SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 22 March 2014

Sesahnya Addmath..

Assalamualaikum.. ^^

Alhamdulillah result spm 2013 dah keluar dah pon kan 20/3 hari tu..
n alhamdulillah jugak utk junior ku di SMAAM dan SAMTSH.. ^^ 

walaupon x dpat nak challenge batch aku tapi aku kagum ngan korang.. hi3.. 

so... 

kat sini....

aku x tahu result korang macamna ..
juz nak share lah kan.. 
pengalaman aku masa dapat result hari tu..

first of all,aku x dapat straight A pon.. hik3..*perlu ke mention mira oii..
tapi i got straight *B+.. u know what??? juz kurang 1 gred je.. kalo x,mesti dah stret a.. haha
ok fine lupakan itu kenangan lama.. #setiapyangberlakuadahikmahnya

alkisah bila aku tahu ramai gak yang fail addmath.. aku pon x tahu apa masalah korang sampai boleh fail masa final exam..
susah sangat ke?? kalau x silap aku,gred lulus utk admath diturunkan kadang sampai dapat 18% pon dah dikira lulus.. so yang gagal ni,mayb korang dapat kureng drpd tu... 

so utk adik2 yang bakal amik spm thun ni n thun berikutnya.. 
juz nak pesan,walaupon korang exam or ujian bulanan addmath x pernah LULUS..
itu x bermakna korang dah xde harapan utk LULUS msa final exam nanti.. 
tipsnya boleh tanya cikgu korang..

kalau nak tips daripada aku.. 
rasanya macam ni.. cuba pilih sekurang2nya 5 tajuk daripada semua tajuk form 5 n form 4..
n then make sure korang leh jawab semua soalan2 yang berkaitan ngan tajuk tu.. in shaa Allah leh lulus...

btw,lg 1 pesan drpd aku.. kalau result teruk sekalipon,jgn ingt harapan utk korang sambung blaja dah tertutup..maybe peluang utk msuk IPTA tu agak nipis..tp IPTS kan ada.. 

hah??swasta mahal lah woii... yer aku tahu memang mahal tp nak buat guane.. ko yg mencorakkan result A,B,C tu..so kne tggungn risikolah.. tp kan sekarang ada banyak pinjaman.. dan 1 je.. tolong elakkan wat pinjaman dengan P*****... cer wat pinjaman mara or something else..

n andai kata result korang biasa2 je.. average 3-5a.... sebenanya boleh je korang ditawarkan asasi IPTA..seriously.. nak tahu rahsianya??jeng jeng jeng.. tpi yang sure bukan pakai orang dalam ok.. x main ah mcm tu kan...it is unfair..

ok lah itu je... nt aku nak share kelebihan UIA plak.. why?? ntah la.. maybe im fall in love kot with UIA ni...hik3..

itu je..sekian wslm

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...