SHOPPING BUKU DISINI

Monday, 20 October 2014

Hi School ! love on (2014)

Assalamualaikum..
hi.. nak review drama korea-a-a-a-a-a

HI SCHOOL LOVE ON..

first thing first ... ni drama korea pertama yang aku tonton setelah habis final exam rabu ritu. dan aku tak tahu menahu langsung pasal cerita ni. aku bukak youtube then tgk kt subcribe. ada kbsworld. ble mse lah plak aku subcribe dia. tp xpelah dah alang2 ngah boring,so tgk je lah video apa yang dia dah upload. then aku try nk tgk citer ni Hi school love on ni.



pelakon dia memang tak yah cakap lah. aku memang tak kenal langsung. almaklumlah dah lama tak layan korea..

ok dah..jom baca sinopsis custom made by me

alkisah,cerita ni antara dua alam iaitu malaikat dan manusia. watak utama dlm cerita ni adalah seorang malaikat yang berubah menjadi manusia disebabkan 1 peristiwa yang sangat tidak disangkanya. Angel tu nama manusianya Lee Seul Bi. then dia jadi manusia disebabkan sorang laki ni namanya Woo Hyun. dlm mse yang sama, ada sorang laki ni namanya Seoung Yeuk(kot) lonely sampailah Woo Hyun ni pindah skolah dia..

oh ya, Woo Hyun ni asalnya biasa2 je.. dan dia jadi femes bila tolong sorang laki yang pengsan kat tepi jalan. sampaikan ada pompuan ni sanggup bunuh diri kerana Woo Hyun tolak cinta dia. then sebenarnya detik lepas tu lah pertemuan hidup Wo Hyun dan angel Lee Seul Bi tu..

yang si Woo Hyun ni bapak dia duk amerika,mak dia plak undetected. then .. the truth is... jeng jeng jeng,.. disebalik tu,geng nya si Seul Bi ni,malaikat jugak tp lelaki,since Seul bi adi manusia,dia dah xde geng,n dia ni dah start ada perasaan macam manusia,

aku rasa part yang kelakar dan aku rewind banyak kali is bila Woo Hyun goyaangkan badan dia depan Seul bi. comel sangat.. haha dan aku try gak wat cmtu dan tak boleh. it is not suitable for women. hihi

fakta menarik pasal cerita ni,heroin dia tersangatlah muda.. baru 15 tahun pada tahun 2014 !!! muda giler kan.. lagi muda dari aku.. namanya Kim Sae Ron. kalau nak tahu lebih lanjut pasal dia boleh gugel lah yer.




ok yang cliche nya pasal cerita korea ni, macam biasa ada 2 hero satu heroin. cinta tiga segi tu of koz ada.. dan lagi 1,pasal parents,sama ada mak ayah hilang,mak dia kawin ngan orang tu or tertuka orang,then kematian someone.. biasalah tu ..hihi..lumrah kehidupan. tapi kalo xde smua tu mcm tak lengkap je cerita.hihi..

itu je kot utk hari ni.. kalaul korang nak tengok. korang search je lah kat youtube. yer aku tahu ada laman web yang memang khas utk drama korea tp aku malas nak tgk kat stu.. haha.. suka hati aku lah..

 tu je.. ok utk memperpanjangkan lagi post ni jom aku saji pic2 drama ni..



ok ni woo hyun,dia ni one of grup infinite..





ni scene dorang kene dende sebab ape ntah tak ingat. comel je









sumber gambar dri youtube

tu je lah kot.. tata

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...