SHOPPING BUKU DISINI

Friday, 24 July 2015

Salam 'Aidilfitri

السلام عليكم

Dikesempatan ini, aku(Mira) dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua yang mengenali diri ini.

Macam biasalah, nak minta ampun minta maaf kalau ada terkasar bahasa,tertinggi suara,tersombong,terbuat tak layan, tersenyum seinis,terejek, terambik barang sesuka hati,tercelopar,termengata dan semualah ter ter ter yang negatif.

Alahai biasalah pompuan kan. Kadang-kadang bertindak ikut emosi. Mira mintak maaflah sesangat yer.

Terima kasih daun keladi kepada yang beraya rumah tok Mira. ^^ haha setiap tahun orang yang sama jugak mai beraya. utk ko,aku mintak maaf sebab tak mai beraya rumah kau,nanti ada yang marah hahahahhaa.

Alhamdulillah dapat beraya rumah memember kat Maarif dulu. A big applouse to those yang invite aku pergi beraya.  Especially to my ex classmate,ex schoolmate,ex roomate! MUNIRAH TAIB ! hahahaha.

Aku mintak maaf atas segala terkerek-an aku sepanjang jadi roomate kau. yer aku tahu aku ni kerek sikit. hua3.

Setiap tahun raya aku sama jer. Tapi alhamdulilah tahun ni meriah sikit even dah lama beraya tanpa abah.  Maybe sebab dapat beraya and ramai yang mai umah tok. Penat aku naik turun tangga angkut cawan pinggan mangkuk and balang kuih raya tu. Paling stress bila nak basuh cawan pinggan mangkuk tetiba air tak de! hahahahahah lulz sungguh.

Oh ya, perasan tak ada orang nasihat time raya kumpulkan fon memasing utk elak semua duk main fon time orang mai beraya.. tapi kat umah atok aku ni, disebabkan bawah bukit. so line memang semputt ahh lagi2 celcom. Aku tahu yang jadi semua pegang fon bila dapat online kannn. kalau tak dapat online,aku rasa korang pegang fon tu sebab nak amik pic or msej jelah huhuhuhu. Pon bagaimana walau,aku menaruh harapan yang sangat tinggi semoga kat rumah tok aku tu line full. hahahahhaaha

Btw,MUET pon dah dekat. Aku pon tak study2 lagi. Serious tak de mood study kalau duk rumah. Tapi nak buat macam mana,aku bukannya terer bi. entah macam mana boleh dapat A masa PMR hari tu. lulz. hahahaha.

Last but not least,korang tak yah la mai beraya rumah aku sebab tak de kuih raya sangat ponn. Semua dah habis aku makan hahahahah.

Tapi kalau ada buat open house. Jemput aku naa. kalau aku free aku pergi. tapi ngan family lah. kuang3.

Akhir kata,aku harap hari raya ni merupakan 1 peluang utk korang eratkan hubungan yang kian rapuh tu. kalau selama ni tak bertegur,tegur2 lah at least kat whatsapp.

Sebelum aku terlupa, lately ni banyak no strangers call aku. Aku mintak maaf naa sebab tak angkat. Sapa suruh kau call. Aku tahu no fon aku ni tak private sangat dah pon due to urusan business. Ada 1 fon pon aku dah agak lagha. inikan  pulak ada banyak no fon. So sebab tu aku ada 1 je fon number. 014-5#######.

kengkawan and customer leh contact aku kat no ni. Kalau ada yang nak ngorat2 ke ape aku block terus. Nasib kau lah. P ngorat anak dara lain hokayy. Nak ngorat aku,ngorat Mak aku dulu. tapi jgn terpikat kat mak aku plak sebab mak aku single. opss hahahahah btw aku tak ready lagi nak ada bapak baru . umur  mesti lebih kurang umur mak aku. dengan syarat MESTI TAHU ILMU AGAMA,PANDAI MASAK,RAJIN TOLONG ISTERI(RINGAN TULANG), TAK SUKA MARAH2, MEMAHAMI, TAK SUKA MENGGATAL DENGAN POMPUAN, PANDAI KAWAL NAFSU(TUNDUKKAN PANDANGAN), BERSIKAP TOLERANSI DAN MEMAAFKAN, aicewahh ni syarat utk bakal suami sapa ni. macam utk bakal suami aku jewww. kuang3. oh ya ada lagi satu syarat WAJIB iaitu TAK MEROKOK SELEPAS KAWIN! aku tahu 80% lelaki ni pernah merokok. aku pon tak tahu lah arak boleh plak ko tak minum,haram katanya . dah tu rokok tu halal lah eh? lulz hahahaha. aku tahu je ko merokok, akan direject terus. tiada panggilan kedua. hahahahahahaha

weh2 aku gurau je ayat kat atas ni. dont take it serious k.

itu jer. sekiann Wassalam ^^


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...