SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 9 April 2015

kisah C-program-ing

Assalamualaikum..

sebelum ni aku dah share serba sedikit pasal calculus.

kini.. tiba masanya untuk aku share pasal programming plak.

subjek programming yang aku belajar ni hanya BASIC jer.

basic giler.

belajar pasal if else,do while,nested loop,function and array. itu jer.

sikit jer..

tapi.. nak hadam tu erghh macam makan plastik. lambat giler hadam..

tapi itu dulu lah. 

utk subjek programmng ni,carry mark for final cuma 40% jer.

60% lagi ada kat 4 quiz,3 assignment,1 projek,dan exam mid.

masa aku belajar topik 1,2 dan 3 hari tu..

seriously aku boleh dikategorikan lemah giler kot lagi2 tang coding.

tak reti langsung nak buat! teruk en. aishh...

tapi aku tak jadikan itu satu penghalang malah ia satu cabaran dan ia sebenarnya motivate diri aku utk lebih berusaha.

sebenarnya kan.. masa aku buat assignment yang tak dapat output seperti yang diharapkan. rasa frust gilerrrr.



tapi kan..

masuk je bab 4 iait function.

meh aku brief sikit.

function ni ada 3

-function prototype
-function call
-function header/definition.

.

kali ni aku tekad. nak tak nak kena faham jugak subjek ni.kalau faham boleh lah ajar kat member2 yang tak faham kan.


oh ya,baru2 ni aku kuiz 3,FIRST TIME aku dapat jawab soalan coding.

kalau sebelum ni,aku rasa kalau ada 15 markah,aku cuma dapat 6 markah paling banyak utk coding.

sekarang aku dah ada keyakinan utk tambahkan markah tu.

actually aku sangat bersyukur sebab Allah kurniakan aku dan kengkawan group aku seorang lecturer yang sangat2 baik hati.

serious aku rasa best giler..

kertas mid exam aku tu. madam tak nak bagi dalam kelas. kena mai sorang2 amik kertas kat madam and consult terus. how sweet!

sepanjang aku study kat cfs ni,the only one madam tu yang buat macam tu.

lagilah aku rasa termotivated!

dan lebih bertuah lecturer aku tu perempuan.. dah panggil pon madam.hihi.

bukan apa,nak consult  personally senang. boleh berdua-duaan dalam bilik.

kalau lecturer lelaki,,kena ajak member lah utk temankan.

so far aku tak pernah consult ngan lec lelaki exc sir mohd nor yang sporting gilerr.

ok lah itu jer.

nanti ada cerita best aku kongsi lagi yer..

oh ya,classmate pompuan aku utk kelas comp ni cuma 6 orang.

aah 6 orang jer. selebihnya lelaki. 

aishh dh nasib.

mujur bukan 2 orang je pompuan. mau tak fokus belajar sebab kiri kanan depan belakang lelaki..


ok ni program yang kau kena buat tadi.

nampak macam betol kan..
tapi sebenarnya ada logic error.. haha aku pon tak tahu tang mana salahnya..

itu jer k 

thankz sudi baca. Assalamualaikum



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...