Tuesday, 29 April 2014

sori kalau buruk

Assalamualaikum tadi aku blogwalking blog sahabat blogger akuu..
then aku rasa macam.. cool nyer blog dia..
blog aku ni suram giler template pob blogspot punya.. aishh..tolong ingatkan aku supaya renovate blog ni yer..
viewer pon dah 60k ...alhamdulillah..
in shaa Alllah nak buat pos yang lebih bermanfaat utk korang.. hihi..
itu je... sekian .. n terima kasih sebab sudi jenguk blog ni..
blog yang biasa2 je..

Tuesday, 22 April 2014

M.U.C PART 2

Assalamualaikum..
ok dah free sikit petang jumaat ni... 
malam nanti bz balik sebab ade meeting.. biasalah mainboard. hikhik.. opss...

sebenarnya aku ingat nak hold dlu story ni.. nak kumpul bebanyak pastu compilekan..
eceh.. da macam ape dah.. tapi ..
aku ada berita sedih.. sedih la kononnya..
m.u.c aku tu dia setahun je kat cfs ni.
lepas ni dia akan sambung degree dah.. aku?? aku plak dah extend 2 tahun.. isk3..
buang masa je mira oi.. eh ye ke??
agak lah.. tapi.... daripada aku perjudikan diri aku.. baik aku amik langkah selamat.. 
lagipon aku bukan 4 flat macam korang.. huhu... 
btw,aku sebenarnya student setahun setengah tapi disebabkan beberapa faktor..so aku terpaksa extent..

ok then.. kisah ni x fress sgt dah.. dah lemau pon ada aku rasa..
masa tu aku baru lepas kelas btq.. eh x.. aku ponteng btq hari tu. hik3.
ni masa aku lepas kelas bi,mse tu memang banyak mnde aku nak buat.. pastu.. aku turun tangga. sambil memikirkan hala tuju aku.. then tetiba aku ternampak dia..
dan macam biasa.. dia x nampak aku.. member dia je pandang aku...haha..
ok then macam biasa jugak lah aku melarikan pandangan aku.. jaga mata beb... huhu
mse tu aku ingatkan dia n mber dia dah blah...

aku pon jalanlah ke tempat yang aku nak tuju.. 
tetiba..
jeng jeng jeng jeng jeng jeng ....



dia pon jalan ke arah jalan yang sama ngan aku.. weehuuu... 
aku pon apa lagi.. stop jalan n tengok dia jalan.. haha xde keje.. 
aah memang xde keje sangat pon masa tu.. i means x rushing... 

ok aku ingatkan sekali lagi... ni suka suki je..
xde maksud tersirat ke ape ok.. ^^

rasanya kalau aku ngan dia xde jodoh kat sini.. i means aku dah x jumpa dia kat sini.. 
maybe kat gombak lah.. 
btw,minggu ni ade DisKoE.. dia mesti p... n bila dia p.. aku pon daripada malas nak p tetiba rasa nak p.. 
yeppii.. syhhhhh... 

ok itu je kot.. kalau ada update terbaru nanti aku update..

Saturday, 19 April 2014

bila anjing pelakon utama

Assalamualaikum..

ok so far sekarang aku dah rajin banyak nak update blog..

so hari ni story pasal anjing..
 serious talk, aku x pernah pegang anjing yang mana NAJIS MUGHALAZAH..
bukan calang2 najis ok..

ok hari ni aku bukan nak story pasal feqah..
tapi..
alkisah tadi aku lunch depan tv kat tv area mahallah aku..
yang x bestnya,tv* je yang ok.. yang lain semua masalah ape ntah...

mula2 aku ingatkan kucing taw.. rupa2nya anjing...
mula2 tu rasa macam...
oh maiiii,tolonglah.. dalam banyak2 haiwan.. kenapa anjing??

ok kat sini aku bukan nak cakap yang aku x puas hati pasal anjing..
..cuma.. kucing kan ada..

yang bestnya.. yang aku perasan setelah 2 minit menonton..
semua watak utama adalah anjing!!!
dan anjing tu bersuara(guna suara manusia la,ade ke manusia faham suara anjing??)

tapi aku x de la tengok then makan then tengok tv then makan n seterusnya..
sebabnya korang taw2 je lah anjingkan lidahnya asyik terjelir je.. n aku plak seorang yang visual..
betol. cth la kan... aku nak jalan2 nak p makan,tetiba ternampak taik kucing plakk... besar2 plak tu..
nanti bila nak makan,secara tiba2 aku akan teringat taik kucing tu n terus xde selera nak mkan.. so cara nak prevent tu. the moment aku teringat tu aku terus pk mende2 yang best mcm burger ke,laksa ke.. baru selera aku mai balik..

ok sambung story tadi..
yang bestnnya cerita anjing tu.. story dia pasal nilai persahabatan weh!!!!
tabik ah sapa director cerita ni..
semua anjing2 tu berlakon dengan jayanya..
umpama manusia yang diberi skrip utk hafal n then lakokan watak tu..
hah macam tu lah anjing tu berlakon..
subhanaAllah.. nampak x kelebihan yang Allah beri kat anjing..

n 1 lagi, mesti korang tahu en.. antara haiwan yang layak jadi 'polis' or 'inspector gadjet' is ANJING..
WHY???
sebab dia mempunyai daya hidu yang sangat luar biasa.. sampai boleh detek jejak hanya dengan menghidu..
nak tambah sikit... kat luar negara.. ada anjing tu kan.. dia dilatih utk membezakan cd cetak rompak dengan yang ori weh... ko boleh ke wat mcm tu??  x kan... so jangan nak hina ciptaan Allah.. semuanya ada kelebihan masing2...

itu je kot.. oh ye..cerita yang aku tengok tu cerita thailand.. bagus ..
aku memang ske tengok cerita thailand..
dak tengok ke cerita peemak??
serious lawak giler.. betol..
aku ketawa sampai sakit perut..
isk3..

ok itu je... nak sambung study...

HANDPHONE JADI MESIN DUIT..AJAIB BIN PELIK

assalamualaikum..
sori tajuk macam x puas hati je kan.. just nak sharing lah 1 'bisnes' yang boleh buat korang kaya raya weh..
korang tak nak ke???
hah?? sapa je x nak duit???
yer memang duit bukan segala2nya tapi segala2nya memerlukan duit...
just nak story.. maybe ade yang baca post ni pon dah join n melangkah ke arah kaya.. tahniah la aku ucapkan.
mesti korang pandai gila pancing orang kan... utk join.. utk tambah side income la n macam2..
cuma 1 je lah kot aku rasa tolong guide lah sikit anak2 buah korang yang baru join tu supaya mahir mengencing macam korang eh..

 ok nampak x anak buah tulis apa? produk dalaman?? ok la korag nak kata aku ni bengap sebab x faham maksud dalaman tu.. but logically,dalaman apa weh?? dalam badan? dalam kereta?
or dalam what? please mention.. bila aku cakap x jelas baru nk habaq dia jual sistem perisian software.. ehem.. ada x yang amik kos ict? boleh eleborate more x supaya lebih jelas..ramai nak tahu ni..
ok2 sambung. pastu dia sruh plak aku bukak wesite syarikat tu ..semua ada.. ok then ok fine..
aku pon bukak lah.. pastu kat atas tu ada banyak pages so aku klik lah kat PRODUK. antara produknya,information,launching,clubs,motivation,politicians,event organizers,community services.f&b,events,marketing....

banyak betol produk dia...
tapi. xde description langsung n xde link.. n paling best skali.. produk dia.. TAK DE MENTION HARGA LANGSUNG... pernah ke korang pe website jual tudung. dia tulis produk dia tudung bawal,tudung saji,pashmina.. 
tapi ia sekadar tulisan.. xde gambar,xde guideline,xde tutorial nak pakai tudung tu n everything xde.. only nama2 tudung je.. agak2 korang nak beli ke kat kedai tu?? korang tengok kat situ ada bahagian 'pakej'.. oh so korang pon klik lah kononnya kat situ lah nanti baru syarikat tu terangkan pakej tudung apa yang diorang jual.. ok then lepas korang klik.. eh2 still xde,yang ada hanya lah peluang plak untuk korang generate income sendiri daripada tudung yang diorang jual. n ko plak nak tolong jual iaitu dengan promotekan...eh2 ko mula2 nak beli tudung tadi pon x jumpa2 pon tudungnya.. n ko x beli pon tudungnya.. how can ko nak jual tudung syarikat tu? yang sebenar2nya kau promote produk(tudung) ke ko promote orang utk join jadi macam ko?? seorang promoter.. ye lah dah dia offer kau jadi promoter,bukan ofer kau tudung(mcm yang ko nak mula2 tadi)..
dan hakikatnya.. kau tolong menambahkan promoter dlaam syarikat tu.. eh2 kalau semua jadi promoter syarikat tu,siapa jadi pembeli?? oh.. ko nak cakap yang ko promoter n pembeli la ni eh??2 dlm 1??
ok fine kalau betol ko pembeli,mana barangnya..  
dan... korang pon terus tertarik.. dah lupa dah tujuan asal korang tadi yang asalnya p kat website tu utk dapatkan perkidmatan(beli tudung).. terus lupa disebabkan syarikat tu bukannya mintak korang bayar apa yang dia jual tapi syarikat tu plak bayar korang.. 
walhal.. logically,atas rizen apa syarikat tu nak bayar korang?? affliate?? promote produk? produk apa? tudung???
'tudung' yang hanya sekadar tulisan SAYA JUAL TUDUNG. MARI BELI.. 

dah2 kalau aku story panjang2 lagi nt lagi korang pening ..jom sambung baca..


ok nampak x kolum merah tu??comparekan dengan yang kat atas tadi.. yang mana jual produk dalaman tu.. aiikkk bila aku nak tengok apa sistem tu.. bukan setakat x bagi..polisi konon.. ape yang kedekut sangat.. kalau betol kau beli software tu n nak orang lain beli.. kenapa nak berahsia sangat??? macam tu ke cara promote??? hello,islam ajar macam tu kee???
ok la macam ni..
anologinya : saya jual tudung.nak beli x?? cantik taw tudung ni,bagus taw..ramai dah yang cuba,rugi awak x cuba. beli.. bukan takat tu je,boleh generate side income lagi taw kalau awak promote tudung ni...
aku- oh yeke? nak tengok tudungnya..mesti cantiikkan..sebab tu ramai beli..
dia-maaf,x boleh tengok. beli dulu baru boleh tengok. 
aku-laa,macam mana nak beli kalau x tengok dlu barangnya? kot la rosak ke ape?
dia-maaf,itu polisi kami,memang anda kena beli dlu.
aku-oh,kalau saya terbeli tudung yang saya x reti guna macamana?tutorial pon xde ni!!
dia- oh xpe,anda beli je dulu.. nanti anda boleh dapat generate income taw lepas tu.. untungkan?
aku-erk.. saya nak beli tudung tu n nak pakai p kelas. bukannya nak cari side income drpd tudung tu..

..sila sambung sendiri dialouge ni..


last but not least,cer tengok kat ayat last dia..tukar fon jadi mesin duit...

wahai rakyat jelata ... kenapa kau bersusah payah berkerja siang malam???
ni dah ada someone cipta teknologi henfon jadi mesin duit.. tatkala anda memerlukan duit.. apa  yang anda perlukan adalah henfon.. maka dengan itu jangan berkerja.. dan sentiasalah memegang telifon anda kerana ia adalah mesin duit.. mesin duit=atm..

Thursday, 17 April 2014

M.U.C 1

Assalamualaikum...
oh maii... very excited today.. haha

ok2 first thing first..what is M.U.C??
M.U.C is stand for my unofficial crush...

mak aii gedik giler mira dah ada crush dah sekarang.. tu pon nak kecoh..nak p sebaq kat orang..
haha biaq p la.. saja je pon.. suka suki.. ala korang macam x pernah crush sesiapa je..

ok so kenapa unofficial crush??
rizennya sebab aku juz main2 je.. i mean dulu dia crush aku tp disebabkan aku ni lambt sikit matangnya so aku wat tak layan je.. so skrg ni aku plak 'crush' dia.. kuang3...but seriously im not in mood to fall in love with him ok.. saja layan darah muda ni..

ok ni cerita zaman bila ni dia crush aku?? ok fine itu secret.. korang boleh lah agak sama ada dia mber tadika,mber srai 19,mber maarif or member samtsh.. 1 diantara itu merupakan jawapannya.. selamat mencuba yer..

ok fine nk dijadikan cerita aku memang dah lama x jumpa dia since aku kne pindah skola yang jauh..hah tu aku dah bagi clue.. hoho.... then seriously aku memang tak jangka sama sekali yang dia akan satu u dengan aku!!! aku langsung x terpk akan hal itu.. ok then.. paling aku rasa shockkkkk ialah..
jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng ....



....
....
....
...
dia satu kos ngan aku wehhhh... ENGINEERING beb... walaweh..
ya Allah,adakah ini 1 petanda?? ok saja je aku ni kan.. ntah2 coincidence..

nk story lagi ni...
aku xde lah ushar dia tp juz dah alang2 dia 1 kos ngan aku n kengkadang event ENGENIUS pon dia join walaupon aku tahu dia akan join kalau member baik dia tu ada.. hasrat nak tegur tu ada tapi still x berani..
mungkin aku kena b prepared dengan semua pertanyaan dan soalan dan reaksi dia bila aku bercakap ngan dia nanti..

ok sambung.. ini yang baru2..sangat fressh peristiwa ni.. baru je berlaku tadi.. alkisah tadi aku xde kelas langsung petang ni then aku part time jaga booth ENGENIUS... pastu partner aku mai.. so aku habaq lah  kat dia yang aku nak ke koop mart sat. nk beli ayaq sejuk kasi basah  tekak..

then masa dari jauh tu aku dah ternampak kawan dia ni.. tapi dia ni aku x nampak lagi.. bila dah dekat baru aku nampak. masa tu dia n member dia duk tanya soalan apa ntah pasal booth tu  la kat member aku ni.. aku  ni plak krik2 tercegat kat belakang dorang x tahu nak buat apa.. macam2 aku pk.. dan kemungkinan yang aku pk akan berlaku kalau aku bukak langkah...

1. kalau aku p kat booth tu n dia pandang aku.. ada 2 kemungkinan iaitu
- dia kan tegur 'eh mira,ni tut tut tut.ingat x?' n kitaorng maybe akan berborak lepas tu
kemungkinan kedua ia..
-dia pandang aku macam x pernah kenal aku ni.. oh mai.. muka aku x berubah takkan ko x kenal...sedangkan aku ingat kau walaupon kau x  pernh kontek aku.... yer aku tahu dulu  masa ko nk kontek aku tu aku xde fon lagi..hik3.. fon rumah ade la..

ok then.. apa tindakan aku??
tindakan aku iss....... aku tercegat macam tiang bendera.... warghhhh... xde kekuatan doe nak p kat booth tu n tegur dia ...weh bila aku nak tegur dia ni ..n bila plak dia nk tegur aku...

xkan dia dah hilang semua memori aku n dia??
please lah weh... its too sweet kottt... seriously...

ok then aku tahu mak kakak tok nenek abang wan n member2 aku termasuk S ada kemungkinan baca post ni.. tp im a teenanger.. it is normal rite to have this feeling..

itu je... oh2 sambung... kan aku tercegat je kat belakang dorang sambil berkira2 nak tegur ke idok.. then dorang blah dari situ.. :(  x pandang aku pon.. member dia je pandang aku.. warghhhhh... ke kau pon malu nak tegur aku?? sama2 malu then nothing...

ok then fine xpe..ko doa la aku diberi kekuatan utk tegur kau ok.. tegur bukan utk ulangi saat indah kita dlu..ececeh... just to sambung ikatan yang putus ditengah jalan dulu..eh2..ikatan mende gok?? ikatan persahabatan lah.. ^^ just a friend.. we're not belong to each other... im sure about that.. \

itu je... in shaa Allah ada sambungan bila aku ada jumpa dia.. hik3...

oh ye.. ritu kan masa kem ibadah kan.. dia dduk sebaris ngan aku.. walawehhhh... weehuuuu...

nt la aku story lagi.. nk hapal BTQ plak.. esok exam.. eh x.. malam ni exam... bai

Saturday, 12 April 2014

CARA TIDUR JIKA TIDAK MENGANTUK

Assalamualaikum..
Alkisahnya hari ni.. memang berniat nak share something yang maybe ramai mengalaminya  n tahu cara mengatasinya utk 1 perkara tp  thu utk menanganinya jika berlaku sebaliknya.. err..faham ke x ni??
Got it uols??

Mcm ni.. kalau kita nak stay up kan..mostly student akn minum kopi or what soever yang leh haling dorang dari ngantuk.

But how about when u drink a lot of caffeine in 1day but u realize that you need to sleep early at that night??
Ini terjadi kat diri aku beberapa hari lepas..kih3.. selama ni tidur kul 1 camtu.. tp hari tu,pkul 2.30 still mata  x nk pejam.. next class aku in the morning at 8am!!! Nasib baik kat lab..kalo x aku x thu la nak tahan ngantuk mcmna. nak study?? Yes absolutely I can study BUT I don’t think it’s a good idea. Yet,I’ve tried to think over n over again what is the main reason of this.


Qiamullail lah mira oiii.. erm.. ntah ah,im still not perfect enough to prepare myself to be a better muslimah,perhiasan dunia.

Ok then. Juz trying to think.. pernah x,kalau lepas solat subuh tu nk baca al-Quran,you feel very sleepy? Instead kalau korang bukak lappy layan movie memang aku jamin x ngantok lagi2 kalau korang addict ngan drama.sanggup tahan mata.. how many people can overcome this lust?? Aku?? Haha aku kategori yg aku sebut tadi..kuang3..

Nampak x point yang aku nak sampaikan based on para kat atas tu???
It means if you eager to sleep but u cant!! . So please do something that satan  will very very  hate it.. for instance uols nk tidur malam tp x leh… relax,amik wudhu’  n baca je semua doa2 pendek x kisah la doa masuk tandas ke masuk masjid ke masuk dapur ke pakai baju ke lepas berwudhu ke or whatever la include wirid lepas solat or bacaan dalam solat. Itu paling simple lah kalo korang malas nak bertahajud. 

But aku sarankan,thajud je lah weh.. bukan senang nak buat lorh..aku sendiri pon kalau dah tidur tu..ehem.. subuh la baru bangun..hik3..penat lah katakana..eh yeke


Trust me and trust Allah is more important than everything. Once ko baca ayat2 suci tu,automatically u will feel sleepy n lastly ZzZzzzzz… Why,sebab uols actually tengah menambah pahala n buang dosa2 kecik. N do you think satan will like it? Alsolutely no so that’s why they(satans)will put their eyeliner(celak) at your eyes.. instead ko layan dota,x tidur malam pon boleh kan,why?? Because satan will support you to do such thing as it will make you forget your Lord for a while. And that’s their target.


Nak tambah sikit..kalau uols slalu tadabbur al-Quran. I surely believe that there have many ayat said about satan is the real enemy. ‘innahu laku ‘aduwwummubin’ which means syaitan  itu musuh yang nyata bagi kamu.. see?? Dalam surah Yassin if im not mistaken banyak sentuh pasal ayat ni.. betapa Allah tegaskan,musuh  manusia is SATAN. So why korang(sesame manusia) still nak berdendam,jeles,suuzon n whatsoever yang negative? Especially cari gaduh or buat manusia lain marah ngan korang.. uols suppose do that something will make satan really hate you. Setuju x??


This is my own experience. Aku x leh tidur then capai fon bukak fb,chat kat whatsapp,post pic kat insta n many more. N aku makin  segar. Once aku terpk pasal yang aku tulis kat atas tadi,suddenly aku menguap x berhenti sampailah aku terlena.. see?

Ok lah… itu je kot.. actually post ni dah lama tulis Cuma baru nak publish.. biasalah wifi uia kan.. laju..eh2 seriously laju ok.. ini bukan main2,ini betol2.. Cuma kadang dia nak manja sikit ngan sisters ni kan3.. hik3.. 
Oh ye,perasan something x?? aku dah banyak ‘speaking’ lah.. iyola,uia kan is English campus.. seriously,sekarang aku dah berani sikit nak speking eventhough aku tahu slang melayu tu still ada.. nevermind I’ll try to improve it…kalau ada grammatical error..please tegur yer..i will edit post ni.. yelah manalah tahu ada yang ..ok lupakan.. so you guys tomorrow…poyo je kan..haha


2 week for final.. sekian wasalam

Thursday, 10 April 2014

haa kan dah kena

Oh my English episode 1-versi uia

Assalamualaikum…
Yer aku tahu pon ni bersikap selfish banyak sebab cerita pasal aku je…
Btw,just for sharing kot2 ada yang senasib ngan aku kot kan3..
Btw,alkisahnya minggu depan speaking test..
Macam biasa 1 group 4 orang..tapi kali ni superb lain..
Bilangan ahli stil sama.yang bezanya Cuma jantina..
N for my group,only 1 sister which is aku lah tu.. haiyaa…
Nak nangis masa madam cakap aku geng ngan dak laki..
Seriously x pernah ku bayangkan sebegitu..

“beberapa minit sebelum madam umum group member”
Aku n kak F duk sembang2 kosong..
F- dulu grup akk,2 orang je sister taw.
A-oh,sy dulu leh tentukan sendiri group. Kesiannya 2 orang je sister tp ok lah at least ade geng kan
F-aah ok sikit la sebab ada 1 group tu sorang je sister.yang tu lagi kesian
A-isk3 kesiannya betul group sister sorang2 tu kan.. x sanggup nak bayangkan..

Beberapa minit kemudian..
Madam-S,A,H n Amira group no 2..
Arghhhh….. kena kat aku beb..
So bermulalah speaking prektis among us.
Aku rasa aku banyak nk object la..isk3..
Tadi pon speaking prektis gak,semalam sendiri2.
Hari ni speaking prektis depan madam.
Yes I am very sure that I am very nervous..n aku perasan something..
Aku x cakap pon point aku.. n what the??
Its to let to regret.. nevermind,it will be a good lesson for me..
Everyone has their flaws rite..
Group member aku baik je ke  ngan aku??
So far aku rasa dorang Antara guys yang paling baik lah dalam grup bi aku..
Hmm.. wish my luck..
For your info.. I never get A for bi in any exam except masa PMR ritu..
Seriously..hah x percaya???
Ok fine p balik umah aku n cek buku rekod markah aku.. haha
Itu je.. k bai..



Friday, 4 April 2014

revolusi ACT

Assalamualaikum..
pendek je pos ni..
just nk reminding je.. teater ACT bulan 5 ni..
yippee.. semangat x aku??
isk3 mnde2 lagha ni jugak la yg aq semangat..x patot2..kan

tp x pelah sekali sekala kan.. bukannya g disko or merokok pon kan.. juz nk tengok teater je...

npe aku pos tajuk revolusi??
sbbnya dulu bku ACT ni seriously rmai yg pandang sebelah mata..
aku??
ni jujur dari hati... kalau korang ada kat sebelah aku masa kat MPH hari tu.. memang korang lah orang yang paling memahami apa yang aku nak sampaikan..
mula2,aku tengok tajuk.. ok fine,its interesting.. pastu baca sinopsis lagilah aku tertarik.kalau x disebabkan aku ada rm10 je mse tu,kalau x memang aku dah beli..
x ckup ngan tu,lepas aku baca,aku hasut plak si S ni suruh baca..
xckup ngan tu,aq wat plak rebieww novel tu kat blog ni..
x ckup lagi,bila orang tanya aku,bku apa yg bez,aku akn rekemenkan bku ni.
n mcm2 lagi lah...
smpailah skrg ni..ada member2 aq sendiri mcj,wasap,chat tnye aku apa yag beznya bku ni,n ada jugak yang stil mempertikaikan,itu semua kerana dorang x baca lagi.. kalau dah  baca mesti tenggelam semua persoalan korang tu..even member aku yg paling 'alim' pon baca bku ni... so what??
bahasa mcm cilaka?? sori,bahasa korang tu molek sangat lah eh?? sorry to said that aku ni xde lah mencarut tp setakat word 'giler' tu biasalah kan..hiik3..

ok then.. korang2 yang masih nk tanya
'apa y angn bez bku tu?'
'bku tu cerita pasal apa?'cinta?? ahh x nk ah'
'x pernah dengar pon''
n mcm2 lagi.. please lah.. baca dulu pastu baru nk tanya aku..

mira oii,kalau dah baca xkan lah stil nak tanya bku tu psal apa..
ok so then baca.. ada paham?? x paham udah.malas aku nak tulis lagi

rasa ngantuk plak..btw,aku ada 1 bku nami n aisa linglung yang aku beli direct ngan writernya..diskaun 50% lagi. mse tu bku tu  publish lagi... sspe nak bku dendam anak jagoan boleh roger aku.. bku pengejar bintang pon aku ada.. kalau nak roger aku.. tp aq x jaminlah bkkunya ade or not sbb aq plan nak hadiahkan kat someone... opsss...hehe'

ok it je wslm