Tuesday, 28 July 2015

Contoh Mini Project Programming

السلام عليكم

Tetiba fefeling nak share projek group aku. Alkisah team member aku merupakan dua orang sister yang amat cun melecung iaitu Ain dan juga Ira.

Alhamdulillah dapat mber yang teramatlah memahami! Aku mintak maaf sgt2 sebab terpaksa balik time study week haritu. Harap2 korang jgnlah amik hati sgt. Aku dah tebus dengan tulis flowchart and buat correction. Ingat lagi kita berlari dalam hujan sebab buat correction sebab hari yang sama jugak madam suruh hantar.

dan pada masa sama roomate ku dah sedia lama menunggu aku yang bz tahap cipan ni utk keluar 'dating'. Alah pergi the curve je ponngg. hahahahahah mid valley tak best. kerap sangat p. lulz. hahahahaha. Sorry Ira roomateku sebab buat kau tunggu lama.

korang tak tahu hari jumaat tu aku ikut mak p kerja sekali. naik ktm then kl sentral then trun kat universiti then naik bas ke uia then jalan kaki dari pokgad ke bilik then kalut duk wat flowchart. then kalut nk p submit assigment then kalut nak buat correction then kalut nak siap2 utk keluar then kena pergi pjbt pos plak then kena pergi bank then baru gerak p  thecurve   hahh berapa banyak thennnnn daaa..

ok utk 2 perenggan pertama aku dah intro merepek. im so sorry. inilah perempuan. semua mende nak cerita. tapi tak pe kan setakat cerita omong kosong ni. tak de aib sesapa pon. Moral of the story is wat lek wat peace udah lerr.

ok sambung. projek aku ni senang jer. pasal lucky draw system(LDS).

apa yang kiteorang draft 3 minggu semuanya cancel dan direjek sebab terlampau details.

ceit,nak buat details sangat tapi coding tak tahu nak buat. dah ape keheh?

at the end, madam jugaklah jadi penyelamat. kalo idok aku rasa syntax error kot.

ok ni aku tunjuklah sikit pasal projek aku setelah dirun.

btw,ada topik lain lagi iaitu pasal ATM,library book,jual2 ni dll. tak ingat sangat dah .ingat yang aku punya jer.

so akhir kata. kalau adik2 nak guna coding akak ni. boleh jer. wakawaka baik hati sungguh kak mira ni. lulzz.

hahahahahahahha emel ke cikmira23@ymail.com. aku tak jamin akan reply. kalau nak fast reply sila whatsapp. tapi jgn main2 aku blok karang.

btw,nk tanya korang terer ke programming ni?

kalau terer baguslah.

ni jujur dari hati aku. aku hampeh giler kott bab programming ni.. lembap giler nak pickup. loading tu lama hahahahah. orang lain dah sampai bulan. aku baru pergi latihan nak jadi angkasawan.

oh ya,utk subjek programming kt uia. hanya budak fizikal sains dan engineering jer yang amik. spesel gituu. aku budak engineering yang curang ke fizikal sains. hahahahhaa

kiteorang ada 5 quiz. 3 assignment.1 exam mid and 1 projek.

quiz 1 korang bayangkan latihan yang korang buat time dlm kelas. hah yang tu lah masuk dlm quiz. utk quiz 1 je lah. orang lain semua dpt 23/25. 25/25. aku dapat 11/25. hah nampak tak kegagalan aku kat situ. mende dah blajo pon tak leh nak jawab . kau dah kenapa Mira oiii!

nasib quiz 2 aku pon serupa jugak. Aku failed giler tang coding masa tu. baca soalan faham tapi nak buat coding tu memang ZERO! tak reti!!! nak nangis wehh jawab quiz. tak ingt markah berapa tapi teruk gak ah. hahahahahahah kenangan. kalaulah tak disebabkan mse tu final sem,memang dah lama aku drop subjek ni taw.

itulah takkan selamanya kau nak fail mira oi. then exam mid menyusul. ceit masa ni konon2 dah fahamlah sikit2. bila tengok soalan makk nookkk blur gilerrr.. soalan cepumas pon aku tak dapat jawab. aishh mira mira. kau ni memang tak layak jadi programmer. Baru basic to programming pon dah fail!

alhamdulillah aku dpt seorang lecturer yang kukira sangat2lah baik. dia tak bg kertas exam dlm kelas. kne jmpe personally. fuhh lega aku. markah? dah sah2 lah aku fail. kuang3.


entah macam mana seakan2 Allah menghantar seseorang utk  meniup semangat dalam diri ni. aicewahhh. tetiba aku jadi struggle nak tebus masa silam. mujur belum terlambat. better late than never rite?

tajuk ke 4. Aku hadam dengan baik. pergh tetiba rasa nikmat belajar programming. mana taknya,madam bagi soalan,aku n ira leh wat coding dengan jayanya. hahahahahhaha. ko bayangkan time aku tak faham dulu. tak ingin pon aku buat exercise dm buku. bila dah faham amekk nokk 10 exercise tu aku buat,yelah dah faham kann. lulzz. aku rasa bila tak fahamlah kena buat banyak exercise. ni tak,terbalik plak. hah itulah programming!

since tu. Aku suka subjek ni best gilerrr. yang paling best. bukak je buku programming ni,aku terus terlena sbb tak faham. hahahahahha

alhamdulillah at the end, aku dpt flying colors for this subjek. tapi seriously aku tak nak amk dah pasni. tapi utk adik2 yang nak kak Mira ajar korang programming ni boleh jer. bolehlah aku kilatkan sikit ingatan aku ni. hehe. btw,utk sisters je taww aku nak ajar. brother aku tak nak ajar. peduli haper aku. korangkan pandaiiiiii. 9 akal kannn.hahahahaha biase giler. kidding jer.

ok itu jer. sorry merepek. juz share my sweet experience study this subject. very sweet. serious sweet. bunga 6 kuntum. kumbang 15 ekoq dlm kelas. hahahahahhahaha.


akhir kataa. Aku rindu waktu ni!!!!! serious rinduuuu sangat2.





No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...