SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 29 November 2014

Youth Leadership Program by Toastmasters International

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum.. kabare waras semua !!

Alhamdulillah..

ini program pemantapan soft skills duniawi aku yang pertama setelah 19 tahun plus plus aku hidup kat dunia.. alhamdulillah again..

program yang aku join kali ni dijalankan kat klcc,dewan rampaisari(kalalu tak silap), special for anak2 staff P*******. actually program ni utk 12-17 tahun jer. dan aku ni plak dah terover 2 tahun..''baby' tua gituuu.. haha

tujuan program ini? utk melatih dan mengasah bakat peserta utk berani bercakap di hadapan(public speaking),rahsia public speaking yang berjaya dan yang sewaktu dengannya.

overall aku sangat happy dengan program ni. thankz to Allah sebab anugerakan aku seorang mak yang sangat sangat sayangkan anak2nya. speechless sat.. *lap air mata

alhamdulillah banyak sangat2 ilmu  yang aku cekau daripada program ni. dan paling penting dah kikis sikap malu aku. honestly aku bukan jenis suka volunteerkan diri. jgn harap lah unless keadaan terdesak contohnya dulu2 sapa tak nak jwb soalan ni semua kena denda. hah mse tu lah baru aku jelmakan diri.

mse program ni berlangsung meme kne speaking lah ceritanya kan.. masya Allah adik2 yg join ni smua nya speaking meme mantoppp... maybe one of the factor is surrounding. parents bila speaking ngan anak2 dari kecil,meme mahir lah anak tu utk speaking. family aku plak tak main lah speaking2 ni.. haha.. tak pe smua tu boleh improve kan.. tak gituu

aku rasa tu jer...  mesti uols xpek aku writing utk post ni.. tapi malangnya.. aku tak daya.. ayat sedih plak mira ni..

btw,mse sesi evaluation personal. someone tu habaq mai grammar aku bagus,aku pandai cakap. tapi masa tu aku tak terasa langsung. means aku tak rasa pon grammar aku bagus dan aku pandai cakap. tapi at least aku dah cuba yang terbaik kan... nvm,lama2 maybe kata2 tu terbukti kat aku... amnnn

sekian.. thankz sudi baca. boleh lah share pengalaman uols kat komen.. ^^





bersambung.. ^^

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...