Sunday, 9 February 2014

Study Circle a.k.a Usrah a.k.a Bulatan Belajar

Bismillahirrahmanirrahim.. 

Asslamualaikum warga stalker blogku...kuang3 sori poyo sikit.. eh x..banyak kot..

first of all,apa khabar iman?? semoga semakin mantap dek.. dah brpe banyak dah taman syurga yang korang join?? kalau banyak tu alhamdulillah lah ^^

actually ngah bz.. banyak mende nak kena setel tp x setel2 lagi.. slow n steady beb.. tp alang2 ngah ngantuk ni so nk amik kesempatan mencoret jap.. utk kenang-kenangan dan perkongsian...

utk dak uia.. i am very sure much much more lah.. yang korang mesti pernah dengan word STUDY CIRCLE kan.. tp x smua wajib amik study circle ni.. utk certain people jep.. huhu bakpe lagu tu ea?? malas plak nk bebel.. komen lah kalau nak tahu...hoho

nak share lah pengalaman study circle.. kot2 ada adik2 yang nak masuk uia n dengan rajinnya gugel sal study circle ni kan.. ok.. actually kak mira(ececeh) dah pernah dah join study circle ni masa sem 1 dlu.. best ke? ok lah biasa2 je. nak kata best sangat tu  x lah n nk kata borin sangat tu pon x jugak..

study circle ni ada 2 sesi.. 1 sesi bersama fasi(student CFSIIUM) dan 1 lagi sesi bersama chief fasi(lecturer)..gilir2 setiap minggu..
biasanya 1 grup ada 13 orang students.. dan fasi memainkan peranan utk menggerakkan usrah..

kalau fasi  pandai handle grup maka hambarlah grup tersebut.. bagi aku mcm tu lah..

dan.. alkisahnya....

aku.. kini.. telah pon sah menjadi fasi utk grup 68 pada sem 3 ni.. kuang3..

fuh...cuak beb.. jujurnya aku x pernah jadi fasi.. inikan pulak conduct 1 group tu..
dan yang buat aku bertambah cuak..bila kena handle group yang terdiri daripada RAKAN SEBAYA.. dan mostly kos daebak iaitu bioscience dan allied health science..

malu?? xde sangat.. cuma aku risau de idea nak ceriakan suasana..well u know me.. pendiam.. haha
setakat ni aku x hafal lagi nama anak buah aku... rmai kot.. 13 orang.. fuh.. may Allah ease everything...
aku harap apa yang aku sampaikan kat dorang tu smuanya betol dan paling penting semoga dorang dapat terima aku apa adanya...

rasanya itu je kot.. tetiba mati plak idea nak tulis..
sem ni agak pack... with 6 subjek... chem1,fzk2,math2,labchem,btq,bi.. fuh.. plus society lagi..  pelah .. ade lah hikmahnya tu kan...