Sunday, 25 May 2014

Teater Awek Chuck Taylor 2014

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum.. sedar x sedar yer aku sorang je sedar cuti tinggal lagi seminggu je dan 2/6 ni dah kne msuk u.. almaklumlah comittee TaWe.hihi kadang excited kadang sodeyh sobab cuti den kojap jo eh..

ok back to topic...
alkisah hari ni for the first time aku p tengok teater kat jaya one .. walaweh... dekattt kusss semangat ngan U aku... ehem.. teka la.. x mo la gtw nt kantoi plak.hihi*walhal dah kantoi lama dah.
tp disebabkan skrg kami2 semua ngah cuti sem so,. xdpt la nak jalan kaki dari u...nsib bek umoh dekat jep..

teater aku pkul 3 ptg.. dan sampai agak awal ah dlm pkul 2 cmtu... sebab sebelum tu aku p kenduri kawan mak aku kawin kat Pandan Indah..ala,kat dewan dia tu..dan sebenarnya aku a little bit cuak... sebab... aku beli tiket on9 tp aku x ingt aku bagi emel aku yang mana(orang perasan hotlah katakan emel bukan dua bukan 3 tapi ehem2..).nsib bek ade tiket aku kalau x aku nangis x berlagu lah sambil didendang sinis oleh ummi.. oh ye, aku tengok teater ni ngan MAK aku.. pakwe??? ehem... x men ah pakwe ni,nak yang halal. aku ni pon dah lah banyak dosa x kan nak tambah lagi dosa berpakwa mcm zaman jahiliah aku dulu kan...isk3... so senang cerita kat sini,aku blanje mak aku tengok teater...wuhuuuu... korang ade ke buat macam aku ni ??? hah xde?? dah sedar x pernah tu tolonglah pernahkan ia yer...



***x yah baca perenggan ni jika anda kali pertama baca post kat blog ni 
dan utk pengetahuan,wlpon aku dah hmpir setahun study kat U** tu,hari ni first time aku p JAYA ONE.. oh sem kan aku.. ntah hape2 ngengader2 btol..haha... xyh nk wonder sgt lah.. sem lepas aku TAK PERNAH P PASAR MALAM.. DAN HANYA SEKALI JE AKU OUTING.. pergh punyalah nak kata jimat x jugak.. malas kot.. ade ke orang malas jalan2..kesannya??? alhamdulillah duit elaun aku x luak..hihik..cukup utk beli ipad mini... huhu

ok sambung.... sejujurnya aku x kenal sangat pelakon a.k.a watak2 sebenar teater ni... yang aku tahu pada saat2 akhir is Nana iaitu Leesya... yang aku thu pelakon sebelum2 ni ..i means pelakon asal lah iaitu Zahiril Adzim,Fazreena..yg len x ingt...

so far... overall aku puas je hati ni tengok teater tu... eventhough aku mengidam nak tengok time Mira sound Fadhilah dan juga time Mira stalk dan chat ngan Hafiz kat YM... mcm weet jerr...hihik.. dalam masa yang sama,aku rasa... rasanyalah kan mcm ade part yang ditambah.. mhon tegur kalau aku salah..

oh ye,sudah tentu sesiapa je yang pernah baca buku ACT ni mengharapkan supaya teater tu melakonkan 100% detik dalam novel .. hello,kalau cam tu kena wat drama bersiri lah masuk tv... haha...the fact is aku pon mengharapkan mende yang sama... hihi tapi xpe aku faham ... don wori k...

ok lah itu je rasanya... so sharing moment time.. pic22 yang aku snap guna hp cikai aku... adoi tension betol. dan2 je dia nak bunyi clik time tu smua pose dah bersurai... arghhh...aku minttak maappp yang teramat jika pic ni membosankan ...maybe korang nak kongsikan pic korang..boleh2.. bagi kat aku nanti au kreditkan atas nama korang...ok jeee...hik3

before teater start... ntah xde keja amik pic ni.. wakawaka



 scene ni time mira hangout ngan hapiz n then ttbe fadhilah ade.. hah part ni lah yang aku mengidam tu...



 hah ni part Aiman nak tekel Ayu. wlpon part ni pendek je... tapi xpe lah aku puas hati asal ada scene ni..


 hah ni plak scene hapiz nana aiman jebon smua kantoi ngan mira celebrate bezday nana n hapiz sama2... aku rasa scene ni boleh jadi scene yang hot sebenarnya taw..hihi.. sebab masa ni if im not mistaken mira marah nana n hafiz..

teka la ni scene ape..

ni mse dah habis teater..haha ape la aku ni..ni pon nak tangkap. btw,korang berdiri statik tu lama la sikit orang nak amik gambo.hihi

 pic ni sebenarnya nak menunjukkan betapa cikainya hp aku...isk3.. tengok lah orang dah bersurai baru nak clik...tapi kan...awat hok sore tu still tercegat kat tengah tu walhal yg len smua dah bersurai..hihi.lawok plak
ook ni laa pic paling penting.. smua pelakon ACT. ok so boleh lah if nak main cari2 siapa watak dan penulis ACT.

hah mana aku?? ololo aku x penting pon utk korang tengok..biarlah yang halal sahaja menikmati fotoku.. amboi ayat x leh blah... ok fine aku gurau je... haha
actually aku sibuk duk amik pic smpai gmbo sndri lpe nak amik...hoho for sure yg dihitamkan pic tu BUKAN AKU...

akhir kata... aku just nak kongsi 1 mesej daripada BUKAN PAKWE aku..hik3..


alhamdulillah semoga ada hikmah disebalik semua ni... aku pon sekarang cuba dan masih berusaha utk memperbaiki diri aku supaya menjadi seorang yang berguna utk keluarga masyarakat dan sudah tentunya utk agama ku terchenta... anda bagaimana??? semoga kalian pon sama... ^^

wehhu... rasanya tu je... semangat taw aku tulis post ni.. so please appreciate taw..hihi kidding je lah..

semua pic dlm pos ni hak milik cipta terpelihara mira yusof. ... so please.... 
nak amik pic sila kreditkan link blog ni yer... ini amaran keras!!!!

sebelum aku terlupa kan.. just cadangan daripada aku as a muslim.. yer aku tahu x elok jadi seorang yang cepat menghukum.. but ini just my point of views jer,lain orang lain pendapat kan... hmm,maybe in real life,watak utama seksi or whatsoever. but.. hmm erghhh susah la nak cakap.. memasing dah besar kan.. 
xpelah klu nak tahu tanya aku personal lah.. aq malas nak kepoh2 pak..da ngatok ni.. k sekian..



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...