SHOPPING BUKU DISINI

Tuesday, 24 March 2015

Kisah Kasut Vansku

Assalamualaikum.. 

rasa cam dah lama giler tak mencoret.

alkisahnya adapter notebook aku ni rosak.

walaweh 2 bulan aku tak pernah cabut wayar dari notebook. means aku on memang pakai letrik lah,tak guna bateri. dah cabut siap2. 

dan2 jer minggu exam comp,aku pon cabutlah wayar n guna bateri sebab nak bawak notebook p library.

eh2 lusanya rosak plak.

ahh tak kisah lah.. 

so sebab tu aku tak leh nak update gegiler macam selalu. best giler kot dpat menaip mende merapu kat blog ni.

hari ni aku nak ceghita kisah kasut vansku.

dan kasut ni aku rasa memang bukan rezeki aku betollah.

ceritanya macam ni..

aku ni,boleh dijadikan cerita hampir setiap sem aku beli kasut baru. bukan apa,sebab biasanya aku beli kasut BUM jer. 

kasut tu  murah gak lah dalam rm30~rm40. tapi yang tak bestnya,baru pakai 6 bulan dah haus. itu yang aku bengkek giler.

oh ya,since 2013,aku dah start mengidam.ceit,macam ibu mengandung plak.

aku mengidam nak kasut chuck taylor. alah yang converse tu. tapi low cut la sbab aku pakai kain n seluar kan.~apa kaitan kasut dengan kain.

ok then bila aku pergi 1 kedai kasut n,dia jual kasut inspired.

oh ya,tbh semua orang suka yang ori. tapi... student cam aku ni,mengidam mende ori yang mahal giler nak mati sampai 2000++ dan something yang ko akan ganti dan ganti. so bagi aku macam tak berbaloi plak nak beli yang ori plus yang inspired punya pon sejibik sejibon ori. 

bila sampai kat kedai tu. aku ternampak plak kasut vans. eh2 cun plak kasut ni. terus tukar selera.

harga memang sama rm**.

masalahnya sekarang aku ni suka beli barang murah. i mean beli dengan harga murah. contohlah buku. beli satu rm40,beli dua rm50. so for sure aku lebih tertarik untuk beli dua. haa gituu..

so same goes to this shoe,beli dua dapat murah,masalahnya takkan aku nak beli 2 pasang utk aku. so aku decide utk cari geng utk share kasut. nasib baik ada,saiz kaki dia sama ngan aku. 

dan kwan aku tu dia order jer. so aku lah yang kena try kasut dia. first aku try kasut kawan aku tu. longgar sikit dalam 3cm tapi sebab aku pakai stokin n try ikat kemas2 so ok lah kalau jalan.tak rasa longgar sangat.

then,try kasut yang aku  punya. sebenarnya taste aku sama mcam kawan aku tapi warna yang aku nak tak de plak size aku. so itu yang aku amik yang lain plak.

saiz yang tertera sama dengan yang kawan aku punya tadi.

n aku try.. still longgar. tpi disebabkan aku buat assumption yang erghh.. iaitu sama jer kot kasut dua2 ni.

so aku pon setuju utk beli..


balik jer bilik..

excited nak try kasut baru utk p kelas,tup2 besar giler plak. dan rupanya kasut aku tu even size 6 tapi besar dia macam size 7&8. lain dari kasut kawan aku tu.

sedih giler kott..

means aku kena beli lain klau aku nak pakai kasut tu in long period.

so kat sini aku nak share pic kasut yang aku salah beli tu. dan dalam masa sama aku nak letgo kasut tu.. 

aku TAK NAK POS kasut tu. nak cod jer. sebab nak kasi korang try..incase tak muat ker,boleh cancel terus.



ni hah kasutnya,bagi aku cool giler kot pakai kasut cam ni. hihi

aku rasa orang yang kaki size 7 lebih muat kot. sebab bila kaki aku yang kecik kemetot size 6 ni pakai,ada lebih around 1.5inch.

panjang kasut ni around 25.5cm.

korang ukur lah kaki sendiri kay. utk yang berminat roger aku cecepat. no booking.



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...