SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 6 December 2013

da lama x sharing moring

*utk yang memang nak baca je yang akan baca post ni..kalau x kenal saya,better jangan baca k,takut nt meluat ke ape..

Assalamualaikum..tatkala ku menulis coretan di blog ni.. perutku sedang mengalunkan lagu Rembau most wanted tanpa dipaksa2..huhu.okjuzkidding.actually tadi aku sakit perut then masa tu dah nk pukul 1!! oh  my... sepatutnya masa tu aku dah tidur walhal sebelum ni slalu tido kol 2..haha. ok then.. aku rasa dah lama x post something yang touch from heart to heart gitu...ececeh..mesti rindukan nak baca post merepek meraban aku?? *ok fine yer aq ni perasan je lebih kononnya ada pembaca tegar blog aku..huhu..ade ke?? mayb la..so ape perkembangan aku..hmm...aku rasa x perlu kot tahu pasal perkembangan aku..septautnya aku yang kena amik tahu perkembangan saudara2 aku yang kat PAHANG terutamanya!!!! oh atok nenek ku harap dikau selamat..oh ye,katanya bukit goh tu tinggi so x kne air bah kan?? alhamdulillah.. eh2,aku ada sedara duk sg lembing,bukit sekilau,pekan,bkt stgkol,kg pndan dan im!!! sori sangat aku nak sangat rasa banjir sama ngan korang tapi apakan daya aku ada komitmen lain kat sini.. hmm,eh2 shah alam x banjir ke?? btw,aku rasa kalau shah alam banjir dah sah2 masuk paper 3 hari berturut2 beb..dan tajuknya 'rancangan jahat parti tutttt'...huhu..bukannya duk citer pasal banjir tp sibuk duk kaitkan ng politik...opsss2..sori..politik is not allowed here..oh ye,aqkan ngah kje part time kat kedai mber aku yg kononya 'perlukan sangat2' orang tu kan sampai x amik promosi kat bawah...lol...ok then..aku rasa macam baru cipta 1 tsunami perasaan kat bos aku beb..adoii abeh la aku..tp masalahnya bukan salah aku sangat pon..ade ke patot aku dah datang awal then dia surh aku balik lambat!!! adoii...woi tahu x pkns tu biasa orang tutup kedai kol brpe??? pkul 8!!!! bukan 9.30!!memang tak ah kan utk aq sesaja balik 9.30..ape ingat aku balik umah terus baring lepak depan lappy n rse ngtok terus tido??!!! hello,umah aku sapa nak kemas!! makk??? yer memang tapi apa function ada anak dara kat rumah tp x leh tlg mak kemas rite?? tolong lah pk smua tu!! aku x habis fight lg ng beliau..xpe..tp td mula2 cool je mse tnye soalan killer tu  kat bos..lme2 mak aii bergetar jiwa raga beb...terketar2 pak bibir aku yang kiut ni..huhu..masuk cerita lain...alkisah mber aku ni..aku rasa..dialah orang pertama yang bermalam kat umah aku...eh2 silap..umah tok aku.. rizen?? malu ah nk citer kat sini..kih3...eh2,masa tu aku kat shah alam ok so aku dan dia x de wat mende x shenonoeeh..hehe..n dia tu aku kenal kat fb je..dahsat en..n bru2 ni dia mai kl..aku soh dye mai sini tp dye xde mud plak..nk wt cne en..xleh paksa...ok then sorg lg mber fb aku..dia ni dlu asasi engi kt uitm,ore perok..then smbg deg. kat uitm shah alam ni hah..duk kat kolej *** je..meme slalu dah aku lalu depan kolej dia ni...ritu jmpe,,takut gak aku ngan orang badan besaq ni..sesuai jadi bodyguard ni.hik3..kidding beb..rilek2..nt aku belanje ko mkn stay kajang haji samuri minggu depan k..aku blanje 5 cocok je ah... hoho..ttbe rasa lapar..myb sbb td dh telan bb plus yg aku rasa dia lupa nk buang bau ikan tu smpaikan aku minum x bernafas weh...kalo x meme aku termuntah kat situ jugak...dan...tiba2 hati aku tergerak nak jadi volunteer utk NGO mcm MERCY or MRA..sila gugel k..dan juga MAPIM..hmm...sbab?? 1-nk tlg saudara seislam setakat yag termampu. 2- nak insafkan diri,aku ni kalau x alaminya memang susah sikit nak insaf..isk3..3-merasa bersyukur dengan nikmat yang aku ada sekarang. 4-timba pengalaman baru..aku rasa daripada aku kerja baik aku duk tlg orang..dapat pahala..kalau mati pon..hopefully mti dlm iman lah..aminnnn...kengkadang bila bosan kat kedai,aku baca novel abe Hilal,meme sentap beb...ske giler baca bku beliau..memang dusshhhhh tepat kena kat hatiku yang comel ni..hati taw..utk korang yang x pernah baca tu try lah baca bku matahari ke,vt ke,sinergy  ke,simfoni cinta ke,hero ke..memang best beb...btw,disebabkan aku berhajat macam yang dah pon aku nyatakan kat atas...so aku plan utk start kecil2lan amalkan sunnah nabi iaitu BERNIAGA..yeayy,...so do support k..rm1 drpd stiap item yang korang beli daripada aku..aku janji aku akan dermakan bagi pihak korang kat saudara2 kita yang memerlukan..itu janji aku..seriously...kalau ade mber2 korang yang nak beli barang yang aku jual ni..wasap je aku..aku reply punyer..amboi mentang2lah guna celcom skmm..huhu...jimat dan laju beb..aritu aku layan cerita peemak kat kedai kot through youtube kat fon aku...laju je beb..xde pon stuck..jam pon dah mencecah ke pukul 2...so aku rasa better aku tido..bukan apa aku takut aku ter'burn' waktu subuh aku plak..aku ni dah lah penat sebenarnya tapi xnk tido2 laggi..sebelum terlupa..haritu aku mimpi dia..then dia tegur aku sama ada aku ingat dia lagi ke x? then aku ngaku la of koz la aku ingat wehhh..aku sayang giler kot kat dia dulu..dlu la..skrg ni myb dia dah ada orang lain kan so memang patotpon aku lepaskan dia..n xnk kacau dah hidup dia pasni..n dia pon aku rasa dah boleh bahagia ngan orang yang lain yang tentunya bukan aku rite...n utk someone yang sudi tunggu aku...hmmm,aku minx maaf k...aku x tahu napa hati aku memang x terbuka untuk ko..tp kalo dah jodoh antara kita nak wat camne en...kadang aku rasa ko terlallu baik utk aku..seriously... aku ni biasa je weh.. hah ape dia?? nampak cam solehah?? weh tolonglah!!!itu luaran jeeee....haisshhh... yela2 aku tahu luaran mencerminkan dalaman...tapi hmmm..not me k...aku ni tersangat banyakk kekurangan...yer aku tahu everyone has their own flaws rite..tp hmmmish3 susah nak citer..korang kalau nak borong sampin,baju melayu dengan harga yang murah drpd aku...boleh komen/wasap/line/viber/kakatalk/ask/tweet/pm/dm/emel/mcj dan smua lah alat perhubungan korang ngan aku..aku rasa dah terlampau banyak dah network aku ngan korang..so that bila aku pergi..ade lah sikit kenang2an dari aku utk korang rite...kalo rindu2 kat aku,baca je blog ni...hehe...
itu je... i miss u S....huhu...opss...haha..kidding...mkay sekian...

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...