Saturday, 24 May 2014

COKLAT BY YOANA DIANIKA

Assalamualaikum..
alhamdulillah done jugak baca buku ni.

my first assumption.. xde.
sebab,.ntah la.. hihi.
sinopsis ..
novel ni menceritakan psal 3 orang watak utama dan sorang watak utama yang penyibuk(bg aku) iaitu Orvala(Vala),Juno(Jun),Aruna(Aru) dan watak penyibuk iaitu Fidela(Fidel)...

pada mulanya,Vala n Jun ni sweet ehem2.. n then Jun blah Aru mai. n x lama pastu Jun n Fidel pon mai balik .. siapa Fidel ni senanyer?? macam pengacau je.. Vala still sayang Jun even dia ngan aru skrg.. but.. Aru asyik berkepit plak ngan Fidel. So of koz la Vala terasa and at the same time Aru pon terasa bila tengok Vala dengan Juno.. so... macammana ni?? sapa ngan sapa sebenarnya ni??? dan siapakah pengganti Orvala utk buat Soleil Choco nanti(saja nak tambah)..

ok aku harap sinopsis buatan aku yang x bertauliah ni mampu membuat korang nak beli  buku ni dan of koz baca,, nak pinjam ngan aku pon boleh. just inform me before aku jual.. haha..

aku amik masa almost seminggu baca buku ni.. ntah la.. memang camtu aku yang sekarang..itu pon aku baca dalam kereta. haha.. pening? x...

part yang boleh buat aku sedih dan hampir menitikkan air mata..*biasalah pompuan sikit2 nak nangis macam budak kecik.. its normal ok. pompuan kan hatinya rapuh,mudah tersentuh,, is time lepas Aru kena belasah. Dan kesiannya impian Aru x sempat direalitikan.. dan time Juno explain what happen and their conversation b4 aru die...agak sedih la.. dalam novel ni.. coklat lah yang menyatukan hati antara mak bapak anak kawan kekasih dan smua lah... so sweet...

ehem...sometimes aku ske kaitkan watak utama dengan watak aku..nampak x ke-mengada-an aku kat situ... apa salahnya...hak aku... nak berangan skali skaler..hihik... btw,point aku is.. aku cuba letak diri aku kat tempat Vala dan aku pon maybe akan buat perkara yang sama Vala buat bahkan mungkin lagi dahsyat.. yelah aku ni kan... jeng jeng jeng secret.... mcm tu la cara nak feeling..

oh ye.. im soo sorry sebab post ni agak pendek dan  menikam jiwa korang.. aku  a little bit sakit hati dengan keypad notebuk ni yang keras tapi batu x leh lawan.. erghhh.
k la.. itu je... apa2 x puas hati boleh komen yer... aku ok jerr.hihi

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^