Sunday, 18 January 2015

Speaking Test di CFS IIUM 2014



Hai semua.
  Hari ni aku free utk share pengalaman speaking test aku. 
Ni bukan sebab aku amik exam MUET,TOEFL dan IELTS tapi sebab aku kan ehem… 
tak exit lagi bi.
 So utk meng-exit-kan aku daripada bi ni,aku kne lah hadapi exam speaking and writing.  
Saat aku tulis ni,Alhamdulillah aku dah exit!! 
Yippi seronok tak terkata kak tonnn..hihi

Oh yaa,so sebagai memori aku berbesar hati ingin berkongsi pengalaman aku. 
Yelah mana lah tahu berguna utk adik-adik yang senasib denganku nanti.

Sebelum tu aku nak ingtkan,adik2 yang kena repeat bi tu.
 Yer akak tahu uols mesti frusttt sebab tak exit kan..
 tapi tu lah,siapa kita utk komen kalau dah bukan tertulis yang kita akan exit sekarang.
 Yang penting kena positivkan diri dan betolkan niat. 
Semoga adik2 yang repeat ni akan jadi lebih terer bi daripada rakan-rakan adik2 yang dah exit lama dulu.. 
positive ok !

Tulisan dibawah aku tulis kat draft sejurus selepas aku habis speKING test.

First of all.
 Alhamdulillah dah  lepas dah dua exam yang penting lah jugak..
 speaking test ni. 
Kali ke 3 dah aku hadapinya dan aku dah berani utk hadapinya dengan tabah.
 Mana taknya,mse 1sem thun lepas,masa speaking prektis tak yah cakap lah aku memang nak elak drpd wat latihan. ketaqq lutottt weehhhh nak speaking.
dah lah tak biasa.
Dah lah lecturer suruh satu2 kumpulan mai depan. 
aku memang tarik diri habis-habisan. 
dh la dlm kelas rmai laki.
Then last sem plak, 
utk speaking test
im the only girl dalam grup tu !!!
 bukan aku yang nak tapi dah dorang ikut list nama.. 

alkisah beberapa minit sebelum lecturer aku masuk kelas.
aku duk sembang ngan akak ni,
kiterorang share pasal pengalaman masing2 time speaking test dlu
then akak ni habaq lah kat ku yang ada kawan dia ni pompuan satu satunya dlm grup tu
aku ni pon cakap ' kesiannnyaa,kalau saya tak tahu lah macam mana'

tetiba bila madam umum nama utk group speakin test

terkejut giler aku sister sorang and 3 brothers.
 Dan topic yang kiteorg dpt mse tu bukan senang bagi aku..
 if im not mistaken pasal environment..
alhamdulillah dapat band 6 utk speaking
thankz 'boyfriends' ku sbb memahami aku yang pemalu dan gabra ni.

pon walau demikian
aku still tak exit even reading dpt band 7..
sebabnya writing aku still dapat band 5,bukan 5.5

 last sem ni?? 
Alhamdulillah tajuk mak aii senang lah plak..
 Alhamdulillah again..
 jeng jeng jeng
Eat in home is better than eat outside..

Senangkan ?? 
cakap je lah isi cliché pon mcm mknn kat rumah lebih berkhasiat dan terjamin n blab la bla. 
Aku selaku wanita ..ececeh.. 
in particular,selaku wanita yang reti memasak ni of koz lah aku setuju makan kat rumah. 
Tu la lelaki nak cari bini jgn cari muka cantik je tapi masuk dapoq harammm jadah .. 
I means x pernah masuk dapor. 
Bukannya dia diharamkan masuk dapor. 
Mne lah tahu ada yang skema plak kan terbaca post ni. 

hihi

itu jer perkongsian aku 
^^

sekian wassalam

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...