Tuesday, 22 September 2015

First time pengang encik M!

السلام عليكم

Alhamdulillah. setelah 20 tahun hidup. Hari ini 22/9/15. jam 2.30pm merupakan detik pertama aku memegang encik M. Badannya sungguh sado lagi2 part arm dia. kalau nak pegang dia kena pegang kat lengan and ehem2. hahaha.


pergh excited kot! since form 1 belajar pasal plant cell,animal cell. tapi tak pernah pon cikgu bawak jumpa encik M ni.

time kat CFS lagilah jangan harap lah jumpa encik M kat lab biologi. iyolah kitew kan budak engin/fizik. huhuhu.


hari ni baru dapat bersemuka dan pegang dan rasai sendiri. Masya Allah nikmatnya!


Oklah sebelum korang kata aku ni gatal ke ape. aku clarify terus lah ea.

encik M tu ialah MICROSCOPE!

alah menatang utk tengok mende2 kecik tu such as bacteria,algae,cell smua tu..

ingat tak time sekolah menengah dulu ada belajar pasal plant cell,animal cell,pastu ada psudomonas,paramecium and macam2 lagilah.

hah tadi experiment kitoerang guna microscope tu. iyolah dah nama amik subjek microbiology. study mende yang cannot be seen by naked eye.


So far tadi senang jer nak handle dia. cumanyaaaa..

aku rasa lah. hmm. aku pon tak tahu masalahnya kat aku or kat microscope tu. sebabnya tak nampak jelas bacteria yang ada dalam tu.

tapi bila madam tengok. madam pon cakap mende sama and tak tahu nak adjust kat mana. hahaha lastly aku guna ira punya..

Best giler bila dapat tengok menda yang naked eye tak leh  tengok. Subhanallah memang kalau korang tengok korang pon akan terkesima,terpegun melihat ciptaan Allah yang paling kecik didunia. abaikn zarah tu okay. itu kecik giler2.

Ok itu jer. maaflah post menda2 yang simple.

sem ni aku rasa cam free giler. rasa rilek jer tapi tak bermakna aku tengah honeymoon okay. cuma maybe kerja tak banyak. huhu.

sebenarnya dah ada 3 assignment diassign tapi belum buat lagi sebab lambat lagi nak submit. hohohohoho. rilek ah buat awal2 buat apa,hari last sebelum hantar baru siap so better buat lambat2.hihi.. gurau jer.


nanti aku post pic yang aku tengok kat microscope tu okay. wait!


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...