SHOPPING BUKU DISINI

Monday, 27 October 2014

What happen to my family? (2014)`

hi.. review time..

sekali baca tajuk dia memang macam tak best ja.. first impression is important right??

tapi tu lah.. memang dah tu tajuknya.. tapi2,jgn terlalu depend on first  impression jer. tgk dulu cerita pasal apa..

ini cerita ke 3 aku tengok mse cuti. cerita ke dua boy flower next door yang aku copy jer dri member aku last yer(thun ni bru nak tgk) dan review sal tu akn menyusul pasni..

ok pic kat bawah ni aku rasa one of the poster





semua ni watak utama..yang laki muda berdiri tu Gang Jae,yang melutut tu Cha Dal Bong ,yang pompuan tu anak kedua namanya Gang Shim dan yg spekie tu bapak dorang named Sunbong



yang kat atas ni plak smua pelakon.. nampak mcm ada 5 geng kan.. nak aku story satu2 ka?? jom lah sementara ada mood ni... kanan atas is..korang tengok lah pic kat bawah ni utk mengetahui watak2\\



mula dengan sinopsis dlu lah ea..

ok basically ni story pasal family,friendship,loyalty,trustworthiness. 1 drama tapi ada 8 kisah cinta yang cuma membabitkan orang yang sama jer... focus story ni is pasal 3 family yang mempunyai masalah tersendiri.. biasalah lah.. hehe

1. 

 Masalah pertama a.k.a love story between Eunho(kanan),Seo Wool n Dalbong. ketiga2 nya dlm status kehidupan yang berbeza iaitu miskin,sederhana dan kaya. si 'miskin' is Seo Wool.. Kisah bermula bila Eunho lemas then Seo Wool selamatkan dia. oleh kerana Eunho berterima kasih kepada Seo Wool maka si Eunho ni janji akn kawin ngn Seo Wool 12 tahun akn dtg. mse tu umur dorang 14 tahun. yang slacknya is.. Eunho habaq kat Seo Wool yang nama dia Dal Bong,bukan Eunho. so selama 12 tahun si Seo Wool ni duk mimpi nak kawin ngan 'Dal Bong'. isk3 kesian dia jadi hamba cinta..huhu

12 tahun kemudian..
seperti yang telah dijanjikan,Seo Wool pergi ke Seoul utk bertemu kekasih hatinya si Dal Bong. oleh kerana Eunho gtaw nama dia Dal Bong dan alamat tempat tinggal si real Dal Bong instead alamat umah dia. So Seo Wool ni pon p lah cari umah real Dal Bong. Yelah belom reveal perkara sebenar lagi.. dan dorang memang berjumpa dan Seo Wool stay kat umah si dal Bong.

Kisah keluarga Sunbong

Sunbong ni seorang ayah yang superb penyayang,penyabar dan aku rasa hanya 10/100000000000 ayah di dunia yang bersikap macam dia.. sangat baik hati,kalau dia marah sangat2,dia tak kan terus marah,dia akan masuk bilik dia n pk macam2 plus pk penyelesaian. if anak2 dia wat hal,dia takkan terus tuduh anak dia wlpon itu mmg slh ank dia,dia akn cuba consult lek lok. tapi biasalah bila ayah dah baik giler mcm tu,anak plak besaq kepala...utk yang nak jadi ayah tu aku rasa boleh lah  korang contohi Sunbong ni..

ok Sunbong ni ada 3 orang anak.


. anak yang paling banyak bawak masalah is anak sulong dia. as i know,kalau doctor tu of koz lah bz kerja tak memang tangan plus nak bercinta pon kne curi2 masa,tapi si GangJae ni,dalam nerdy beliau rupa2nya ada 3 wanita dlm  hidup dia dan masih mengejar cinta dia. tapi tu salah dia jugak sebab tamak. paling tak tahan.. aishh geram btol aku ngan dia ni.. tengok lah sendiri yer kalo nak tahu..



ok anak kedua plak is GangShim, dia ni kerja as secretary kat syarikat ape ntah aku x ingat plak.. n awalnya dia ni p/a bos besaq. then mai anak bos dia ni syak dia ada affair ngan ayah dia n mula tuduh bukan2.. n to prove yang GangShim ni xde affair ngan ayah dia. oh ya,laki ni nama dia Tae Ju x silap.. so dia soh ayah dia bg GangShim utk jd p/a dia. disebabkan dua2 orang ni mempunyai perangai yang sama iaitu panas baran,tak ske mengalah,asyik nak menang,poyo,bajet. memang selalu lah gaduh but it just nice.. and mcm biasa lah mula2 gaduh2 lama2 jatuh cinta tapi memasing tak ngaku. dan dua2 ni ada 1 matlamat iaitu TAK NAK KAWIN... tpi tu lah as what i said just now,dorang dah pon terlanjur... jatuh cinta tanpa disedari.. huhu.. tapi2,ada rizen why dorang tak nak kawin. biasalah kisah silap sedikit sebanyak akan mempengaruhi hidup kita hari ni.. tapi utk wanita cantik macam GangShim is imposibble dia xpernah ada pakwe mse muda2 dlu..hihi





ok ini anak ketiga.. Cha Dal Bong. kalo korang comparekan pic kat atas ni dengan pic masa dia berlakon watak ni memang lain lah aku rasa... dlm cerita ni dia more selekeh n nmpak tak matured. Actually,dia ni dah lama ada perasaan kat Seo Wool since Seo Wool selamatkan member dia iaitu EunHo from lemas. Eun Ho yang tahu pasal tu ske ngejek sbb dia tahu Seo Wool memang tak amik port pon utk kenal Dal Bong. tapi dah EunHo bengap ngatt p bagi nama n alamat Dal Bong. so memang rezeki Dal Bong lah..hehe.

APA ISTIMEWANYA DRAMA NI??

yang bestnya,korang pernah terbayang tak mak ayah uols saman korang utk bayar balik semua kos sara hidup korang sehingga umur 20 tahun. mesti uols akan rasa what the heck is anak2 kena bayar balik smua tu. bukan ke itu memang tanggungjawab parent utk memastikan pakaian,tempat tinggal n makan minum ank2 ??

tpi di korea,parent boleh saman tp kne ada sebab munasabah lah .. mesti tertanya ada kes bapak saman anak ke?? dan kenapa??
haha kalau nak tahu kne lah tengok yer..


ok rasanya tu jer .. so masa utk sajian uols.. jom2



aaku rasa warna ni sangat cantik dan dorang matching together.. mse ni depa nak p tengok perlawanan hoki ke besbal lupa dah aku..hihi



masa ni EunHo n DalBong gaduh sebab DalBong bengang Eunho kuar ngan Seo Wool. siap masuk tv lagi.


ni apehal plak lari sama2 ni.. haha masa ni sebenarnya masa Eunho n dalbong ngah gaduh tu tetiba polis mai then ape lagi lari ahh.. boleh plak lari sambil gelakk


 ni sebenarnya masa mula2 dorang jumpa. si Dal Bong ni dah terjebak ngan MLM. yang kena jual produk tu n dia dah laburkan 1500won... so dia nak tuntuk balik duit dia n quit from syarikat tu.. rupanya si Seo Wool ni ikut dia utk pulangkan fon dia. then mse tu Dal Bong ngah gaduh ngan sek2 dorang ni.. mse tu lah Seo Wool jadi hero kejap..hihi



aku rasa ni utk describe hubungan antara dorang ni.. tp tu lah..dalam bahasa korea plak.. sapa yang amik kelas bahasa koreaa tu rasanya boleh lah translate kot.. hihi..

ok lah itu jer utk review kali ni

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...