Friday, 6 February 2015

Bila Mahallah Abu Bakar bertukarrrr..

Assalamualaikum.. 

saja nak share story alkisah kat cfs iium pj ni. 

utk adik2 yang akan masuk uia sesi 2015/2016 ni. anda sangat bertuah kerana mahallah khadijah telah pon bertukar ke mahallah abu bakar mulai sem 3 2014/2015.

sebelum ni,time mira masuk uia dulu pon. mahallah abu bakar terletak berhadapan mahallah zainab jahsy dan sebelah mahallah aisyah. tak pe pelik mahallah lelaki dikelilingi mahallah wanita

ok2 utk yang tak biasa dengar nama mahallah tu. maybe korang familiar dengan nama kolej or hostel. dalam bahasa arab kiteorang panggil mahallah.. hihi

dulu kan. 
masa ABC kat tempat lama . 

oh ya,ABC tu stand for abu bakar college
ZC - zainab college
AC-aisyah college
KC-khadijah college
FZC-fatimah zahraa college
UKC-umar khattab college

mira pernah jer ade kelas kat situ.. kat bahagian ground floor ABC ade kelas2..

segan gak ah nak p kelas kalau sorang2 sebab ramai lelaki.
dah nama pon ostel lelaki takkan ramai perempuan plak kan..hihi

tapi lama2 dah kureng malu tu sebab ada kelas sokmo kat situ.
kang malu alamatnya tak masuk kelas ler mira.


ok actually mira sendiri.. rasa tak selesa dengan mahallah abu bakar yang berhadapan dengan mahallah sisters. means sapa yang bilik dia berhadapan ABC. memang parohh ah tak leh nak bukak tingkap.
nasib baik lah bilik mira dulu kat blok B.

pastu kan.. kengkadang bila lalu kat depan ABC tu,ade je brothers duk ngusik. 
aishh.. rasa nak tembak jer sengsorang guna gun yang paint ball tu.

tapi since ABC dah bertukar dengan KC. 

rasa bestt gilerrr.. rasa mcm UIA ni sisters jer yang ada. 
FZC pon sekarang sisters

ABC dah amik mahallah yang 9 tingkat tu.. 
yang kena naik lift

pastu.. yang bestnya lagi
sekarang mira dah ada banyak choice utk beli makanan
boleh pilih sama ada nak beli kat ZC,,AC or KC sebab KC yang dulu agak jauh dari ZC and AC

last but not least,mira rasa uia telah pon buat pilihan yang sangat bijak utk switch ABC dengan KC. 

haha

or.. sebab kejadian tak diingini masa sem1 ritu.. makk aii berlarii miraa tengok apa yang jadi kat ABC. mana tak nya berita macam apeee jerr.. tersebar on the spot mende tu berlaku.. nak thu apa dia??
ade laaa.. secrettt.. bebudak uia jer yang tahu.. 

ok itu jer.. perkongsian kisah hidup ku di uia utk takat ni..

best taw belajar kat uia ni..
 duduk dalam persekitaran islam.. persekitaran yang sihat.. 

dapat mantapkan iman..

ajak lah adik2 korang masuk sini.. pastu ambik kos dua tahun then aktif dengan aktiviti islamk kat sini.. masya Allah banyak sangat2 peluang yang  orang kat luar sana susah nak grab.. kalau ada pon kena bayar beratus. kalau kat sini free2 jer.. 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...