baca bku beliau..memang dusshhhhh tepat kena kat hatiku yang comel ni..hati taw..utk korang yang x pernah baca tu try lah baca bku matahari ke,vt ke,sinergy  ke,simfoni cinta ke,hero ke..memang best beb...btw,disebabkan aku berhajat macam yang dah pon aku nyatakan kat atas...so aku plan utk start kecil2lan amalkan sunnah nabi iaitu BERNIAGA..yeayy,...so do support k..rm1 drpd stiap item yang korang beli daripada aku..aku janji aku akan dermakan bagi pihak korang kat saudara2 kita yang memerlukan..itu janji aku..seriously...kalau ade mber2 korang yang nak beli barang yang aku jual ni..wasap je aku..aku reply punyer..amboi mentang2lah guna celcom skmm..huhu...jimat dan laju beb..aritu aku layan cerita peemak kat kedai kot through youtube kat fon aku...laju je beb..xde pon stuck..jam pon dah mencecah ke pukul 2...so aku rasa better aku tido..bukan apa aku takut aku ter'burn' waktu subuh aku plak..aku ni dah lah penat sebenarnya tapi xnk tido2 laggi..sebelum terlupa..haritu aku mimpi dia..then dia tegur aku sama ada aku ingat dia lagi ke x? then aku ngaku la of koz la aku ingat wehhh..aku sayang giler kot kat dia dulu..dlu la..skrg ni myb dia dah ada orang lain kan so memang patotpon aku lepaskan dia..n xnk kacau dah hidup dia pasni..n dia pon aku rasa dah boleh bahagia ngan orang yang lain yang tentunya bukan aku rite...n utk someone yang sudi tunggu aku...hmmm,aku minx maaf k...aku x tahu napa hati aku memang x terbuka untuk ko..tp kalo dah jodoh antara kita nak wat camne en...kadang aku rasa ko terlallu baik utk aku..seriously... aku ni biasa je weh.. hah ape dia?? nampak cam solehah?? weh tolonglah!!!itu luaran jeeee....haisshhh... yela2 aku tahu luaran mencerminkan dalaman...tapi hmmm..not me k...aku ni tersangat banyakk kekurangan...yer aku tahu everyone has their own flaws rite..tp hmmmish3 susah nak citer..korang kalau nak borong sampin,baju melayu dengan harga yang murah drpd aku...boleh komen/wasap/line/viber/kakatalk/ask/tweet/pm/dm/emel/mcj dan smua lah alat perhubungan korang ngan aku..aku rasa dah terlampau banyak dah network aku ngan korang..so that bila aku pergi..ade lah sikit kenang2an dari aku utk korang rite...kalo rindu2 kat aku,baca je blog ni...hehe...
itu je... i miss u S....huhu...opss...haha..kidding...mkay sekian...

Thursday, 5 December 2013

Jamu Ratu Dara(JRD) untuk anak dara

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualalikum...
next promo. 6. Jamu Ratu Dara..
Psttt,aq pn makan jamu ni taw..hehe... pewwitt..huhu



actually JRD ni sesuai utk yg pentingkan dalaman..tp if nk kesan luaran n dalaman ..aku syorkan makan yang Jamu Mirifica Plus tu.. lg mantap beb...hehe

jom sembang kencang psal JRD ni dlu...

 Info Jamu Ratu Dara

Terbukti sejak dari tahun 1970an lagi. Diadun dengan herba khusus untuk wanita yang diamalkan sejak turun temurun. Warisan dari nenek moyang yang merupakan pengamal ubatan herba dan akar kayu. Tumbuhan herba ini adalah warisan yang tidak ternilai kepada manusia kerana selain mempunyai banyak khasiat berguna untuk penjagaan kesihatan badan dan kecantikan. Dimana ianya telah terbukti dalam menyembuhkan berbagai jenis penyakit. Disamping itu juga ianya amat penting dalam penjagaan kesihatan serta kecantikkan. Apa yang penting adalah kesedaran kita semua untuk menyedari serta menghargai sumber alam semulajadi yang mempunyai banyak khasiatnya

Pelbagai khazanah perubatan dan petua menggunakan herba dalam kehidupan harian masyarakat melayu telah berlaku sejak zaman berzaman Namun, semenjak perubatan moden makin meluas, kaedah perubatan berasaskan herba telah dilupakan Di zaman moden ini, pengetahuan masyarakat sekarang tentang khasiat herba masih di peringkat paling bawah. Ramai yang tidak mengetahui khasiat sebenar herba untuk kesihatan. Dengan ini kami telah membawa JAMU RATU DARA kepada mereka di luar sana dengan cara yang paling mudah dan mampu milik untuk turut sama merasai kehebatan khasiat herba ini.


Adakah anda:

-Merasa rendah diri dengan suami kerana prestasi anda tidak sehebat zaman muda dahulu?
-Kurang keyakinan  diri luaran dan dalaman?
-Masalah sengugut dan period yang tidak lancar?
-Kurang selesa di sebabkan masalah keputihan melampau dan menyebabkan bau yang kurang enak di vagina?
-Mempunyai masalah perlawasan dan pembuangan?
-Sering lesu, letih dan lemah urat badan?
-Kulit dan wajah kusam dan pucat tiada seri langsung?
-Jika anda tergolong dalam golongan di atas, kami ada jawapannya.
Jamu ini 100% diperbuat dari herba dan rempah ratus. Boleh mengatasi pelbagai masalah yang dialami oleh wanita. Untuk mendapatkan hasil yang menakjubkan, Jamu Ratu Dara perlu diamalkan secara konsisten.
Hasilnya akan terpancar pada wajah dan tubuh badan anda terasa lebih segar dan sihat sentiasa..



Antara khasiat Jamu Ratu Dara:

-Sangat berkesan untuk merapatkan, mengetatkan serta menghangatkan lagi  bahagian keintiman  wanita.
-Mengembalikan tenaga batin luaran & dalaman wanita.
-Merawat keputihan dengan berkesan.
-Melancarkan haid dan mengatasi sengugut.
-Membantu mengatasi sakit pinggang & membuang angin dalam badan.
-Memulihkan tenaga dan peredaran darah.
-Mengecut & menguatkan rahim selepas bersalin.
-Meningkatkan kesuburan wanita.
-Membantu mendapatkan zuriat.
-Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
-Membantu menurunkan berat badan.
-Mencegah barah payudara dan rahim.
-Seri awet muda dan boleh mencantikkan kulit.

Cara Pengambilan:
2 kapsul pagi dan 2 kapsul malam – (Minggu Pertama).
Miggu ke-2 dan ke-3, mkn 2 kapsul sekali mkn sekali sehari sehingga dtg bulan

Tips  Pengambilan:
Utk mendapat kesan dan khasiat yang optimum, pengunaan kali pertama boleh amalkan 2 kapsul pagi dan 2 kapsul malam. Jika sudah mendapat kesan yang di kehendaki, boleh maintain? dengan pengambilan 2 kapsul sehari sahaja sahaja.

Banyakkan meminum air putih untuk hasil yang lebih baik.
Tidak sesuai untuk ibu mengandung, menyusu bayi, dan wanita dalam haid.
Tindak balas adalah berbeza-beza mengikut kesesuaian badan seseorang.
Ini adalah persediaan herba tradisional.
.



Soal-Jawab Mengenai Jamu Ratu Dara

Jika anda mengalami pening2, mengantuk, rasa mual, ari-ari rasa berdenyut dan sakit, keluar keputihan yg banyak pada awal pengambilan, itu adalah normal dan merupakan tindak balas dari herba dalam Jamu Ratu Dara (JRD). Segala tindak balas adalah bergantung kepada antibodi dan ketahanan badan masing-masing. Setiap tindakbalas ini juga berbeza diantara setiap individu. Tindakbalas ini hanyalah sementara dan akan hilang dalam masa dua atau tiga hari selepas mengamalkannya. Antaranya :

Pening kepala – Pening kepala terjadi disebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkatkan kembali metabolisme badan.Untuk mengatasi masalah tersebut minum banyak air kosong .Sekurang-kurangnya 8 gelas satu hari. Lagi banyak lagi bagus…
Mengantuk atau penat di peringkat awal pegambilan Jamu Ratu Dara – Itu adalah tindak-balas pemulihan dan berlaku hanya sementara sahaja. Itu adalah tanda banyak toksin didalam badan. Ini kerana tahap kolesterol di dalam badan terlalu tinggi dan toksin yg banyak di dalam badan. Proses penurunan kolesterol dan penyingkiran toksin akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk beberapa hari sahaja. Insya’Allah anda akan kembali normal dan segar selepas itu.
Keluar keputihan yang banyak – Itu adalah normal.Teruskan makan JRD. Ianya adalah sebahagian dari proses pemulihan. Selepas seminggu (mungkin lebih lama) keadaan akan pulih seperti biasa bergantung kepada tahap dan serius mana keputihan yang dialami oleh individu tersebut.( Tempoh yang diambil untuk menghilangkan keputihan iniadalah berbeza bagi setiap individu). Pengambilan yang konsisten akan dapat menghilangkan terus keputihan dan juga bau yang tidak menyenangkan.
Sakit atau rasa berdenyut di bahagian ari-ari – Sakit ari2 tersebut cuma sementara kerana dalam proses membaik pulih kan rahim tersebut. Ini adalah kerana rahim anda tidak berapa sihat. Jika rahim tidak sihat, muka pun kurang berseri.
Soalan Lazim Pengguna Jamu Ratu Dara.

S : Semasa pengambilan Jamu Ratu Dara, bolehkah seseorang itu mengambil makanan tambahan, vitamin, pil perancang atau lain-lain supplement?
J : Jamu Ratu Dara di buat 100% daripada herba-herba terpilih yang berkhasiat dalam proses penyembuhan dan kesegaran tubuh badan.Tiada sebarang masalah tetapi di nasihatkan untuk menjarakkan masa pengambilan antara ubat-ubatan lain itu sekurang-kurangnya 2 jam.

S : Siapakah yang tidak boleh makan dan mengamalkan Jamu Ratu Dara ini?
J : Mereka yang sedang menyusu bayi, sedang datang bulan dan mereka yang menghidap darah tinggi tidak di galakkan.

S: Adakah boleh mengamalkan Jamu Ratu Dara selepas bersalin / melahirkan?
J : Bagi orang yang baru melahirkan anak, boleh mengambil JRD pada hari ke-20 dalam pantang. JRD dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot-otot yang kecut, menyembuh luka bersalin, memulih dan menyempitkan lagi faraj dan boleh mengecutkan rahim.

**Namun jika menyusu badan, tidak di galakkan / bergantung pd bayi. Mulakan dgn dos yg sedikit iaitu sebiji sehari. Jika bayi tidak serasi, berhenti.

S : Jamu Ratu Dara panas tak? Boleh membantu mendapatkan zuriat?
J : Jamu Ratu Dara tidak panas. Insya-Allah boleh membantu menyuburkan rahim dan membantu untuk menambahkan kesempurnaan hubungan suami isteri..

S : Boleh kah amalkan Jamu Ratu Dara jika saya masih menyusukan bayi?
J : Kami tidak mengalakkan pengambilan JRD semasa tempoh menyusu bayi. (Tetapi jika anda ingin mencuba juga, mulakan dengan dos yang sedikit. Sebiji sehari, dan lihat tindak-balas bayi. Jika bayi anda tidak serasi anda di nasihatkan berhenti)

S : Adakah Jamu Ratu Dara boleh membantu melancarkan sistem kitaran haid yang tidak teratur?
J : Salah satu khasiat Jamu Ratu Dara adalah membetulkan sistem kitaran haid bagi yang mengalami masalah haid tidak teratur. Alhamdullillah ramai yg telah dapat mengatasinya.

S : Mengapa setelah mengambil Jamu Ratu Dara, darah haid saya keluar dengan banyak dari biasa?
J : Itu adalah tindak-balas positif kerana ia melancarkan pengaliran darah haid anda. Darah haid memang perlu di keluarkan dengan kadar yang sepatut nya agar tidak tertinggal didalam rahim. Jika haid tidak lawas dan keluar sedikit sahaja di khuatiri kelak akan menimbulkan masalah rahim dimasa akan datang.

S : Adakah anak dara yang belum berkahwin boleh ke mengamalkan Jamu Ratu Dara?
J : Boleh. Jika anak dara dan belum berkahwin, memadai dengan sebiji ke dua biji sehari sahaja. (Pengambilan jamu perlu di amalkan secara berpanjangan. Bermula dari anak dara sehinggalah melangkah ke fasa perkahwinan dan seterusnya memasuki alam keluarga dan bekeluarga)

S:Adakah Jamu Ratu Dara boleh menguruskan badan?
J : Jamu Ratu Dara BUKAN produk utk menguruskan badan. Ia merupakan produk herba yang khusus utk kesihatan dalaman wanita. Tetapi JRD sangat berkesan untuk melawaskan pembuangan. Sedikit sebanyak mungkin boleh membantu untuk mengurangkan berat badan. Kurangkan makanan berminyak dan berlemak. Wajibkan pengambilan 8 gelas air atau lebih dalam sehari.

S : Sejauh mana Jamu Ratu Dara boleh membantu hubungan intim suami isteri?
J : Ini adalah terbukti dan telah ramai yang berpuas hati. Para isteri yang mempunyai masalah semasa melakukan hubungan intim pasti akan dapat menghangatkan kembali hubungan bersama suami.
.
**Tips – Amalkan memakan JRD 2 biji pagi dan 2 biji malam. Cuti dari bersama suami selama 3-5 hari. Selepas tempoh bercuti dan berpantang selama 3-5hari itu, cuba bersama dengan suami anda. Pasti akan rasa perbezaanya! Hangat seperti malam pertama.. Suami anda pasti tersenyum.

PERINGATAN – Tindak-balas dan testimoni adalah berbeza-beza mengikut individu dan keserasian badan masing-masing. Jika anda tidak biasa / tidak pernah makan jamu, mulakan dgn dos yang sedikit dahulu supaya badan anda tidak terkejut dengan tindak balas herba ini. Badan anda, anda yang tahu.

harga runcit- RM30(SM),RM 35(S/S)
pos semenanjung- rm6
pos sabah/sarawak-rm10
.
OFFER...beli 2 dapat FREE POSTAGE!!!! yeayy...
berminat?? wasap sekarang.. 0145223209..or emel cikmira23@ymail.com..

p/s: info drpd ucle riz...hehe

Wednesday, 4 December 2013

KUALA LUMPUR INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2013 at PWTC





Assalamualaikum.. 
aritu aku p Kuala Lumpur International Motor Show 2013 kat PWTC..huhu..
eh2,pompuan macam aku ni minat kereta gak ke?? 
hoho..aku rasa gambar dah meceritakan segalanya...ececeh...hehe..
jom lah terjah..
btw,smua pic ni bukan aku sorang je  yang capture..adik aku si Haziq tu skali jadi camerakid..
kalau ada gambar yang korang tengok pelik ke ape..tu maksudnya ada pic wanita yang terlebih seksi plak bagi aku.woi amoi,nak berbikini tu pakai je la.haha..mjur KAFIR.. huhu.. 
salah ke panggil kafir..sama je kot dengan non muslim kan?? 
.dah2 jom skodengg...yeayy...













































































eh2 dah habis???
aah ni je yang aku leh share
terima kasih kerana sudi skrol sampai habis...hehe