Thursday, 5 February 2015

last semester in CFS,new roommate

Assalamualaikum

aloha.. tetiba rajin nak menulihh sebabnya aku dah ngantok buat latihan math 

ntah ah,aku bukan suka sangat math tapi math jugak lah yang bagi result paling ok.. aishh

thankkz.. hihi

alkisah ni last sem aku kat cfs ni. almaklumlah dua tahun. 

kengkawan semua dah degree .. aku jer masih asasi. 

ade aku  kisah? dah rezeki aku dua tahun.. 

so last sem ni,ntah kali ke berapa aku ulang. aku ambil dua subjek jer..

aku kan asalnya setahun setengah. 

n kalau aku still setahun setengah,aku dah masuk main campus dah
tapi sebab aku tuka kos yang tak de setahun setengah so sebab tu aku masih disini.. 

sebenarnya kawan2 aku yang baru masuk main campus baru jer stat pembelajaran dorang hari ni

dan hari ni 4/2 merupakan speaking test utk muet. 

so ade gak ah mber2 aku yang kat main campus tu mai sini

dan dari situ aku tahu macam2 story

pasal kengkawan aku smua tak kisah ah laki puan,rapat ke tak yang sure aku dah tahu almost 90% 

thankz utk yang gtw,aku akan simpan dalam hati jer k.. 

so last sem ni,aku dah azam macam2..

aku pon dah dapat roomate baru setelah 3 bulan stuck dengan rumet lama yang tak ngam. haha

so far aku hepiii sangat dengan rumet baru ni..

mana tak nya,ada geng sekepala.. 

dah la masa latihan kebakaran tu aku leh lepak dalam bilik duk makan while rumet aku kat tandas. tutup lampu n kipas. bukak lampu study n kipas kecik.. haha setel.. tapi kalau betol2 memang lintang pukang ah ceghitanya

last sem ni jugak merupakan kali terakhir aku jadi fasi utk study circle buat kali ke tiga

rasa bersyukur sangat sebab dapat peluang ni

Allah bukak pintu hati aku utk menerima tawaran jadi fasi ni walaupun masa tu aku dah banyak sangat komitmen... ada hikmahnya kan..

muni tak leh imagine how aku conduct study circle. haha 

nak ajak dia join karang tak jadi aku  nak conduct usrah ni

utk adik2 lepasan spm tu.. 

korang mohonlah UIA weh..  

kengkawan aku yang dulu sekolah SMK,MRSM n sekolah yang tak de belajar agama semuanya aku tengok dah makin ok.

ada member aku dulu sebelum masuk UIA,seksi giler pakai skirt bagai.

sekarang even dah pakai stokin n stongan.. . semoga dia istiqamah ..

aku? ehem... nak tahu ke?

haha tanya lah kengkawan aku kat sini guana diri aku

aku rasa aku biasa jer kot.. 

famous ke aku kat sini?

ntah ah no komen 

tapi aku suka femeskan nama aku - mira yusof. 

aku akan stresskan nama ayah aku biar orang ingat sikit.

nanti aku mesti akan rindukan CFS. 

rindu giller wehh dah lah since 2013 aku kat sini.

macam2 pengalaman aku dapat. bukan setakat study semata2 n dapat 4flat.

opss.. 

korang kat luar sana,jangan khusyuk study jer sampai tak bergaul ngan orang

n utk yang bergaul tu make sure ada batasan taw.. lagi2 laki  n pompuan..ni pesanan utk diri aku jugak 

oh ya,lupa pasal study circle kan.. ni first time aku jadi lead fasi ..

lead fasi tu apa?

ok sekarang ni kan ada ramai fasi study circle..

so dalam ramai tu ada plak sorang ketua . aku ler tu.. hihi

so aku ada anak buah fasi dan anak buah study circle

oh ya,cakap pasal anak buah study circle.

utk kali ni ramai bebudak arts iaitu human science,bars,aed dll

terlalu banyak nak ceghita.. 

pasal bengkel yang aku join last sem,ada dak maarif dua orang.

sorang aku ajak dia teman aku iaitu tiqah n sorang lagi khai. ex classmate aku

post tu ada kat draft nanti ada masa aku edit..

oh ya,aku kan ambik calculus sem ni.

kiteorang hanya dibekalkan buku latihan jer..

buku nota kena cari kat library. 

so selalu gak ah aku p library. 

yang bestnya pasal library kat CFS ni,

library dia sejukkk,then ada 3 tingkat jerrr..almaklumlah utk budak foundation jer pon..

then wifi dia walawehhhh lajuuu gilerr

kadang aku lepak library sebab nak layan drama korea healer.boleh gugel yer.. 

ok itu jer.. pos ni ku rasa aku publish kejap jer. sebab lepas tu aku nak save as draft sebab..

aku segan sebenarnya apa yang aku tulis ni macam merepek dan more to aku membebel




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^