SHOPPING BUKU DISINI

Sunday, 1 March 2015

review SAKA- Azwar Kamaruzzaman

Assalamualaikum semua!

alhamdulillah dah habis jugak akhirnya aku habiskan buku SAKA ni. actually buku ni aku beli masa pesta buku KL(PBAKL) 2014 hari tu. masa tu bulan 4 kot. 2015 baru nak baca. dan sebenarnya banyak lagi buku yang aku belom baca.

btw,buku ni sambungan dari novel Babi. Buku Babi tu aku dah baca. tapi tak feel sangat. Maybe baca main-main kot.

tapi buku saka ni,aku baca dengan penuh feel weh.

ok story time! sinopsis mira version...


alkisah ni aku story sambungan terus taw.

ok mak bapak Leman kan dah bertukar jadi babi. As anak yang baik/bersyukur masih lagi dikurniakan mak bapak so dia sanggup jaga.

Tapi,manusia kan. Takkan kuat kalau dia tak kuat hubungan dia dengan Allah. Ustaz Syahmi plak dah tak contact dia langsung. So dia sorang2 jer jalani ujian ni. Azmi plak entah kemana,Shah plak lagi.

Satu hari,bila dia mintak Rokkyu ke Asfam ntah untuk pergi rumah lama dia yang hangus terbakar. Kat situ lah dia berjumpa semula 'Azmi'. 

Tapi Azmi yang dia jumpa kali ni lain giler gilerrr . Kalau sebelum ni Azmi yang tekad hantar dia belajar agama. Azmi kali ni sebolehnya tak nak dia sebut apa2 pasal agama langsung.

Azmi yang sebelum ni even kasar sikit tapi still ada sifat pompuan, Azmi yang ni buas giler baqq hang.

memang totally lain lah Azmi dulu dengan Azmi yang muncul sekarang. Tanpa diketahui bahawasanya Azmi sekarang ialah saka Mak dia. 

so apa yang si saka a.k.a Azmi ni buat kat Leman in order untuk dia kuasai Leman plak?

agak2 orang lain tahu tak pasal mak n ayah leman ni transform to babi?

Apa yang Leman perlu buat untuk tukar mak ayah dia kembali normal?

dan paling penting,apa pengakhiran kisah ni?

Adakah Leman akan terus hidup bergelumang dengan babi(mak ayah dia) yang najis mughalazoh. or guana?

Saka a.k.a Azmi tu plak macam mana? berjaya kah dia masuk dalam badan leman? 

mesti banyakkan mende korang nak tahu. hihu..

dok leh ahh aku ceghita sekarang.. tak feel gitu..

so kalau korang nak tahu jawapan kepada persoalan aku tadi. rerajin lah baca buku ni.

...........................................................................................................................................................

oh ye,aku baca buku ni kan. dalam 20-30 sebelum halaman terakhir, perghhhh ... walawehhh.. sedih giler kot. Sebak aku membacanya. Sampai menitis air mata. Maybe feel sangat kot.. 

tapi kalau korang ada ngan aku waktu tu,mesti korang ingat aku baru putus kapel. wakawaka. sedih gilerrrr...


bukan senang taww aku nak feel cenggini.

ok lah itu jer. 

overall buku ni memang bagus. Lagi-lagi untuk someone yang senasib dengan Leman. Aku rasa buku ni leh jadi inspiration book. good job Azwar sebab mampu hasilkan buku cenggini.

Aku ni hah. even menulis merapu kat blog ni,yet still lagi tak boleh nk hasilkan buku. doakan aku yer.

yelah,aku kan suka  menulis dalam informal. grammar entah kemana,gaya bahasa lagilah. entah hape2.


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...