Thursday, 15 May 2014

Ucapan untuk adik2 yang bakal masuk UIA

#maaf jika bahasa agak brutal wal SS

Assalamualaikum...
kabare waras?

orite.. first of all aku nak mintak maaf kalau korang rasa aku ni macam over je kan siap nak buat ucapan bagai untuk junior.. bapakk ah semangattt aku ni... ok then,aku memang macam ni .. yelah orang(aku lah ni) dah ada medium nak luahkan perasaan hati memang camni.. kadang over excited sikit..

so...
banyak cakap plak aku ni.. apa je ucapan aku utk juniors ni??
first thing first,aku a.k.a akak nak ucap tahniah sebab korang antara yang terplilih.
u  know what? member aku dulu dapat 8a x dapat upu langsung! what the fish..oops sori..semua tu takdir.kita hanya merancang,Allah yang tentukan.
aku yang alhamdulillah tapi  kureng drpd *a still dpt upu n kos yang aku idamkan lak uh..
so..same goes to u all...

YOU ARE THE CHOSEN ONE BABY!!*sori panggil korang baby..

so bila dah dapat tu.. jgn nak rasa x layak lah sebab bkn dari skola agama,rasa takut sebab banyak exam,rasa takut dapat asasi 2 tahun,rasa macam  puas hati ngan kos yang dah dapat(kiranya rasa nk tukar kos lah),n macam2 lah rasa.. i already know that dear.. wlpon aku x rasa apa yang korang rasa tapi aku tahu.. how? through member lah.. aiyoo..hihi

honestly, just reminder..jangan expect terlalu tinggi such as dak UIA ni mostly pakai tudung labuh,cakap ngan laki tunduk,mesti jarak 2 meter,n whatsoever yang baik2.aku admit memang camtu pon some people.. UIA lah tempat bebudak dari merata ceruk malaysia datang menuntut ilmu. Tak de tulis pon masa korang nak apply uia ni dia habaq mai ONLY STUDENT FROM  RELIGIOUS SCHOOL je yang leh apply.. ade ke? xde kan.. only USIM je amik dak skola agama,dak smk,mrsm,sbp smua x leh masuk unless dia amik arab,pqs n psi. So bebudak yang masuk UIA ni sama je macam budak yang masuk matrik,um smua.. dak2 drpd smk,sbp,mrsm,maktab,sma,sam smua ada kt uia ni.

ok so pointnya daripada perenggan kat atas tadi. UIA is the check point utk kita nilai diri kita or lakukan perubahan. Why? Yer aku faham dulu ada yang pakai tudung tu ahhh x kisah ah tutup dada ke x asalkan bila aku gayakan fesyen ni aku nampak cun. Bila kat UIA,in shaa Allah,pasti akan ada 4/10 member2 adik2 yang baik akhlaknya. oh ye,bukan baik akhlak tp penampilannya(menutup aurat dan menjaga ikhtilat), xkan bila kita bergaul dengan orang macam tu. kita still nak keraskan hati x nak berubah dengan alasan ' x perlu nak jadi orang lain or hipokrit'. Kamon lah beb.. klishe sangat.. :) get my point?? fikir2kanlah..

Next nasihat... BLUR IS NORMAL. mana2 u pon,kalau adik2 p,mula2 memang rasa kekok n blur.. eh ni kat mana eh,eh aku kat mana,ala mana plak ni mana pernah p,macammana nak buat ni,nak tanya siapa ni.. semua persoalan ni very normal.. so tindakan yang perlu diambil.
1. Rajin tanya Senior or comittee masa tawe nt
2. Explore sendiri(utk yang rajin)
anda akan mengakui point ni bila kelas anda bermula nt..hihi

last but not least...
TAJDID niat. yer aku tahu point ni klishe tapi tu lah hakikatnya. masuk uia sebab nak cari /balak/awek/calon bini/calon suami yang soleh/solehah? ok fine x salah tapi jangan letak as no 1 ok.. nk letak kat no 5 or 3 pon ok dah..hihi..
nak dengar story x pasal ni? kalau nak teruskan baca perenggan bawah.kalau x nak boleh skip ke *
macam ni.. aritu ada member aku punya member ni.. dia anta chat kat aku.. aku ingatkan nak chat apa... pastu ko tahu dia tanya aku apa?
KLIK LINK NI. rizen? panjang sangat.. aku kesian kat sapa yang x berminat nak baca.. hihi



ok lah aku rasa tu je kot.. tetiba x de mud.. sori.. btw.. nak promote lah sikit. jemput like page ni..

KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...