Tuesday, 16 June 2015

Selamat Berpuasa 2015

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamuaalaikum. last post 28 mei hari tu. ni first post bulan 6. supposely bulan ni banyak post tapi disebabkan keadaan tak mengizinkan. nak buat macam mana kan..

sekejap jer nak puasa kan. dah ready ke? macam biasalah nak puasa ni kena ready fizikal and mental.

pastu menda2 lagha yang jadi habit tu. yelah aku faham memang susah nak tinggalkan. but tak salahkan kalau cuba utk kurangkan. utk diri sendiri jugak,bukan utk orang lain ponnn.

aku dah ready ke nak puasa? jawapannya ermm 60%. lepas kejadian demam itu hari. aku rasa dah bertambah jadi 70% utk puasa. persediaan puasa aku hmm.. ntah hahaha

tapi for sure ni kali pertama aku akan puasa FULL TIME kat rumah. yeayy.. dan bersempena itu,aku telah direkrut utk menjadi chef tak bertauliah. nanti pening pala otak aku pk nak masak apa utk berbuka. aishhhh.

lupa nak inform. sekarang ni aku ngah holidayyy.. yeayy! yap. alhamdulillah aku telah pon menamatkan pengajian asasi aku selama 2 tahun di CFS IIUM. in shaa Allah bakal ke Kuantan.

Kuantan taw. bukan gombak. huhu. sejujurnya aku tak pernah tahu dan tak pernah ambil tahu langsung pasal UIA kuantan. teruk en. tak nak ah gugel. nak suprise!!! haha lalu depan uia pon aku tak pernah. haha semuanya pasal uia kuantan lah aku tak pernah.

jodoh aku ngan kuantan ni kuat betol kan. aku ingatkan aku dpt lah blaja kat utara ke. johor ke. sabah ke. ini last2 kat kuantan jugak. adehhh.

sebenarnya aku nak cakap yang aku rindu giler kat member2 kat CFS. dah la nt korang masuk gombak.aku n syu je msuk kuantan. warghhhhh. rindu nak manja2 ngan muni. gosip2 ngan ira. study sama2 dengan ira and ain.tak lupa jugak adik2 usrahku yang tercinta. jgn lupa kak mira taw. jumpa kat kuantan nantiiii..

sebenarnya kan.. aku baru sembuh dri demam.
ni pon eager jugak nak mnulih. aku alami demam pelik selama hmpir 5 hari. kenapa pelik? hmm,susah nak terang. demam ni dia main2,bila kat rumah badan panas giler sampai mata merah2. kain lap tu dri basah jadi lembap mcm nk kering dah. tapiiiii bila pergi klinik. suhu 36 jer. lulz. haha. esoknya sama jugak. pastu yang peliknya kali ni mula2 tu selera makan ada. siap bedal nasi lemak lagi. tekak pon tak sakit sangat. selsema? tak de. tapi masuk hari ke 3-4. badan dah lembik. yang paling aku tak tahan bila rasa loya2 tapi tak muntah2. itu memang part paling tak bez. bukan apa. tak nak masuk angin jer. yang tu lagi tak best haha

panjang plak membebel. mesti ramai yang rindu nak baca post aku yang terbaru. aku mintak maaf sebab tak dpt nak menulis selalu. sekarang ni aku tengah gabra nak amik speaking test MUET. haha even dah 3 kali aku berhadapan dengan speaking test IELTS. aku still gabra nk amik muet. walhal aku rasa ielts lagi susah sebab time speaking ielts tak diberi point apa2. juz soalan semata.. kalau calon A dah sebut isi kau. nasib kaulah jadi calon D kena pk isi lain or elaborate je. lain dengan muet. setiap sorang dah diberi 1 isi. tinggal hurai jer.

doakan yer aku speaking muet 23 jun ni. my bezdayy. haha. puasa plak tu. semoga dipermudah segalanya.. aminnnn

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^