Thursday, 20 March 2014

Sekolah sama tapi tak sebaya.. ^_^

Assalamualaikum...
post ni just sharing je.. ^^ sebabnya aku rasa mcm sweettttt jeee kannn...

alkisah.. bermua pada tahun 2013,semasa aku sem 1 2013/2014 di UIA PJ ni..
mse tu jadual aku agk pack sbb x exit both apt n ept*erkk..
ok then..n dijadikan cerita,1 haritu,ada gap 2 jam sebelum kelas yang seterusnya so aq pon lepak lah kat musolla Mahallah Khadijah..
oh ye,aku penduduk Mahalah Zainab... nk ceritanya.. dak KC mmg x ngan sgt dak ZC n AC disebabkan faktor jarak...*apa yang aku nampak lah..
aku pon x ingt ngah buat apa mse tu then ttbe ada sorang hamba Allah ni tegur aku..

"Amira kan?"
aku pon cam blurr jap.. n pk.. siapa eh?? ni bukan classmate aku or ex schoolmate aku..kalau x mesti aku dah reply laju2..
"Aah,napa eh?"
"ni saya lah,F..awk SRAI kan dulu??
"ohh,aah sy SRAI..kelas apa eh dlu?*soalan klishe aku bila jumpa ex schoolmate
"6C..awk??"
"oh,saya 6B".."kenal A**** x??"
"oh kenal2...

ok sampai situ je kiteorang borak sbb dia nk blah dah..


situasi 2.. *cuti sem a.k.a short sem

aku kerja part time kat 1 ehem2 ni.. then..eh2 dia pon kerja kat tempat yang sama cuma berlainan kedai je..
selalu lah jugak jumpa kat musolla..
n yang aku tabik..hari tu aku saja nak p solat kat musolla,,xnk solat kat kedai mcm selalu.
then nampak dia.. baru lepas bagi salam(solat),so aku assume dia dah solat..aku pon sambil tanggalkan tudung,stokin dll tu..borak2 lah sikit ngan dia.. then dh rasa xde mnde nak cakap,aku pon p amik wudhu'..
lepas tu,aku pon siap2 semula pakai stokin dll tu sbgai pkaian solatku..
tup2,..
"mira,jom solat jemaah"
"ohh,ingtkan awk dah solat tadi" ... ok boleh tapi awk la imam ekk...hee
.....

situasi ke 3 ..17/3/14

kat musolla KC..
mse tu aku join ifar FRC.. ok then.. ade lah geng2 fasi dalam tu termasuklah aku..hee
pastu kan.. dia mai.. mse tu aku dduk skali ngan mber2 dia..
pastu dia habaq kat mber dia ' ni amira,kiteorang 1 skola dlu,dia 1 year tapi sebaya ngan kita"..
mse tu aku dah blurrr kejap.. kenapa dia cakap aku 1 year tapi sebaya??
1 year tu maksudnya umur seharusnya 19 dan sebaya tu??perlu ke mention??

"Kenapa cakap saya sebaya?"-mira
"eh betolla awk lahir thun 94 kan?? amik UPSR thun 2006 kan???-F
aku dah blurr..ececeh..konon..

"awk darjah 1 tahun bila?" aku cuba tanya soalan lain kot2 dia salah fakta*maksudnya dia lahir 95 tp dia ckp upsr 06.
"2001"
"hah,eh kita x sebaya lah..saya lahir 1995,upsr 2007"..
mber2 dia pon macam x percaya..
haha

"yeke ni? tpi kenapa macam selalu jumpa eh masa skola dlu??"
aku pon dah was was.. seiingat aku.. masa sekolah rendah.. haram jadah aku nak bergaul ngan senior.. haha seriously.... aku kwan ngan dak sekelas aku je..


tamat...
aku cerita mnde ni ngan Q .. dia pon ermm aku x ingt respon dia guane..

hee tu je nak story.. k bai

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...