Saturday, 11 January 2014

You-by me

You were there to light my days
You were there to guide me through
From my days down and up
I'll never stop thinking of you

How can I forget all that?
When you're the one who make me smile
You always be apart of me
HOW I WISH YOU WERE STILL MINE.

Never will forget the day
How we've meet and came this far
We both know we got this feeling
But somehow it needs to end up here

I know its me who said goodbye
And thats the hardest thing to do
Coz you're mean so much to me
and guide the truth from me to you

For all things i've done and said
For all the heart that i've cause you
I hope you will forgive me baby
Coz that were i mean to do...

yeah..this song.. from you to me rite??
eh nope,from her to you then from you to me..
now this song from me to you..it means from me and her for you.. get it??

nothing to say.. juz speechless..
hopefully thinking of you while singing this song..hoho..


thankz for the memories

Assalamuaalaikum...
aku x tahu apa aku pk sekarang..esok dah stat sem baru.. new life??
ntah la.. ikutkan akal pendek aku ni.. seriously x nak sambung sem baru lagi...x puas cuti..
dan most important,what i have done!! oh no.... :( ape nk jadi ngan aku ni....
mana mira yang dulu?? T_T

tadi aku tengok video persembahan hari guru form 5 maarif..
dan masa tu aku kat samtish.. aku pon x ingt ape sweet memories aku masa hari guru tahun 2012 dlu..
gosh.. sedangkan memori hari guru masa aku form 1,2,3 sentiasa menari2 sampaikan aku boleh je story what happen...tapi kalau suruh aku story smula pasal hari guru 2012 dan 2011..mintak maap lah yup..

kenangan kat al-Maarif bergitu kuat..macam magnet.. x boleh lari daripada ingatan ni.. daripada yang paling pahit sampailah  yang paling manis yang aku xkan dapat rasa kat tempat lain...

bila aku boleh jumpa kawan macam Fatin dan Nik??? yang sudi lap air mata aku yang tumpah ni??
bila aku boleh jumpa kawan macam Hajar,Ainul,Aqilah,Aisyah,Adawiyah dan Farinie yg sgt supportive??
bila??
 T_T fuh sedih.. kan aku dh cakap..aku x tahu apa yang aku pk sekarang...

aku cuma mampu ucap 'thankz for the memories'..
sbb kau...aku macam ni sekarang..

tata

Wednesday, 8 January 2014

hidayah untuk semua..

Assalamualaikum..

entry kali ni..

tadi ngah sibuk ushar pasal BVSM ni.. pastu ter scan plak pos abe Eras Fazli pasal Felixia Yeap...
seriously aku x kenal pon siapa minah ni..
ok so ape lagi.. ushar blog beliau lah...hehe..
veryyy aweeesome!!!!

mengenai seorang Malaysian-Chinese girl yang dulunya seorang model tut tut tut,car magazine dll.. fall in love with hijab n malay cloth..ape dia? baju kurung,jubah,abaya,kebaya smua lah..

ni antara petikan kat blog Felixia ni..




suka baca post beliau yang baru2 ni...

wish for kak Felixia

.. the first steps will always be hard. Keep it up. You already taken that difficult first step, the rest just the continuation of what you have started. Slow n steady kak Fel.. Ambil yang jernih,yang keruh tu tapis2kan kasi jernih semula..  There is no rights for human to coerce others to be what they want. be on the path  that you feel comfortable then. 


be happy always... bestkan pakai baju kurung.. hi3.. lagi22 yang ada poket kiri kanan...boleh letak macam2...hoho..x yh susah2 bawak handbag yang berisiko tu... kuang3..kidding.. :)

we always support..  Hidayah untuk semua!!





Tuesday, 7 January 2014

tahun baru umur baru??

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
salam sakinah,mawaddah wa rahmah..kabare waras beb??
huhu..

sedar x sedar dah tahun 2014!!!! aku rasa macam baru je lepas spm 2012 hari tu.. dan aku hilang tahun 2013 macam tu jee..skelip mata..tup2 dah nk masuk sem 3!! fuh cepat2.. Allahu rabbi,ape je aku buat cuti sem hari tu.. :( isk3... malu nak story...haha ok so lupakan...

selari dengan topik yang tertera..masuk tahun baru,so umur pon baru..secara x langsung.. yang paling ketara sekali is masa skolah lah.. contohnya.. si A ni,bezday dia 31/12/00. then pada 1/1/14.ikut logiknyer A ni baru berumur 13 tahun 1 hari.tapi disebabkan masuknya tahun 2014.maka dia terus di assume berumur 14 tahun sebab tu dia masuk kelas tingkatan 2.. walhal dia baru je nak menikmati umur '13' pada thun 2014 dan terpaksa menanti selama 12 bulan lagi utk sambut umur 14.. faham x?? yer aku rasa korang lebih faham if korng translatekan dalam pemahaman korang sendri.. kan3?? im sorry if ayat tunggang langgang..

so ok lah nak x nk kne terima hakikat 'tahun baru umur baru' ni.. so tercatitlah di mana2 borang yang aku bakal isi tahun ini diruangan umur iaitu 19.. alhamdulillah.. dah 19 tahun aku hidup.. masih bernafas dan of koz.. semakin bertambah dosaku.. semakin hinanya aku dimataNya.. Allahu Akbar.. :(

so umur korang berapa?? aku rasa 19 tu macam 1 angka yang menakutkan.. no 23 baru cun kot..haha ok kidding..

rasa cam x nk percaya tapi percayalah yang aku dah pon melangkah ke alam pra universiti.. alhamdulillah yang teramat sangat..

itu je rasanya.. im sleepy now.. time to sleep.. zzzzz..

pesanan utk my hard core love.. please.. dont force me to love you.. seriously i CANT!! stop desak aku dan buat aku rasa terjerat kalau x terima kau... forget me.. im not for u.. ..bai...erghh