Saturday, 8 November 2014

tamat sudah sem 1 2014/2015

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum. 

alhamdulillah.. akhirnya dengan rasminya aku dah tamat asasi.. opss.. hihi dalam mimpi ler.. aku dah extend 1 lg sem. sebab aku drop math plus kan aku repeat bi smpai 3x.. isk3..awat bi ko teruk sgt mira oiii !!!! haha

alkisahnya.. aku tunggu result final exam sem 1 ni keluar baru aku nak hapdet.. yelah mana lah tahu masih belum ditakdirkan utk aku exit bi.. seriously aku sanggup ambil short sem utk belajar bi jer.. seksa woii belajar bi 9 jam seminggu.. 

dan .. alhamdulillah.. akhirnya aku exit jugak bi..  aku tahu korang mesti habaq ' alah exit pon nak kecoh si mira ni'.. ok fine,aku agak terkilan disitu tapi hakikatnya uols tak rasa apa yang aku rasa bila tak exit selama 3 kali !!!


taraa.. actually result reading n speaking utk sem lepas sama jer.. cuma utk exit aku kne dpt min band 5.5 utk exit.. sem lepas aku dpt band 5 jer.. trer gak eh speaking aku. band 6,reading plak band 7. ok lah not band.. wakawaka.. tp time latihan ritu,pergh aku dpt band 3 jer dan kalau aku habaq ni mesti korang pon tak percaya,aku pernah dapat band 3 utk writing !!! tapi tu dlu lah.. thankz to madam afifah sbb tak suka paksa2 aku n i really love it.. even aku tertidur lps subuh n terjaga pkul 8.30am,aku still gigih nak p kelas bi utk tgk citer temple grandin.. ok back to cerita lawak ,biasanya before real exam,kan ada pra exam. utk subjek bi jer da namanya aku x ingt plak tp kiranya pra exam lah.. dan mse tu exam aku hari isnin pukul 8 pagi weh.. aku ni kadang terlajak tido. isk3.. terjaga tengok jam pukul 8.10am.. apelagi terkezuttt dh la exam weh.. memang siap2 gosok gigi,bsuh muka,sarung jubah n tudung instant n berlari pergi  kelas.. sampai kelas pkul 8.25am dengan tercungap2 nya duduk n jawab exam.. rupanya pkul 8.35am rupanya ada mber aku yg bru na mai kelas.. haha so aku ni tak delah lewat sangat sbb ade  yang lagi lewat dari aku.. haha. jgn ikut eh perangai akak2 n abang2 yang tak elok.. 
alhamdulillah sgt2. hope mber2 aku yang sekelas ngan aku semuanya exit bi... aminn.. so lepas ni no more bi class.. boleh lah story ngan adik2 usrah psal pengalaman aku tang ni.. 


ok then aku rasa. berakhirnya sem 1 2014/2015,maka berakhirlah status aku sebagai ENGINEERING student.. lah?? awat plak mira oii.. alhamdulillah permohonan aku utk tukar kos telah pon diapprove.. 

sebabnya.. petang semalam mse aku cek result tp result tak kuar ag mse tu.mse tu program aku engin . tgh  mlm td aku cek mse tu result da kuar n status pon bertukar kepada physical scn.. apa beza program fizik scn n engineering mira?? ni stakat yang aku thu lah,kalo tang subjek tu 100% sama. cuma masa degree jer lah bebudak engin akan amik major in engineering while dak fzk plak akan plih sme ada nak major in fizik,kimia or math. nt aku wat pos specel pasal pngalaman aku tukar kos ni.. ok. in shaa Allah.. 



next,yang bestnya psal sem 1 2014/2015 yang ditempuh oleh aku is group subjek aku semuanya lain2.. tengok je ah pic kat atas ni.. 
meh aku listkan

BI- G454
RIM- G400
MTH 2- G152
CHEM 2- G176
LAB FZK - G167

semua group lain so terpaksalah nak tak nak aku kne ingt smua group ni kalo idok naya aku nanti. group yg paling aku keliru is grup kimia n lab fizik.  176 dan 167. 


aku rasa aku dah cerita dah pengalaman aku dengan rakan2 baru aku kat post sebelum ni. 
so BOLEH JENGUK SINI kalau nak tahu


tapi aku belum wat konklusi 
drpd group ni,aku tak rapat dengan semua orang pon dlm kelas lagi2 lelaki.. 
tp ade je laki wasap aku. gataiii noo.. haha.. kidding..
tanya sal subjek ok. bukan utk ngorat.aku pon tak kenal,juz layan jer sbb tnye psal subjek like what i said just now
RIM-husna- dia satu2nya geng dak engin pompuan dlm kelas tu selain iqbal-ex clasmate aku. 
CHEM- farisya,aku hepi dia dah berubah even tak tw sgt psal dia. sorry sbb x dpt tlg awk psal on9 assignment tu,sy pn xthu mcmne
MATH- Anis,aku start mber ngan dia mse aku ngah nak melantak kat kafe. mula2 sembang biasa eh2 tetiba sembang kencang plak.. haha. 
bi- adda- dia ni clasmate aku since sem 1 last sem,panjang jugak jodoh aku ngan dia. next sem kiteorang satu group lagi.

sebenarnya.. sincerely from my heart.. aku sangat2 bersyukur2 dengan apa yang Allah dah atur utk aku.. sampai tak terdescribe olehku .. takpe lah,cuma Allah dan aku jer yang tahu pon dah cukup.. 

dan aku nak share 1 pengalaman lah.. 
pasal satu subjek ni. aku rasa aku teruk giler kott.. iaitu fizik lab. sem lepas aku dah amik kimia lab. utk kimia lab tu,for report juzt tulis discussion,jwb 2 or 3 soalan dia,conclusion,reflection n bibiliografi. setel. 

tapi utk fizik lab ni,kne salin balik report,bukan mcm mse skola menengah yer. then mcm2 lah yang for me aku rasa aku masih lemah tang tu.. 

sampaikan ada beberapa experiment yang kiteorang hantar lewat sebab tak siap2,tak jumpa jawapan lah.. 


paling haru time exam. oh ya,utk kimia lab ada special assignment n for fizik lab ada special experiment test. experiment ni bukan drpd experiment yang dah belajar dlm kelas. yang lain punya.. 


experiment still wat dlm kumpulan. ada msa yg diperuntukkan utk experiment. then kalau dah setel experiment. smua ahli dlm group tu kne duduk jauh2 n wat report memasing. aku  ni bukannya prepare sgt pon utk test ni. bukan tak nak prepare tapi tak tahu nak prepare apa..

yang paling aku kecut time wat graf.. adoyaii rupanya aku tersilap lukis graf. tersilap axis.. tu pon nasib baik lah madam tegur yang graf aku salah !! aku ape lagi,kalut duk padam graf yang aku dah conteng ngan pen. memang comot habis ah kertas graf aku. smpaikan madam yang tolong amik kertas graf baru kat depan dan bagi kat aku. terus aku lukis graf baru dengan perasaan yang cuak. mana tak cuak,mse tu tinggal 5 minit jer !! tahu2 je lah tengan aku dah menggeletar weh nak wat line graf tu...graf yang baru aku wat tu pon aku main hentam kromo jer lantak ah betol ke tak asalkan ada rupa graf,.. seriously lepas test tu aku rasa lega sangat2 tapi dlm mse yang sama rasa speechless apa yang aku wat mse test td.. rasa teruk sangat.. geng yang 1 group ngan aku aku tengok rilekk jer...

sapa jer tak cuak bila dah siap lukis graf,dan tinggal 5 minit jer lagi utk masa tamat. tetiba lecturer mai kat ko n habaq ko lukis salah !! dah lah graf sumbang markah yang banyak giler utk test tu.. 

so result exam ni aku dapat apa??

result ni pon sgt2 buat aku speechless.. sangat2 tak sangka.. ibaratnya aku dpt fullmark mse test tu.. so resultnya hope korang faham2 lah yer.. 
aku anggap itu 1 rezeki utk aku.. alhamdulillah..


ape lagi yer.. sem 1 2014/2015 jugak lah kali terakhir aku dpt berpuasa kat iium pj. iftar kat masjid ngan kengkawan,teraweh bersama2,wahh rindu2.. 

sem ni jugak merupakan kali ke dua aku diamanahkan utk jadi fasi for study circle for group 53. akan ditulis mengenainya.. 

rasanya itu jer.dah lama sgt tinggal so dah x ingt nak update apa.. 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...