Tuesday, 10 February 2015

Pengalaman join butik vendor

Assalamualaikum..

iklan kejap yer..

SLOT IKLAN

last but not least,utk pemilik butik sekalian, yg sedang mencari supplier inner tudung or tudung instant yang cun n labuh ... mira merupakan one of the reseller. stok ambil direct dari kilang.

tengok dulu tudung kat bawah ni. cantik ke cantik?

Jom grab TUDUNG/inner yang paling:
✔MESRA SOLAT
✔MESRA TRAVEL
✔STYLISH BETOL
✔IRONLESS
✔EXTRA LABUH (XXL)











hah cantik kannn.. 
nak tahu harga tak??

HARGA PROMOSI DISKAUN RM10 SEHELAI SAH SEHINGGA 12 OGOS SAHAJA. Selepas itu, harga kembali normal.
Size:
M- rm25(NP RM35)- untuk inner sahaja
L- rm28(NP RM38) - inner utk plussize dan outwear utk kanak2
XL- rm35(NP rm45)- outwear
2XL-rm45(NP rm55)- outwear
Warna hitam available utk SEMUA size! yeayy.. masih harga promosi. min borong 10 helai SAHAJA dengan harga promosi + FREE POS 1 mlysia + FREE GIFT

untuk order sila PM SINI. yer PM SINI 

PELUANG CUMA DATANG SEKALI DAN HANYA SEKALI DALAM SERIBU UNTUK DATANG KALI KE DUA.






so hari ni nak share pengalaman butik vendor  yang mira pernah join

dulu mira pernah join 4 butik.

3 daripadanya kat kedah,satu kat ipoh.

semua butik sewa rm100. bagi mira standard la sebab mira place pakaian kat butik tu..

itu pon kalau butik yang dah famous amous ni,kadang deposit je dah rm200,belom masuk sewa sebulan kadang rm200 jugak. so total nak bankin utk jadi vendor dia rm400...

itupon belom tentu barang yang kita place kat butik tu laku. 

maunya tak laku.. menangisss lahh sebab berada dalam kerugiann.. hihi

ok kenapa mira join butik vendor kat kedah? 

kat selangor ni dah tak de butik vendor ke??

actually sekarang ni mira pon still mencari vendor kat selangor. kalau boleh kat shah alam lah.

senang mira nak letak baju. tak yah susah2 nak post. 

tapi actually mira ok jer kalau kena pos haha 

3 butik kat kedah tu di jitra,tikam batu and kulim.

vendor pertama is kat jitra. 

lagipon memang ramai cust mira from jitra.. 

sale ok jer ngan butik ni.

tapi lepas sebulan butik ni dah mula buat hal. 

apa ke halnya?

ok mira dah bayar sewa bulan 12 pada hujung bulan 12.

sampai hujung bulan satu,dia tak bankin lagi sale bulan 12.

bila desak,baru bankin. itu pon bulan satu punya sale. bulan 12 punya belom bankin lagi. 

time bankin bulan 1 punya laju jer tolak duit sewa. 

pastu mira pon dah tak sanggup pisang berbuah berkali2 so mira stop jadi vendor dia. 

sapa suruh buat hal kan..

vendor kedua.. 

kat ipoh. 

butik ni kalau tengok kat insta memang macam laku je barang2 dia jual

tapi nak buat macam mana,barang mira tak berapa laku.. 

sedih bohh.. 

ada 1 bulan tu,satu barang jer terjual.

agak rugi disitu. 

pastu mira tekad kalau bulan ni sale teruk jugak,better stop jer jadi vendor dia. 

buat apa seksa diri kan..

ook

vendor ke tiga

kat kulim.

butik ni baru beroperasi pada bulan 12 2014.

memang rasa tak tahan gak ahh sebab mira dah beli stok pada akhir bulan 10. tapi disebabkan butik tu opening dia lambat so tak dapat lah nak merasa duit sale cepat..hihi

tapi... yang bestnya .. even butik ni baru beroperasi dan tak lah sefemes butik pertama dan kedua. 
alhamdulillah butik ni lah yang bagi rekod sale yang paling bagus.

owner butik ni pon baik. mira pon ske contact ngan dia. 

oh ya,report sale plak butik ketiga ni dia akan emel on time. transfer duit pon sama. 

lagi lah mira suka utk jadi vendor butik akak ni lama2. 

tambah plak akak ni buat group whatsapp utk vendor2 dia.

best kan.. 

vendor ke empat

butik ni baru jugak lah beroperasi bulan 1 2015

tapi mira dah lama follow ig diorang sebab femes amous lah katakan..

tapi.. mungkin disebabkan dorang baru nak bukak butik so sewa tak mahal. rm100..

follower ig butik ni dah almost 40k dan model dorang is akak dena bahrin. 

mira place instant blouse plain jer.. sebab yang corak dah ada orang letak.

sale pon alhamdulillah ok jer dan payment sale dan report sale on time..

tak perlu lah mira susah2 nak desak dia utk bagi semua tu

so..

nasihat mira.. 

utk yang nak ceburi bidang vendor butik ni. 

1- kena rajin survey vendor2 yang ok. dan tak merugikan korang
2- kalau sale barang korang tak ok dalam masa dua bulan,mira sarankan stop jer jadi vendor dia sebab ada banyak lagi butik vendor kat malaysia ni.

so now mira ada dua vendor jer iaitu yang kat kulim dan tikam batu.

both kat kedah. hihi

itu jer.. kalau ada ceghita baru mira akan update lagi dalam post yang lain.

sekian.. tq

ANY INQUIRY CAN SUBMIT HERE

Name

Email *

Message *