Monday, 26 January 2015

printer terbaik utk student ipta macam aku!

hai. pendek jer post ni. nak share pengalaman yang remeh ni.

fyi,aku pengguna printer hp.

why hp?

kalau ikut jawapan aku MURAH. pon bagaimana walau aku memang ada mengidam nak beli canon punya tapi agak mahal.

sebelum aku beli.. aku survey dulu.

disebabkan aku terlalu rajin dan bersungguh sungguh utk survey maka aku buat keputusan utk survey kat plaza alam sentral jer sbb kat situ senang 1 tingkat utk gadget jer.. utk yang dah pernah pergi mesti merasa perasaan yang sama kui kui.

aku bukan pergi berseorangan disebabkan aku akan kekok utk survey so aku ajak 'buah hati' aku.. wakawka..

antara ciri2 printer yang aku ingin beli

-harga yang berpatutan(murah lagi bagus) dan seiiring dengan kualiti. tolong ubah mindset murah tak semestinya cepat rosak sbb mahal pon tak semestinya tahan lama kalau kita tak pandai jaga.

-tak terlalu besar - larat utk aku mengangkatnya,kot lah ada printer 10kg.ade ke? haha

- 3 in 1 -print,fotostat n scan. even aku jarang scan tapi aku rasa aku akan terkilan kalau beli yang tak leh scan

- ink murah dan berkualiti

- tak cerewet utk menjaganya

- ada ciri2 tambahan-yang ni aku akan utamakan dulu . setakat ni printer aku lain dari orang sebab ada wifi. tak semua printer ada ok!


disebabkan aku tertarik dengan printer yang ada wifi so aku decide utk beli yang 3 in 1 n ada wifi.
budget aku around rm200-rm250.
Duit elaun +duit biz

nak tahu ke model apa? hihi hp deskjet 2545.

printer ni aku beli rm200 tak silap. bukan beli kat pc fair sebab takott kne tipuuu.. haha

alkisahnya sem ni kan aku amk dua subjek jer. so meme heaven giler ah aku rasa. sebab sebelum ni aku dah pernah ambil 6 subjek weh. math,kimia,fizik,btq,lab n bi(shhh).

so aku dah azam kalau aku exit bi sem ni,aku nak wat biz printing memandangkan aku dah beli printer since 2013 so mcm agak tak bermanfaat utk semua jika aku guna utk diri aku sedangkan aku leh kongsi manfaat dengan ssemua.. wakawaka

pastu minggu first jer alhamdulillah ramai lah yang guna servis aku.

aku cuba utk beri servis terbaik supaya customer aku tak rasa menyesal guna servis aku.

free gift dan busineess kad wajib bagi utk marketing strategy wehh..

harga mesti lagi murah dari servis lain tapi untung tetap dapat.

biar harga murah tapi ramai regular customer. tak gituu??


ok then ink aku dah hampir habis n aku ushar ink online.

Nanti aku story pasal pengalaman aku beli toner ink online.. hihi
Tak sempat nak berceloteh sebab ada kerja sikit..

Tata thankz sebab sudi baca.. really appreciate it
ok sebelum tu,harga market ink aku ni rm28.

p/s : incase aku lupa nak tulis pasal toner ink online yang elok korang leh lah ingatkan aku

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...