Sunday, 25 May 2014

Teater Awek Chuck Taylor 2014

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum.. sedar x sedar yer aku sorang je sedar cuti tinggal lagi seminggu je dan 2/6 ni dah kne msuk u.. almaklumlah comittee TaWe.hihi kadang excited kadang sodeyh sobab cuti den kojap jo eh..

ok back to topic...
alkisah hari ni for the first time aku p tengok teater kat jaya one .. walaweh... dekattt kusss semangat ngan U aku... ehem.. teka la.. x mo la gtw nt kantoi plak.hihi*walhal dah kantoi lama dah.
tp disebabkan skrg kami2 semua ngah cuti sem so,. xdpt la nak jalan kaki dari u...nsib bek umoh dekat jep..

teater aku pkul 3 ptg.. dan sampai agak awal ah dlm pkul 2 cmtu... sebab sebelum tu aku p kenduri kawan mak aku kawin kat Pandan Indah..ala,kat dewan dia tu..dan sebenarnya aku a little bit cuak... sebab... aku beli tiket on9 tp aku x ingt aku bagi emel aku yang mana(orang perasan hotlah katakan emel bukan dua bukan 3 tapi ehem2..).nsib bek ade tiket aku kalau x aku nangis x berlagu lah sambil didendang sinis oleh ummi.. oh ye, aku tengok teater ni ngan MAK aku.. pakwe??? ehem... x men ah pakwe ni,nak yang halal. aku ni pon dah lah banyak dosa x kan nak tambah lagi dosa berpakwa mcm zaman jahiliah aku dulu kan...isk3... so senang cerita kat sini,aku blanje mak aku tengok teater...wuhuuuu... korang ade ke buat macam aku ni ??? hah xde?? dah sedar x pernah tu tolonglah pernahkan ia yer...



***x yah baca perenggan ni jika anda kali pertama baca post kat blog ni 
dan utk pengetahuan,wlpon aku dah hmpir setahun study kat U** tu,hari ni first time aku p JAYA ONE.. oh sem kan aku.. ntah hape2 ngengader2 btol..haha... xyh nk wonder sgt lah.. sem lepas aku TAK PERNAH P PASAR MALAM.. DAN HANYA SEKALI JE AKU OUTING.. pergh punyalah nak kata jimat x jugak.. malas kot.. ade ke orang malas jalan2..kesannya??? alhamdulillah duit elaun aku x luak..hihik..cukup utk beli ipad mini... huhu

ok sambung.... sejujurnya aku x kenal sangat pelakon a.k.a watak2 sebenar teater ni... yang aku tahu pada saat2 akhir is Nana iaitu Leesya... yang aku thu pelakon sebelum2 ni ..i means pelakon asal lah iaitu Zahiril Adzim,Fazreena..yg len x ingt...

so far... overall aku puas je hati ni tengok teater tu... eventhough aku mengidam nak tengok time Mira sound Fadhilah dan juga time Mira stalk dan chat ngan Hafiz kat YM... mcm weet jerr...hihik.. dalam masa yang sama,aku rasa... rasanyalah kan mcm ade part yang ditambah.. mhon tegur kalau aku salah..

oh ye,sudah tentu sesiapa je yang pernah baca buku ACT ni mengharapkan supaya teater tu melakonkan 100% detik dalam novel .. hello,kalau cam tu kena wat drama bersiri lah masuk tv... haha...the fact is aku pon mengharapkan mende yang sama... hihi tapi xpe aku faham ... don wori k...

ok lah itu je rasanya... so sharing moment time.. pic22 yang aku snap guna hp cikai aku... adoi tension betol. dan2 je dia nak bunyi clik time tu smua pose dah bersurai... arghhh...aku minttak maappp yang teramat jika pic ni membosankan ...maybe korang nak kongsikan pic korang..boleh2.. bagi kat aku nanti au kreditkan atas nama korang...ok jeee...hik3

before teater start... ntah xde keja amik pic ni.. wakawaka



 scene ni time mira hangout ngan hapiz n then ttbe fadhilah ade.. hah part ni lah yang aku mengidam tu...



 hah ni part Aiman nak tekel Ayu. wlpon part ni pendek je... tapi xpe lah aku puas hati asal ada scene ni..


 hah ni plak scene hapiz nana aiman jebon smua kantoi ngan mira celebrate bezday nana n hapiz sama2... aku rasa scene ni boleh jadi scene yang hot sebenarnya taw..hihi.. sebab masa ni if im not mistaken mira marah nana n hafiz..

teka la ni scene ape..

ni mse dah habis teater..haha ape la aku ni..ni pon nak tangkap. btw,korang berdiri statik tu lama la sikit orang nak amik gambo.hihi

 pic ni sebenarnya nak menunjukkan betapa cikainya hp aku...isk3.. tengok lah orang dah bersurai baru nak clik...tapi kan...awat hok sore tu still tercegat kat tengah tu walhal yg len smua dah bersurai..hihi.lawok plak
ook ni laa pic paling penting.. smua pelakon ACT. ok so boleh lah if nak main cari2 siapa watak dan penulis ACT.

hah mana aku?? ololo aku x penting pon utk korang tengok..biarlah yang halal sahaja menikmati fotoku.. amboi ayat x leh blah... ok fine aku gurau je... haha
actually aku sibuk duk amik pic smpai gmbo sndri lpe nak amik...hoho for sure yg dihitamkan pic tu BUKAN AKU...

akhir kata... aku just nak kongsi 1 mesej daripada BUKAN PAKWE aku..hik3..


alhamdulillah semoga ada hikmah disebalik semua ni... aku pon sekarang cuba dan masih berusaha utk memperbaiki diri aku supaya menjadi seorang yang berguna utk keluarga masyarakat dan sudah tentunya utk agama ku terchenta... anda bagaimana??? semoga kalian pon sama... ^^

wehhu... rasanya tu je... semangat taw aku tulis post ni.. so please appreciate taw..hihi kidding je lah..

semua pic dlm pos ni hak milik cipta terpelihara mira yusof. ... so please.... 
nak amik pic sila kreditkan link blog ni yer... ini amaran keras!!!!

sebelum aku terlupa kan.. just cadangan daripada aku as a muslim.. yer aku tahu x elok jadi seorang yang cepat menghukum.. but ini just my point of views jer,lain orang lain pendapat kan... hmm,maybe in real life,watak utama seksi or whatsoever. but.. hmm erghhh susah la nak cakap.. memasing dah besar kan.. 
xpelah klu nak tahu tanya aku personal lah.. aq malas nak kepoh2 pak..da ngatok ni.. k sekian..



Saturday, 24 May 2014

COKLAT BY YOANA DIANIKA

Assalamualaikum..
alhamdulillah done jugak baca buku ni.

my first assumption.. xde.
sebab,.ntah la.. hihi.
sinopsis ..
novel ni menceritakan psal 3 orang watak utama dan sorang watak utama yang penyibuk(bg aku) iaitu Orvala(Vala),Juno(Jun),Aruna(Aru) dan watak penyibuk iaitu Fidela(Fidel)...

pada mulanya,Vala n Jun ni sweet ehem2.. n then Jun blah Aru mai. n x lama pastu Jun n Fidel pon mai balik .. siapa Fidel ni senanyer?? macam pengacau je.. Vala still sayang Jun even dia ngan aru skrg.. but.. Aru asyik berkepit plak ngan Fidel. So of koz la Vala terasa and at the same time Aru pon terasa bila tengok Vala dengan Juno.. so... macammana ni?? sapa ngan sapa sebenarnya ni??? dan siapakah pengganti Orvala utk buat Soleil Choco nanti(saja nak tambah)..

ok aku harap sinopsis buatan aku yang x bertauliah ni mampu membuat korang nak beli  buku ni dan of koz baca,, nak pinjam ngan aku pon boleh. just inform me before aku jual.. haha..

aku amik masa almost seminggu baca buku ni.. ntah la.. memang camtu aku yang sekarang..itu pon aku baca dalam kereta. haha.. pening? x...

part yang boleh buat aku sedih dan hampir menitikkan air mata..*biasalah pompuan sikit2 nak nangis macam budak kecik.. its normal ok. pompuan kan hatinya rapuh,mudah tersentuh,, is time lepas Aru kena belasah. Dan kesiannya impian Aru x sempat direalitikan.. dan time Juno explain what happen and their conversation b4 aru die...agak sedih la.. dalam novel ni.. coklat lah yang menyatukan hati antara mak bapak anak kawan kekasih dan smua lah... so sweet...

ehem...sometimes aku ske kaitkan watak utama dengan watak aku..nampak x ke-mengada-an aku kat situ... apa salahnya...hak aku... nak berangan skali skaler..hihik... btw,point aku is.. aku cuba letak diri aku kat tempat Vala dan aku pon maybe akan buat perkara yang sama Vala buat bahkan mungkin lagi dahsyat.. yelah aku ni kan... jeng jeng jeng secret.... mcm tu la cara nak feeling..

oh ye.. im soo sorry sebab post ni agak pendek dan  menikam jiwa korang.. aku  a little bit sakit hati dengan keypad notebuk ni yang keras tapi batu x leh lawan.. erghhh.
k la.. itu je... apa2 x puas hati boleh komen yer... aku ok jerr.hihi

Tuesday, 20 May 2014

PENGEDAR DAN DROPSHIP MARINE ESSENCE SHAH ALAM,SELANGOR

Bismillahirrahmanirrahim... 
Assalamualaikum.. 

WANTED AGEN PENGEDAR DAN DROPSHIP MARINE ESSENCE!!
utk sesiapa yang berminat nak jadi PENGEDAR DAN DROPSHIP  sabun marine essence,mineral coffee,bedak arab dan beberapa item lain lagi.. boleh terus direct whatsapp myra yer. 0145223209... 

don wori.... tiada sebarang yuran pendahuluan dikenakan yer.. 
jika anda berminat utk menjadi pengedar.. jumlah minimum kotak sabun marine essence yang ada perlu beli hanya lah 3 kotak DENGAN HARGA AGEN MYRA.

utk mineral coffee pula,sekurang2nya 5 kotak.. iaitu dengan harga rm** sekotak.  

utk yang nak cod,sila buat appointment dulu ngan myra yer memandangan myra ada komitment terhadap mende lain jugak.. ^^ dan maaf tiada FREE POS ya..

cod mira open area SHAH ALAM,UIA PJ,KLCC sahaja!!! kawasan selain tu sila request yer...
 
time ni lah nak start berjinak2 ngan dunia bisness kan...hihi... 

:) terima kasiih kerana sudi membaca.. 

Monday, 19 May 2014

SELAMAT HARI GURU 2014

Bismillahirrahmanrrahim ... Assalamualaikum my lovelistt reader sekalian. ececeh hihi..
orite..
aku tahu hari guru dah lepas .. yer aku thu hari guru disambut 16 MEI setiap tahun.
yer aku tahu aku terlewat dan terlambat
serious talk,mse hari guru tu unifi aku wat hal.. so sad. xdpt nak wish on the spot

sejujurnya aku x wish pon hari guru kat memana guru aku eveen aku sayang dia sangat as my teacher..
x tahu lah. memang style aku. x reti nak meluahkan sayang dan cinta.. hamboi...

ok. tibalah masanya. yang dinanti.. untuk aku.. mengucapkan..

SELAMAT HARI GURU kat malaysia.

TERUTAMANYA GURU2 DI..

TASKI ABIM
mira mintak maaf sangat sebab 100% dah x ingat muka cikgu2 dulu.. dulu masa darjah 5 tu still ingt,lama2 dah lupa dah.. maaf tapi saya sentiasa doakan cikgu2 saya yang mengajar saya daripada buta huruf sampailah boleh baca dan menulis jawi terima kasih cikgu yang melayan kerenah manja saya semasa 5& 6 tahun. yer saya x nakal tapi selalu buat perangai lagi2 masa waktu pagi.. x nak p skolah la itu la ini la.hihi.

SRAI 19
Alhamdulillah.. 6 tahun rupanya aku skola kat sini.. skola ni jugak lah tempat adik2 aku skola sekarang. so aku dapat update apa yang jadi kat skola through adik2 aku lah..hihi.. antara cikgu yang masih aku ingat sampai sekarang is Sir Fadzil(guru kelas darjah 6 aku,seriously skeeee sangat2 dia),ustaz Zamri,ustazah Khuzaimah,ustazah Ramlah,cikgu Nizam,cikgu Rospa,cikgu Dalilah(sangattt baik gilerr),cikgu Nadiah,cikgu Hashimah,cikgu nazri,cikgu err  ingat lah plak nama sekarang.. tapi ingat lah muka tu. in shaa Allah..
terima kasih cikgu kerana sudi mendidik saya yang biasa2 je.. sy ingt lagi,time darjah 5,hampeh x pernah pon dapat A mahupon B utk subjek bhse arab ntah mana silap aku.. tup2 time darjah 6,dapat A sokmo.. tetiba rasa cam bhse arb tu senang ..hihi. padahal kalo ikutkan darjah 6 lg susah drpd drjh 5.. aiyoo

SMAAM
Fuh, ini lah skola yang paling berani bagi aku paling banyak memori.. even 3 tahun je kat sini.. terimas arigato gozaimazu.. first of all,aku sayang smua cikgu2 SMAAM yang pernah mahupon yang x pernah mendidik. contohnya mudhir.. hihi... sayang ketat!! hope sangat2 yang teramat sangattt cikgu2 masih kenal ngan aku... thankz to ustazah Ramlah yang sudi tegur ke'labuhan' tudung aku masa form 1,yang sudi cubit aku sebab x hafal,i really appreciate it!!!! sukaa sangattt tengok ustazah cubit orang lain..hihi.. tapi bila dah kena turn sendiri,haha jawab sendiri lah mira oi. Then,ustaz Hasdi yang comel,tegas,handsome,alim dan wa tabik spring sama ustaz! teramat rindu2 yang sangat amat.. ahhh. rindu nak kena rotan!!!! aishhh sapa je lah yang sanggup rotan aku ni.. best gak makan rotan ni.. rasa nak lagi..tapi sakit mau ingat lah..hihi.. xpe biar sakit luar jangan sakit dalam ..kan.. hah lagi 1 time PAI,perghhh bestt gilerr... Then,cikgu Rafidah yang banyak bagi dorongan dan sokongan. suka ngat ngan mata sepet cikgu hihi.. saya ingat lagi time f3 tu cikgu slalu cakap something(subjek bm) pasal f4 punya silibus. bila saya naik form 4,saya teringt2 apa yang cikgu pernah gtaw dlu. Thankz cikgu S.O dan S.R sbb mengajar aku yang xde lah bengap just lambat pickup je kadang..hihik.. paper pon,kalau x kerana usaha keras cikgu yang bertungkus lumus bantu kiteorang..  x mungkin aku dapat kejayaan cemerlang pmr.. ececeh.. poyo plak dia,..

SAMTSH
ni adalah tempat menuntut aku yang paling sekejap. walaupon sekejap aku rasa macam lama plak lagi2 bila dah f5. cikgu 1 yang aku jumpa is ustazah nahu.  nama maaf sangat2 x ingt tapi janji muka ingt. nak mintak maaf kat ustazah sebab slalalu dpt jayyid je dlaam nahu. masa tu rasa down je.. dak sebelah kiri kanan smua dpt mumtaz.aku sorang je teruk. sedih beb... ustazah Marhamah,walaupon ustazah ajar saya kejap jer tapi i really appreciate ur work. semoga ustazah cepat sembuh,xpe kalau ustazah x ingt saya. tapi ustazah kena ingat yang saya x kan pernah lupakan ustazah. !!! mse form 5 lah paling best skali.. ustazah Jamilah,teacher azwira,teacher syikin,teacher suhaini,ustazah jamilah,ustazah syamsiah,ustazah Azah dan most important sir Azli dan ustaz Najib.. hik3..
aishh kalau nak describe satu2 ni memang panjang berjela post ni.. so just nak wish TERIMA KASIH SETINGGI LANGIT SEMOGA ALLAH MERAHMATI KALIAN. I LOVE U!!

UIA PJ.
walaupon aku tahu biasanya student ni,bila dah melangkah ke alam u,dia dah x sambut dah hari guru ni. tapi aku still nak wish utk madam,miss n sir!!! memandangkan sikit je lecturer aku. so aku nak mention lah namanya..  Sir Mohd Nor yang bestttt terlajak,Sir Malik,Madam Azizah,Madam Junaidah,Madam Hayati Abdullah,Madam Hayati Ahmad,Madam Natasya,Madam Najwa,Mdam Kulwant dan ustaz sudan.. terima kasih.. maaf jika saya poyo dan termengantuk dalam kelas .. n thankz sbb b strict with me

ok lah aku rasa dah banyak kan aku mencoret... tangan aku pon dah macam kebas je almaklumlah x pakar menaip..ececeh poyo lagi aku ni..

aku nak mintak maaf dari hujung bulu rambut sampai hujung kuku kaki korang if dah panjang sebab x potong.hihil
maafkan aku jika post ni ada unsur syok sendiri sesungguhnya aku tulis apa yang aku rasa so please...

^^and to all my friends.. i love and miss u ols;..seriously..
kalau jumpa aku kat tepi jalan tu tegur je jangan malu2 taw.sebabnya kalau korang malu aku lagilah teramat malu..hihi

sekian wasalam.

eh2 nak pic ke? hmm nt lah..tata

Sunday, 18 May 2014

Majlis Tautan Kasih 2014. alumni SAMTSH

Bismillahirrahmanirrahim...
Kabare waras semua?? ^^

suka cita dimaklumkan sekarang aku ngah cuti .. kejap je lah.. x selama dak matrik cuti.. huhu
awal bulan 6 ni dah kena masuk balik sebab ehem.. ade ah. hihi..

ok then. alkisahnya ..
tanggal 17 april 2014. telah berlangsungnya reunion yang bernama Majlis Tautan Kasih.
Reunion ni open utk ex -SAMTSH yag lahir tahun 1995 & 1996..
rizen??
utk mengeratkan ukhwah(of koz) dan berkongsi cerita dan pengalaman . yelah adik2 1996 kan x lama lagii dah nak melangkah ke alam u. so akak2 n abang2 1995 ni harusnya share lah pengalaman dorang kan.. hihi

Majlis ini bertempat di MAsjid Putrajaya wow. grand gitu... meme grand pon.. start pkul 11 smpai 3.
bagi aku best lah.. dapat gather balik member2..even x rapat pon tapi ukhwah tu still ada,, best lah.. makanan pon sodap. game dia pon bestt.. aku ske.. aku rasa patot dipraktikkan lepas ni..

ok lah nak cakap banyak pon aku pon macam x tahu dah nak story apa.. maybe  pic je yang leh puaskan korang..
but..
unfortunately,aku beli watermark lg smua pic.. so nt ade masa aku upload n letak kat sini yer picnya.. daam masa sminggu ni korang dah leh tengok.. tu pon kalo aku ingtlah..hihi

Thursday, 15 May 2014

Ucapan untuk adik2 yang bakal masuk UIA

#maaf jika bahasa agak brutal wal SS

Assalamualaikum...
kabare waras?

orite.. first of all aku nak mintak maaf kalau korang rasa aku ni macam over je kan siap nak buat ucapan bagai untuk junior.. bapakk ah semangattt aku ni... ok then,aku memang macam ni .. yelah orang(aku lah ni) dah ada medium nak luahkan perasaan hati memang camni.. kadang over excited sikit..

so...
banyak cakap plak aku ni.. apa je ucapan aku utk juniors ni??
first thing first,aku a.k.a akak nak ucap tahniah sebab korang antara yang terplilih.
u  know what? member aku dulu dapat 8a x dapat upu langsung! what the fish..oops sori..semua tu takdir.kita hanya merancang,Allah yang tentukan.
aku yang alhamdulillah tapi  kureng drpd *a still dpt upu n kos yang aku idamkan lak uh..
so..same goes to u all...

YOU ARE THE CHOSEN ONE BABY!!*sori panggil korang baby..

so bila dah dapat tu.. jgn nak rasa x layak lah sebab bkn dari skola agama,rasa takut sebab banyak exam,rasa takut dapat asasi 2 tahun,rasa macam  puas hati ngan kos yang dah dapat(kiranya rasa nk tukar kos lah),n macam2 lah rasa.. i already know that dear.. wlpon aku x rasa apa yang korang rasa tapi aku tahu.. how? through member lah.. aiyoo..hihi

honestly, just reminder..jangan expect terlalu tinggi such as dak UIA ni mostly pakai tudung labuh,cakap ngan laki tunduk,mesti jarak 2 meter,n whatsoever yang baik2.aku admit memang camtu pon some people.. UIA lah tempat bebudak dari merata ceruk malaysia datang menuntut ilmu. Tak de tulis pon masa korang nak apply uia ni dia habaq mai ONLY STUDENT FROM  RELIGIOUS SCHOOL je yang leh apply.. ade ke? xde kan.. only USIM je amik dak skola agama,dak smk,mrsm,sbp smua x leh masuk unless dia amik arab,pqs n psi. So bebudak yang masuk UIA ni sama je macam budak yang masuk matrik,um smua.. dak2 drpd smk,sbp,mrsm,maktab,sma,sam smua ada kt uia ni.

ok so pointnya daripada perenggan kat atas tadi. UIA is the check point utk kita nilai diri kita or lakukan perubahan. Why? Yer aku faham dulu ada yang pakai tudung tu ahhh x kisah ah tutup dada ke x asalkan bila aku gayakan fesyen ni aku nampak cun. Bila kat UIA,in shaa Allah,pasti akan ada 4/10 member2 adik2 yang baik akhlaknya. oh ye,bukan baik akhlak tp penampilannya(menutup aurat dan menjaga ikhtilat), xkan bila kita bergaul dengan orang macam tu. kita still nak keraskan hati x nak berubah dengan alasan ' x perlu nak jadi orang lain or hipokrit'. Kamon lah beb.. klishe sangat.. :) get my point?? fikir2kanlah..

Next nasihat... BLUR IS NORMAL. mana2 u pon,kalau adik2 p,mula2 memang rasa kekok n blur.. eh ni kat mana eh,eh aku kat mana,ala mana plak ni mana pernah p,macammana nak buat ni,nak tanya siapa ni.. semua persoalan ni very normal.. so tindakan yang perlu diambil.
1. Rajin tanya Senior or comittee masa tawe nt
2. Explore sendiri(utk yang rajin)
anda akan mengakui point ni bila kelas anda bermula nt..hihi

last but not least...
TAJDID niat. yer aku tahu point ni klishe tapi tu lah hakikatnya. masuk uia sebab nak cari /balak/awek/calon bini/calon suami yang soleh/solehah? ok fine x salah tapi jangan letak as no 1 ok.. nk letak kat no 5 or 3 pon ok dah..hihi..
nak dengar story x pasal ni? kalau nak teruskan baca perenggan bawah.kalau x nak boleh skip ke *
macam ni.. aritu ada member aku punya member ni.. dia anta chat kat aku.. aku ingatkan nak chat apa... pastu ko tahu dia tanya aku apa?
KLIK LINK NI. rizen? panjang sangat.. aku kesian kat sapa yang x berminat nak baca.. hihi



ok lah aku rasa tu je kot.. tetiba x de mud.. sori.. btw.. nak promote lah sikit. jemput like page ni..

KLIK SINI