SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 20 December 2013

Stokin Muslimah yang Jarang..bukan jarang dijumpai

Bismillahirrahmanirrahim..
dah lama aku nak post pasal mende ni..
walaupon hakikatnya aku nak post pasal menda lain...

sekarangkan dah macam2 jenis stokin dijual..stokin wudhu lah,stokin sepit lah,stokin panjang,stokin pendek,stokin comel,candy socks dan banyak lagi...

aku nak sentuh pasal 1 stokin ni...yang pada cover plastiknya tertancap perkataan aurat...
aku..sebagai pembeli..dan pengguna stokin itu.. of koz akan mengutamakan produk yang jelas2 menitik beratkan soal aurat..
maksudnya.. cth la.. kita pakai stokin pendek..tapi seluar(longgar ye) sampai ke buku lali. compared dengan pakai stokin panjang tapi pakai kain jarang...korang rasa macammana?? yang mana auratnya ditutup setutup tutupnya??

bagi aku...yang pakai stokin pendek tu..

back to the topic...
actually...
aku..
agakkk....
kecewaa....
dengan....
kualiti....
stokin....
muslimah yang ada tulis word 'aurat' kat luar dia..

why???

stokin tu panjang..alhamdulillah lah kalo kain terselak ke ape..nampak stokin,x nampak betis yang gebu mebu tu..but.. aku x rasa stokin tu layak dipakai waktu solat...bukan sebab kotor ke ape..tapi..

JARANG!!!

yeke jarang?? orang lain pakai ok je.. helllo,please lah ..cer perhati betol2..jarang beb stokin tu.. yang aku sakit hatinya..stokin tu panjang n kelihatan tebal..hakikatnya x.. :(

dah lah agak mahal..

aku rasa aku prefer beli stokin rm0.99 kat mydin/srikota/giant tu taw... sebab??? walaupon pendek tapi tebal..means bila pakai tu..x nampak jari kaki ni hah...
so now on aku dah ada 12 pasang stokin rm0.99 yg aku gilir2 pakai..hehe...

xpe ke pakai stokin pendek??? nanti nampak kaki lah you...
yer aku faham nampak kaki.. so pandai2 lah adjust...beli lah sepasang or beberapa pasang stokin yang sederhana panjang or panjang..dan pastikan ianya TEBAL!!! jangan panjang semata2..

oh ye..ape function kau(yg cipta stokin muslimah tapi JARANG!!) buat mcm tu hah??? aishh... tolonglah perbaiki mutu stokin kau tu.. malu taw tak!!! ngan DIA.. stokin yang diutamakan muslimah bukannya yang panjang semata2 tapi tebal.. pleaselah...


ok itu je luahan hati aku sebagai seorang muslimah yang masih banyak kelemahan diri yang perlu diperbaiki.. maafkan aku kalau bahasa aku agak kasar ke ape... hmm... maaf,aku x sempurna..masih banyak cacat cela..

semoga Allah merahmati kalian yang baca post ni.. maafkan aku sekali lagi..
*tetiba rasa nak nangis... hmm,kalaulah abah ada kat sisi skrg...hmm

ok sekian..wabillahi taufiq wal hidayah
Assalamualaikum


 gamba hiasan-stokin panjang

stokin sepit

stokin pendek but tebal..huhu

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...