SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 13 February 2015

Movie PK 2014

Assalamualaikum.. 

review time.

ni first time nak review movie india. 

aku rasa ni movie india pertama yang lain dari lain.'


salute dengan penulis skrip movie ni. 

utk yang first time dengar mesti tertanya-tanya ape kebende PK tu.

mira sendiri pon tertanya-tanya..

bila dah beberapa minit menonton baru lah ku mengerti .

nak tahu ke? kalau nak tahu kena tonton sendiri lah yer.

tak syok lah kalau mira gitaw. 

ok .. sinopsis bermula..


alkisah 'alien'  turun ke bumi india tanpa seurat benang

dia mengambil pakaian percuma dari 'dancing car'.

utk yang dewasa tu faham lah kot maksudnya..hoho

ok
dia dibekalkan remote control berbentuk loket.

malangnya beberapa minit dia turun ke bumi

loketnya itu dicuri oleh seseorang.

oh ya,dia ni mulanya tak leh bercakap sebab kat 'dunia' dia tak de percakapan. dorang berkomuunikasi via minda jer. so minda cant lie rite.

ok,in order to dia fahami percakapan manusia,dia perlu pegang tangan mana2 wanita utk absorb bahasa manusia.. satu lagi kelebihan dia,hanya dengan pegang tangan ,'alien' tu boleh tahu apa yang terjadi dlm hidup wanita tu.

nasibnya baik sebab bertemu dengan lelaki yang baik,disebabkan dia asyik kejar utk pegang tangan wanita so kawan baru dia assume dia ni dah tak tahan utk buat mende tu.

so mber dia ni hantar dia kat tempat yang dia boleh pegang tangan gadis sesuka hati. tahu2 je lah yer..

itu kiranya satu peluang utk dia absorb bahasa manusia. apelagi dipegangnya tangan gadis tu sampai 6jam++ lamanya,nasib baik gadis tu ok jer even dah tertido2..


.................................................................................................................................................................

dalam masa yang sama,

ada kisah lain taw.

sorang gadis india(walaupon muka mcm mix india plus something) bercinta dengan jejaka Pakistan. hok tino hindu,hok jate islam. tapi yelah,bila dah jatuh cinta dan tak dahulukan Allah. ape kisah kalau kekasih hati berlainan agama.. 

dorang ni memang sweet kapel sampai lah satu hari yang pompuan ni,Jaggu rasanya nama dia,

oh ya,ayah si Jaggu ni fanatik giler dengan Tapaswi.

siapa Tapaswi ni?

ni pic tapaswi

aku tak tahu istilah sebenar.. kiranya Tapaswi ni kira macam tok guru lah. dia leh communicate ngan tuhan. 

yang si ayah jaggu ni plak memang kipas susah mati. apa2 jer jumpa Tapaswi. sampai kisah cinta Jaggu pon dia gitaw tapaswi.

Tapaswi gitaw yang laki pakistan tu takkan sanggup kawin ngan dia sebab agama.


disebabkan Jaggu nak provekan yang Tapaswi salah.

dia ajak laki tu kawin. nama laki tu Sharanaz tak silap.

Sharanaz setuju..

dorang kawin kat gereja. kat situ dah detik2 perpisahan Jaggu dan Sharanaz..

awat depa leh break eh walhal nak kawin dah? 

hah nak tahu kena lah tengok sendiri..


walaupon tak terlalu banyak nilai tapi aku rasa banyak pengajaran yang boleh dikutip. 

yang aku rasa macam tak leh blahhhh..

is Amir Khan tu.. hmm.. yelah aku rasa as a muslim. dia tak patot lah berlakon macam tu. 

lagi2 tang buat semua ritual agama lain. 

ok itu isu sensitifkan so aku tak nak ulas lebih lanjut..

overall cerita ni memang bez. banyak jugak part lawak dan lagu dia pon bez. 

ending dia sweet gilerrr ahhh 

aku bagi 4.8 bintang..

korang2 yang belom tengok tu tengok lah cecepat taw..

bestt...

^^



muka dia flowless humaira(kemerah-merahan) 



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...