SHOPPING BUKU DISINI

Wednesday, 19 August 2015

Tahniah SMAAM & SAMTiSH!

السلام عليكم

Aku harap masih belum terlewat utk aku as ex student SMAAM n  SAMTiSH pada 2008-2010,2011-2012 respectively.

Aku,Amira Yusof. Pelajar kelas 1 assayuthi,2 arrazi,3 arrazi,4arrazi ,4firdaus dan 5 Naim dengan ini ingin mengucapkan tahniah kat both sekolah aku yang terchenta ni.

Sangat-sangat jelas usaha pihak sekolah yang bertungkus lumus untuk menjadikan sekolah dan juga para pelajar untuk menjadi yang terbaik dengan mendapat anugerah SEKOLAH KLUSTER KECEMERLANGAN.

hebat sangat ke SKK ni? hah sorry to said,aku tak tahu sangat so no komen. tp bg aku hebat ah. bukan senang woii nk dpt

so far physically aku tengok bila 1 sekolah tu dapat anugerah ni. Secara auto sekolah tu akan jadi top famous amos.

dan aku sangat2 berbangga sebab pernah belajar kat sekolah ni sebelum both sekolah ni dapat anugerah ni.

harapan aku,semoga sekolah ni dapat melahirkan pelajar yang muttaqin.

Seburuk mana pon seseorang tu dimasa silamnya. Aku yakin dia jugak berhak mendapat peluang utk berubah dan menjadi diri dia yang lebih baik daripada sebelum ni. yang penting ialah dia perlu diberi peluang utk berubah dan jangan merendah-rendahkan niat dia untuk berubah. Ceit tetiba tulis pasal ni.hihihihihihi

utk mak bapak yang dihormati. Aku sarankan uols hantarlah anak belajar kat sekolah selain SMK. bukan nak merendahkan SMK. tetapi ketahuilah di SMA/SAM. pelajar2 ni akan mendapat lebih daripada apa yang dia belajar di dalam kelas. terutamanya bab agama.


Seriously masa aku form 1/2/3 rasanya. Masa tu baru aku kenal almathurat. itu pon nak baca tergagap. Almaklumlah bila baca beramai2,bacaanya jadi laju sikit kan. dan aku terkial2 utk ikut. masa tu rasa cam susah sangat nak baca almathurat ni. Tapi aku cuba jugak utk gigih baca.

Sampailah aku form 4. Budak baru kat SAMTSH lah katakan. Rupanya budaya baca almathurat ni rupanya makk aii dah jadi habit pelajar asrama kat sini. Aku tengok setiap kali tunggu waktu solat or ada masa terluang. Member2 aku mostly baca almathurat. Hati mana yang tak cair bila dapat member yang dekatkan diri kita dengan kebaikan. Aku pon lama2 join dorang baca dan kadangkala kami baca secara berjamaah. Sampaikan satu tahap. Alhamdulillah aku dah hafal semua ayat2 dalam almathurat maksudnya boleh baca almathurat tanpa tengok buku.

itu satu ceghita. Lagi satu pasal surah almulk. kalau kat SAMTSH ni, lepas supper jer. semua akan berkumpul kat court badminton and baca ramai2 surah almulk. hah yang ni pon sama jugak macam kes almathurat tadi sampai satu tahap aku pon dah hafal surah ni. actually dah pernah hafal masa form 2. Tapi itulah,bila tak diamalkan lama2 hilanglah hafazan tu.

ok itu jer. sekiannn.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...