Saturday, 1 November 2014

pengalaman bersama lazada

hi.. sharing moment time..

petang camni ngah layan running man kat tv sambil on note book ku yang comel..

tetiba teringat mak nak beli mesin jahit baru coz mesin jahit lama dah rosak. hope bukan sebab aku..aku plak dah gian nak menjahit dress as well sekarang ni aku ske pakai dress a.k.a jubah p kelas.. kain dah lah murah jer kat nagoya or teewah..beli tebal2 buat apa,panas woo.. beli yang crepe,meme ah jarang sikit,tp jgn lah beli yang plain,beli lah yg floral a.k.a bunga2 gitu then jahit Acut ala2 princess gitu.. then apelagi pakai lah kain dalam lycra yg lembut dan selesa tu kat dlm. serious tak nampak seksi malah nampak cun meletops gitu ala kak ton..hihi.. oh ya,btw,aku bru na bljr mnjhit dress.. haha.. nampak tak keeksitedkan aku kat situ..over je lebehhh

tapi tu lah..biasalah masalah kewangan.. nak beli yang murah karang cepat rosak lagi membazir. plus barang letrik ni 'sensitif'. karang meletop kebabomm baru tahu..

bermulanya bila mak ada suggest kat aku n abang aku utk beli mesin jahit dri lazada jer..

aku ni dengar je lazada terus 'boleh caya ke?' mesti murah kan sbb tu nak beli?'

btw,aku sendiri ada pengalaman beli ngan lazada ni.. hadiah utk member,malas punya pasal,beli on9 jer... haha ape lah,kutuk tp pernh bli ngan depa..ok ni story aku jer ok..

ceritanya...

nasib baik lah aku ni jenis sensitiff sikit pasal kos pos.. kalau  boleh nak free pos.. haha.. sebab tu aku selalu bagi free pos utk customer aku.. baik kan?? haha

barang apa yang aku beli??hihi ade lah segan plak nak share tapi barang tu murah je lah for sure bawah rm100. barang yg guna batteri.

then.. mse wat order tu,ape lagi,aku pilih cod lah... COD tu cash on delivery means runner lazada akan mai anta kat aku...

aku order hari khamis,petang lepas aku habis kelas pkul 4. aku sertakan alamat kolej aku..

oh ya,malam tu aku balik rumah sebab jumaat aku TAK DE KELAS.. yippi.. bestkan?? hehe

so ari jumaat aku dah tak de dekat kolej lah.. pukul 10am tu tetiba ade ore kol. aku plak jenis suspicious sikit pasal calling ni.. tp dah dua kali kol so aku angkat je ah. rupanya dia from lazada n nak anta barang..

amboi giloss cepatnya.. takkan aku nk p kolej semata2 nak jumpa org tu utk amk barang or nak suruh dia mai rumah aku plak kan..

so aku suruh dia mai isnin. tepat2 ja isnin dia kol nak mai. aku ni hari isnin pkul 8 smpai pkul 1 ada kelas. pastu break sampai pkul 4.

tapi masa pkul 1 tu aku memang dah penat giler duk dlm kelas 5 jam. 2 jam perah otak sbb kelas math..habis je kelas, abam tu kata dah nak sampai. aku plak mse tu xde cash . ada rm10 jer. mber2 pon xde duit bnyk. terpaksa lah plak p atm. alahai atm plak rosak. adoi.. tp at the end byr gak ah.. setel je urusan ape lagi ZzZzzz smpai pkul 3 stgh. kumpul tenaga sebab ade kelas pkul 4 smpai 5.

so far aku tnye member aku pasal barang tu dia ckp ok je dia pakai sampai sekarang..


itu pengalaman aku..

tapi.. sejujurnya.. diri aku .. kalau pasal barang letrik or elektronik ni.. tolonglah avoid beli on9... even if uols beli offline pon ada masalah,senang terus p kedai yang uols beli. kalau beli on9? kalau rosak tak ke leceh??tapi kalo setakat nak beli powerbank tu beli on9 je lah.lgi murah dri offline plus skrg ada yg ada warranty.ape nah susah rosak je p lah bg warranty tu..

itu je kot sekian..

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...