SHOPPING BUKU DISINI

Wednesday, 28 January 2015

roomateku schoolmateku

Assalamualaikum.. 

seminggu dua ni rajin plakk aihhh nak update blog. 

alhamdulillah wifi kat sini laju weh aku gembireeerrr.. hihi

seriously laju. jarang ah tak laju.. tapi laju kat laptop jer lah. kat fon tak berapa. abang aku cakap kalau nak wifi laju selalu download apa2 lah. biar 'serat' laju tu sedut sekali. entoh yer ke idok haha..

tapi tu lah,disebabkan wifi aku bekerjasama dengan laptop aku so aku leh wat biz printing aku smoothly.

ada yang tanya weh kau asasi bukan bz ke? ni siap wat  biz printing lagi.

ehem itu lah uols dah banyak kali aku suruh baca post aku pasal uia ni tak nak degil

fyi,sem ni aku ambil 2 subjek jer iaitu calculus n programming.

kelas aku hari selasa and khamis satu kelas itupon sejam jer. jumaat tak de kelas. 

seminggu cuma 10 jam jer kelas aku. sikit jer kan.. hihi alhamdulillah sgt2 tak kena repeat mana2 subjek. ada hikmahnya

ok then selama 3 sem panjang aku duk ngan rummet yang aku stay dri awal sem iaitu wani,aisyah and matun. 

entah macam mana aku tak leh masuk ngan dorang macam kawan2 aku dengan rumet dorang. tapi aku ok jer tak delah cari pasal ngan dorang haha.. thanzk sbb bagi aku birthday gift. really appreciate it!

then disebabkan aku extend ke dua tahun disebabkan aku drop math 2 ari tu  plus aku tukar kos dari engineering ke fizik. awat hang tuka mira oii!! hang nak jadi apa kalo amik fizik?

ini lah  mentaliti orang yang tanya aku,balik2 soalan ntah haper2... aku amik asasi fizik jer..tp nt time degree aku nak amik major in chemistry. even chemistry aku macam hampeh jer tapi aku  minat! tak per aku akan cuba sedaya upaya aku. setiap yang berlaku ada hikmahnya kan. think positive mira!

ok so sem last aku ni,aku decide utk stay ngan school mate aku. 

maarif ke samtish?

ok lah aku briefing sikit. member maarif sebaya yang ada cuma muni dan ama. ama mahallah lain. muni jer sama ngan aku.

member samtish yang ada is syikin dan farini. syikin mahallah khadijah dan farini mahallah aisyah. 

so konklusinya aku duk ngan orang yang sama mahallah ngan aku iaitu MUNI! 

kalo aku cakap ngan dia,tak leh guna saya-awak. aku akan rasa geli dan dia pon sama. so memang aku kena guna aku kau.

tapi ngan rumet baru aku hok sorang lagi,aku sangat2 tak boleh nak cakap aku kau sebab aku dah sangat2 terbiasa guna saya-awak.

so bila aku cakap ngan muni,keluar bahasa rock aku. bila aku cakap ngan sorang lagi keluar bahasa pompuan melayu terakhir. 

ni semua penangan masa aku duk kat maarif dulu. zaman rock dan jiwang karat tu ada lagi bersisa haha

so kiteorang selalu lah gosip pasal zaman sekolah dulu. ade jer ceghita kitoerang nak share. haha

kalau borak pukul 7,pkul 8 baru habis. 

itu lah kerjanya bila ada geng utk ingat kembali  memori silam. 

aku sangat seronok wehhh ingt kenangan2 tu even mende tu menyakitkan aku. 


tapi satu jer memori yang aku memang tak leh lupa cuma aku tak nak ungkit iaitu pasal aku dan ehem2.. haha ok fine lupakan.

sebenarnya banyak mende baru yang aku dapat daripada rumet aku ni. 


antaranya dorang ni...

1. rajin jogging.
kadang lepas subuh dah jogging
aku ni malaihhh sikit so dalam seminggu tu dua tiga kali jer aku join


2. diet
tak makan nasi,x minum air manis,tak makan mnde goreng dan berlemak.
aku??? 
baru sekali aku x makan nasi dlm seminggu,air manis minum sokmo,tapi skrg aku dah cuba amalkan 8 gelas sehari.. chill...
walaupon badan aku kecik,tapi aku rasa berat aku tak delah berat sangat haha tengah2 kott


3. tak tidur lepas suboh
ni paling aku suka sebab kiteorang akan borak lepas suboh utk prevent dri tido. baguskan.. 
tak pon aku layan drama healer kat viki... besttt
dulu aku terpengaruh ngan rumet lama yang tido lepas suboh,kadang pkul 11 bru bangun nasib baik kelas aku ada yng pkul 8


ok lah itu jer. even rummet aku ni kos arab aku kos fizik tapi seriously aku tak pk ada jurang yang pisahkan kita.. ececeh.. hihi  k lah nak tidoooo..


sebelum tu aku nak share satu ayat ni from someone..

Jangan pernah menyesal mengenali seseorang kerana seorang yang baik akan membahagiakan ,yang tidak baik adalah pengalaman,yang terburuk memberi pengajaran dan yang terbaik ingat sebagai kenangan. ^^ for you 
sekian..


gambar hiasan hihi




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...