SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 26 June 2015

Kuantan lu tunggu aku maii

السلام عليكم

berita tergempak sensasi lagi panas bikin gua cuak.

alkisahnya.. alahai itulah leka sangat dgn cuti sampai lupa nak cek online offer for degree. warghhh.

malam tadi nasib baik muni bagi aku link. cepat2 aku bukak link tu.

alangkah terkezutttnya aku bila tengok tarikh register 20 jun! aku accept offer letter tu 25 jun!

yang menjadi kepelikian aku skrg ni. aku kan dikira freshie. yelah,new student kan. utk first intake lagi tuwhh. so apehal plak aku kena regist 20jun ni? incase aku kena regist 20jun,mksudnya aku register utk sem 3 14/15. sedangkan aku freshie 1st intake supposely kne masuk sem 1 15/16  bulan 9 nantilah kannn??

tapi kan. takkanlah uia silap bg offer letter kot. mcm mustahil lah plak aii.

hah tang ni aku ade gak tnye member2 yang 1 kos ngan aku. dorang pon tak tahu apa2. even ada yang tak tahu langsung psal ni. aishh. sama ler kitewww.

yet,in case ternyata aku kena regist awai. memang hancoqqq lah apa yang aku tgh buat dan bakal buat. warghh. smua yang aku join dan bakal join terpaksa dicancelkan. arghhh. dan menghadapi bulan puasa di kuantan. *tears drop. baru nak enjoy puasa ngan mak selama 1 bulan berturut2.

huhuhuhu propa tak ayat? hahahaha meh sini nak bagitahu the truth..

sebenarnyakan. bebudak medik,nursing and dentistry je yang kena masuk awal. kos2 lain semuanya masuk bln 9 nanti.

so disebabkan ada student yang masuk awal. so portal utk cek online letter dah boleh access. secara tak langsung semua budak boleh access. dan yang mana excited sgt p tgk offer letter,akan jadi gelabah tak cukup tanah sebabnya tarikh register 20 jun. walhal tarikh tu utk 3 kos tadi tu jer.

so konklusinya kat sini. for those yang kos selain 3 kos tadi. kalau hang tgk kat offer letter korang. offer letter tu invalid lorr. yelah. kan dah ada notice bahawasanya issuance offer letter akan keluar pada 8/7 nanti.

so bawak bertendang hokayy. tak lama dah.. tapi utk yang dah tercek tu.. mcm aku ni haa. nak buat lagu manaaa.. but,aku harap sangat aku ditukarkan kos yang aku dapat tu.. warghh itu 3rd choice aku. dan aku sgt berharap dpt 1st or 2nd choice.. tapi tak pelah nantikan boleh tukar jugak. hihu..

last but not least,sebenarnya aku bersyukur yang teramat sbb akhirnyew dpt jgk aku persue degree bukan apa,aku tak berapa skor pon time asasi ni. aku rasa kalau aku dak matrik,sah2 aku dpt kos lelong kottt.. alhamdulillah Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik utk hambaNYA so sebab tu Allah campakkan aku kat IIUM ni. seriously aku memang dah fall in love ngan UIA. bumi tarbiahhh.

utk member2ku. yang mana tak dpt offer tu. korang jgn putus asa hokayy. ni semua ada hikmahnya. at first memang akan rasa down giler. kalau aku kat tempat korang pon aku lagilahh downn. so try to think positive. ni smua ujian. so amik iktibar. jgn lupa buat appeal letter. n kalau diterima. pastikan buat yang lebih baik daripada sebelum ni. i know u can!

btw,kos yang aku dapat ni. aku dpt agak kalau aku gtaw nt smua akan tanya. nanti nak kerja apa?? rilek ahh beb toksah duk kalut nak kerja apa. cabang kerjaa tu punyalah besaqqq. bergantung kat hang nak ke idok kerja tu.

tipsnya. kalau ko amik bidang kemahiran yang relate dgn subjek cthnya fizik,math,bahasa dll. memanglah tak berapa clear sgt utk kerja kat opis gomen or swasta. tapi bidang mengajar kan adaa. serious kalau amik bidang ni. better korang bertatih belajar utk mengajar. sebabnya kalau nak flexible,korang boleh bukak kelas tuition. and tuition class is a branch of business sector taw! hahahaha ni idea aku. lagi2 utk kaum hawa. sgt tak digalakkan kerja.

wahai lelaki sekalian,make sure korang tak dpt bini yang workholic. sebabnya memang naya lah korang sbb bini korang menduakan korang dgn kerja dia kat opis nuhhh. hahahaha. jgn risau aku bukan workholic. kalau boleh aku tak nak kerja. nak kerja dari rumah jer. hahahaha

ok lah itu jer. panjang plak bebel kan..

 Kuantan!!! lu tunggu aku maii. aku tak kenai hang lagi. nanti kita bermesra2 hokayy.. tak sabar nak jumpa kauuu

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...