SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 26 March 2015

alkisah Programmingku part 1

Assalamualaikum.. dah lama aku tak berlipur lara. banyak sangat cerita 'merepek' nak cerita.

terutama pasal 1 subjek yang aku ambik sem ni iaitu PROGRAMMING.

seriously subjek ni aku memang mula dari 0. tak tahu apa2. ibarat bayi baru lahir gituu...

then blaja lah slow2 kan. sister dlam kelas ni 6 orang jer weh the rest brother.. dan boleh plak arini 3 orang jer sister yang mai termasuk aku. sebab 3 orang lagi dah balik. 


nak ceghitanya makin lama aku  main lost! makin tak faham. memang stress giler ahh . over plak en.

rasa macam nak drop jer. 

tapi.. aku pk gak,member2 lain semua ok jer. so ape masalah aku utk tak faham?

so aku pk2 balik,maybe cara aku study salah. yelah,lain subjek lain cara study nya kan.

contoh senang math la,takkan hang nak study dengan banyak hapai. mende ape je yang hang nak hapai. 

kann..

so guane cara study programming. ok cara ni diilhamkan Allah utk aku.

masya Allah beryukur  giler sebab aku tersedar awal kesilapan aku.


ok utk subjek programming kat uia ni  kan,firstly, most lecturer akan ajar basic jer kan dalam kelas. n then korang habis jer 1 chapter,akan ada assignment berdua,beberapa kali quiz dan jugak projek.

projek tu korang kena bina algorithm utk 1 task yang akan diberikan contohnya ATM machine.

ok then. 

itu jer aku nak share kali ni.

btw,utk subjek programming ni ada exam mid. seriously aku rasa teruk giler kot jawab exam. soalan senang pon aku tak dapat nak jawab inika plak soalan coding. 

uhuk. semua ni salah aku. tak de salah lecturer. pon bagaimana walau,kalau dah sedar salah sendiri tu cepat2lah berubah kan. 

doakan aku yer.. aku cuba utk cintakan kau whai programming. terimalah daku !!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...