Sunday, 15 June 2014

Bidadari Hujan - Nor Azahra

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
first of all.. aku nk admit something.. aku dah agak lama sebenarnya x baca bku novel jiwang..
dan how i can fall in love again with it??..

seperti biasa aku cuba utk tidak membeli novel based on the tittle..
so cara lainnya,aku akan baca sinopsis dan review novel tu n then baru beli...

novel ni aku tahu daripada fb.. dan ntah macam mana aku boleh jetuh hati ngan tajuk dia.. nampak x aura dia kat situ.. hihi

ok lah x mo citer panjang..jom2 baca sinopsis versi aku yer...

alkisah.. Raimy Haidar.lelaki hensem*klise.. mjur dia bukan playboy mcm novel len2..hihi.. n jatuh hati kat Lia.. kisah dia nak rembat hati dia tu bagi aku agak cool n aku x salahkan Lia pon if dia jatuh hati kat HAidar tu..kalau aku jadi Lia,aku rasa aku pon leh cair dgn usaha dia..haha..kot laaa..

ok then.. macam biasa..setiap cinta pasti perlukan pengorbanan. Dan siapa jer yang sanggup berkorban utk mengorban diri mereka demi cinta.. kalau ikutkan xde sapa pon nak berkorban weh !! wat derita diri sendiri je.. pon bagaimana walau,itulah lumrah hidup. ujian adalah fitrah utk menguji iman manusia...

dugaan mereka berdua is dorang kne split..sbb nenek Rain bukannya x ske si Lia yang baik,cantik sopan santun n perfect gitu.. tapi ade lah sebabnya yang menyebabkan Rain kena jugak kawin ngan pilihan Nenek.. hmm,Rain terima x agaknya??? haha.. kalau Rain x terima,x pasal2 nenek dia mati n xde la plak konflik sangatkan.. so Rain terima.. but bukan terima bulat2 je taw.. ade la jugak Rain usaha utk membuktikan bahawa pilihannya adalah yang terbaik.. tapi apakan daya,fikiran orang tua dan fikiran anak muda teramatlah berbeza weh!! sama macam pikiran aku n nenek aku. aku pk A,dia pk B.. hah mcm tu lah..

so nk dipendekkan, Rain kawin ngan pilihan nenek dia. Gadis tu bernama Sufi..nama penuh aku x ingt.. Sufi ni baik jer.n aku sangat tabik ngan perangai dia handle malam pertama..huhu.. pandai betol.. kalau lah aku dapat suami macam Rain tu nt.. nauzubilalhi min zalik... but hopefully aku dpt bertindak macam Sufi ni.. pergh kalo aku la,Rain buat mcm tu kat aku. Aku dah rasa nak melalak n nk keluar rumah tang tu gak...

ok.. ending terus lah eh.. hmm.. heroin lari rumah. hero cari sbb da fall in love.. ok fine its look a little bit cliche but.. aku suka cara pengolahan cerita tu.. the way Sufi nak bagi Rain ni makan dalam. i like it.. haha..
kalo aku lah Rain masa tu,memang aku dah rasa nak nangis kat situ gak !!

aku rasa sampai situ je lah kot.. sebab esok aku dah kena start sem baru.. sorry aku x degree lagi yer.huhu.. rasa mcm tua sangat jer nak degree...hihi.. k lah nt kalo aku ada mood aku edit lah sikit.. ^^ hihi. ok la itu je,..
gambar nanti yer.

actually,aku ada banyak lg novel utk direview tp malangnya aku x baca lagi

sekian... wslm


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...