Tuesday, 15 September 2015

Antara Lab dan Lab Coat?

السلام عليكم


Alhamdulillah hari ni kelas praktikal pertama aku di UIA kuantan ni.

subjek introductory microbiology.

Gian sangat nak pakai lab coat. Last time tahun lepas kott. hahahahaha

So far experiment tadi adalah experiment paling kacang parang.

Senang giler lah. hahahaha senang utk buat experiment lah. hasilnya tak tahu lagi guana.

Rupanya kiteorang dah diberi grup siap2. 1 grup dua orang jer.

Alhamdulillah sangat2 partner aku pompuan. Serious sangat2 lega.

Personally,tak best kott buat kerja lab ni partner lain jantina. Risiko bersentuhan tu sangat2 besar even tak sengaja. Then mesti kena selalu jumpa utk buat lab report. fuhh lega kalo partner sejantina. Malam2 pon boleh berdua-duaan tanpa ditemani sesiapa. hahahahahahah

Ok apa kaitan tajuk dengan isi post ni?

sebenarnya tak de kaitan pon.

ehem nak sharing sikit. kebetulan tengah free sekarang ni. hihihi.

semalam semua first year KOS(kuliyah of sicence) kena pergi gathering of sciencess student.

yang paling bagus dan aku suka idea dorang ni ialah setiap dari kiteorang ni diberi grup dan ada sorang naqib/naqibah dari kalangan senior yang sama kos ngan kiteorang.

So secara tak langsung membina ukhwah disamping berusrah . Yeayyy.

Dah lah ada sharing moment utk setiap kos. so boleh tanya apa jer yang nak tanya mengenai kos ni.

Oh ya,next post aku akan story mengenai kelas bahasa kat UIA ni. open tuk orang luar jugak taw. waiitt.

ok rasanya itu yer.

sebelum aku terlupa,labcoat aku ni. Asalnya taknak bawak sebab fikir takkan lah first year dah ada lab. sebabnya masa kat cfs sem ke 3 baru ada lab. So itu yang mulanya rasa cam tak nak bawak. But hati ni meronta suruh bwak jugak labcoat. So bawaklah jugak akhirnya. hahahahaha inilah hikmahnya. Aku tak perlu nak beli labcoat lagi. yeayy.

Aku hadiahkan pic ni utk korang yang tak pernah masuk lab. hahahahhaha





ini kiteorang kat lab 2. separuh lagi kat lab 1. Partner aku Syahira. merangkap rakan seusrah Sciencess. Boleh lah cari aku yang mana. Dont wori muka aku darjah 6 sampai sekarang sama jer okay.. hahahaha


 Alhamdulillah muka dah 'flawless' sikit selepas  kulitku kusam tak bermaya  hampir sebulan sebab tak pakai pencuci muka langsung hahahahahah.. Aku sarankan pakai safi white trilogy tu okay. hihihi
muka gembira sebab baru lepas setel experiment.




2 comments:

  1. uia kuantan? kt gambang eh..abang saya study situ hoho.. tringin nk pakai lab coat!! microbiology huhuhu bestnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yap. UIA campus kuantan. yang kat gambang tu CFS,utk asasi. hihihi. best kann pakai labcoat. acah2 doctor sikitt. ^^

      Delete

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...