SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 15 July 2014

siapalah aku

Assalamualaikum...

tup2 dah lebih nisfu ramadhan dah kan..

hopefully,kita keluar daripada bulan ramadhan bukan dengan tangn kosong..

bulan ramadhan kan bulan tarbiyah... time ni lah nak latih diri bangun awal. caranya dengan bersahur. time ni lah nak latih diri kawal hawa nafsu.. not only tahan lapar dan dahaga jer..smua nya perlu kawal..
aku sendiri pon.. x terkawal..haha.. but im trying..

actually aku nak story/sharing something..

nak pandangan korang..sebab bagi aku ia macam something x kena.. bukan bermaksud aku jeles or yang sekutu dengannya..tapi aku rasa macam x patot or macam xyah la kot nak wat mcm tu..

pasal sorang hamba Allah ni.. dia dah berhijrah.. berniqab.. tutup everything except mata.

but...

kat fb.hari2.. bukan sekali sehari.. tapi sehari berkali2.. update status..status tu kalau ikutkan ok je.. islamik.. mengajak ke arah kebaikan.. cuma yang aku rasa.. aku cuba letak aku sebagai 'suami wanita ' tu.. doesnt meant aku lesbian ok.. just put my place in his shoes.. apa kau rasa..kau dah dapat isteri berniqab...memang x smua pompuan cmtu.. dah beruntung dah ko kat situ..tapi yang slacknya.. isteri kau letak profil dia yang berniqab..itu aku malas nak komen.ad yang rasa its ok.ada yg xske..x ckup ngan tu..pasal update status islamik berkali2 setiap hari..bukan tu je.. only lelaki ajnabi SAHAJA yang komen kat status isteri kau dan isteri kau komen..memang bukan komen menggoda just komen mengiyakan komen lelaki2 ajnabi tadi...... memang majoriti lelaki je yang komen..pompuan just like2 je... xkan ko x rasa apa2 weh as husband???

aku la.. kalau ada suami yang alim lagi warak.. aku rasa sedih kot kalau husband aku camtu.. perlu ke tunjuk kat orang lain macam tu? paling x tahan,tengok pasangan ko bereply komen ngan ajnabi dan menganggapnya..'ok la tu kat fb,smua orang nampak.daripada mcj,sembunyi2....

yer aku tahu.;..siapalah aku..nak tegur yang sensitip sedangkan aku pon x perfect.. but kne ingt,no one perfect..

aku harap sangat yang berkenaan tu baca lah post ni..dan tolong lah jangan buat perangai camtu.. aku nak tegur kat fb karang memalukan plak..nk private message takut ayat aku kasaq plak..so aku post kat sini..

akuk xde niat pon nak mengumpat or memburukkan seseorng pada bulan yang mulia ni...cuma harapkan perubahan daripada dia..


  1. sekian.. hii

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...