Saturday, 19 April 2014

HANDPHONE JADI MESIN DUIT..AJAIB BIN PELIK

assalamualaikum..
sori tajuk macam x puas hati je kan.. just nak sharing lah 1 'bisnes' yang boleh buat korang kaya raya weh..
korang tak nak ke???
hah?? sapa je x nak duit???
yer memang duit bukan segala2nya tapi segala2nya memerlukan duit...
just nak story.. maybe ade yang baca post ni pon dah join n melangkah ke arah kaya.. tahniah la aku ucapkan.
mesti korang pandai gila pancing orang kan... utk join.. utk tambah side income la n macam2..
cuma 1 je lah kot aku rasa tolong guide lah sikit anak2 buah korang yang baru join tu supaya mahir mengencing macam korang eh..

 ok nampak x anak buah tulis apa? produk dalaman?? ok la korag nak kata aku ni bengap sebab x faham maksud dalaman tu.. but logically,dalaman apa weh?? dalam badan? dalam kereta?
or dalam what? please mention.. bila aku cakap x jelas baru nk habaq dia jual sistem perisian software.. ehem.. ada x yang amik kos ict? boleh eleborate more x supaya lebih jelas..ramai nak tahu ni..
ok2 sambung. pastu dia sruh plak aku bukak wesite syarikat tu ..semua ada.. ok then ok fine..
aku pon bukak lah.. pastu kat atas tu ada banyak pages so aku klik lah kat PRODUK. antara produknya,information,launching,clubs,motivation,politicians,event organizers,community services.f&b,events,marketing....

banyak betol produk dia...
tapi. xde description langsung n xde link.. n paling best skali.. produk dia.. TAK DE MENTION HARGA LANGSUNG... pernah ke korang pe website jual tudung. dia tulis produk dia tudung bawal,tudung saji,pashmina.. 
tapi ia sekadar tulisan.. xde gambar,xde guideline,xde tutorial nak pakai tudung tu n everything xde.. only nama2 tudung je.. agak2 korang nak beli ke kat kedai tu?? korang tengok kat situ ada bahagian 'pakej'.. oh so korang pon klik lah kononnya kat situ lah nanti baru syarikat tu terangkan pakej tudung apa yang diorang jual.. ok then lepas korang klik.. eh2 still xde,yang ada hanya lah peluang plak untuk korang generate income sendiri daripada tudung yang diorang jual. n ko plak nak tolong jual iaitu dengan promotekan...eh2 ko mula2 nak beli tudung tadi pon x jumpa2 pon tudungnya.. n ko x beli pon tudungnya.. how can ko nak jual tudung syarikat tu? yang sebenar2nya kau promote produk(tudung) ke ko promote orang utk join jadi macam ko?? seorang promoter.. ye lah dah dia offer kau jadi promoter,bukan ofer kau tudung(mcm yang ko nak mula2 tadi)..
dan hakikatnya.. kau tolong menambahkan promoter dlaam syarikat tu.. eh2 kalau semua jadi promoter syarikat tu,siapa jadi pembeli?? oh.. ko nak cakap yang ko promoter n pembeli la ni eh??2 dlm 1??
ok fine kalau betol ko pembeli,mana barangnya..  
dan... korang pon terus tertarik.. dah lupa dah tujuan asal korang tadi yang asalnya p kat website tu utk dapatkan perkidmatan(beli tudung).. terus lupa disebabkan syarikat tu bukannya mintak korang bayar apa yang dia jual tapi syarikat tu plak bayar korang.. 
walhal.. logically,atas rizen apa syarikat tu nak bayar korang?? affliate?? promote produk? produk apa? tudung???
'tudung' yang hanya sekadar tulisan SAYA JUAL TUDUNG. MARI BELI.. 

dah2 kalau aku story panjang2 lagi nt lagi korang pening ..jom sambung baca..


ok nampak x kolum merah tu??comparekan dengan yang kat atas tadi.. yang mana jual produk dalaman tu.. aiikkk bila aku nak tengok apa sistem tu.. bukan setakat x bagi..polisi konon.. ape yang kedekut sangat.. kalau betol kau beli software tu n nak orang lain beli.. kenapa nak berahsia sangat??? macam tu ke cara promote??? hello,islam ajar macam tu kee???
ok la macam ni..
anologinya : saya jual tudung.nak beli x?? cantik taw tudung ni,bagus taw..ramai dah yang cuba,rugi awak x cuba. beli.. bukan takat tu je,boleh generate side income lagi taw kalau awak promote tudung ni...
aku- oh yeke? nak tengok tudungnya..mesti cantiikkan..sebab tu ramai beli..
dia-maaf,x boleh tengok. beli dulu baru boleh tengok. 
aku-laa,macam mana nak beli kalau x tengok dlu barangnya? kot la rosak ke ape?
dia-maaf,itu polisi kami,memang anda kena beli dlu.
aku-oh,kalau saya terbeli tudung yang saya x reti guna macamana?tutorial pon xde ni!!
dia- oh xpe,anda beli je dulu.. nanti anda boleh dapat generate income taw lepas tu.. untungkan?
aku-erk.. saya nak beli tudung tu n nak pakai p kelas. bukannya nak cari side income drpd tudung tu..

..sila sambung sendiri dialouge ni..


last but not least,cer tengok kat ayat last dia..tukar fon jadi mesin duit...

wahai rakyat jelata ... kenapa kau bersusah payah berkerja siang malam???
ni dah ada someone cipta teknologi henfon jadi mesin duit.. tatkala anda memerlukan duit.. apa  yang anda perlukan adalah henfon.. maka dengan itu jangan berkerja.. dan sentiasalah memegang telifon anda kerana ia adalah mesin duit.. mesin duit=atm..

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...