SHOPPING BUKU DISINI

Sunday, 11 October 2015

Anda tidak peduli,anda rugi !

sekadar tajuk yer.


Assalamualaikum.

Apa habaq orang kampong dan bandor sekalian?

Aku faham korang rindukan karya aku yang  syok sendiri ni. So macamana hidup hari ni? Dah topup pahala belum? Dosa dah delete? Dah refresh niat?

Ok takpe kalau belum sila siapkan yer. Btw, hidup aku alhamdulillah ok hihi.

Satu perubahan yang aku noticed dalam hidup aku sekarang ialah. Aku jadi lebih prihatin dan bersikap peduli…  dan …..  yang ni aku sambung next post.

Alkisah baru aku sedar kenapa Allah tak bagi aku ada laptop. Sekarang aku Cuma guna netbuk tokwan jer. alhamdulillah ada jugak daripada takde kannn.

Semalam aku belajar erti bersyukur kerana ada laptop. Sebab ada classmate aku rupanya dia takde laptop. Semalam dia wasep aku nak pinjam notbuk aku utk siapkan assignment. Kebetulan aku dah siap awal assignment tu so aku takdelah nak guna sangat netbuk aku ni.

 Aku rasa semenjak aku dduk kat Kuantan ni,aku makin ada banyak masa free utk tgk citer. Tapi takdelah 24jam aku tengok. Biasanya aku ganti riadhah aku dengan tengok citer  korea. hihi
Nak jer aku cakap kat classmate aku tu. “ pasaipa tak cakap awal2! “. 

Dia nak pinjam pukul 10pm. Katanya tak nak kacau aku guna laptop. Tapi aku suruh dia pinjam masa tu jugak. masa tu pukul 5.

Daripada aku guna laptop utk tgk citer,baik aku pinjamkan kat member yang memerlukan. We share we love.

Nampak tak kat situ,Allah hantar classmate aku tu utk tegur aku. Udah2lah habiskan msa dengan benda lagha.

Malam tadi merupakan malam pertama aku tidak ditemani laptop ku. Walaupon mulanya Rasa cam sunyi. Tapi hikmahnya ialah aku dapat siapkan mindmap dan semua report lab chem and bio ditemani radio thr gegar,Pahang fm dan jugak sinar fm! Sambil aku tulis nota tu sambil nyanyi. Hahahha  best giler kot dapat berkarok. Isk3 mira2.

Ok sebenarnya. Disebabkan semalam otak aku tak dihantui netbuk. So entah macam mana otak aku ni begitu ligat berfikir a.k.a berangan. Macam2 yang aku pk semalam.

Ok rasanya itu jer. actually so many things yang aku nak share tapi disebabkan medium oblongata aku ni hmm. Pendek cerita I am a short memory person.
Aku bukan jenis senang ingat and paling teruk mudah lupa. hahaha. Entah lah. Sebab tu result biasa jer. hahaha. Ok lah tu jer kot.

Aku post jugak post ni even pendek dan seems unimportant.

Ok lah terima kasih baca.

Ohya,utk korang yang ada kat Kuantan tu. Moh ler meriahkan IKOD(iium Kuantan day) 2015 .
Macam-macam ada taw. Aku ada di dalam banquet hall,kerja aku layan customer. Hahaha.

Dan sebelah petang aku jaga booth MyCare. So sesiapa nak jumpa aku boleh call/mesej jyer. Jgn la inform last minute sebab aku tak pegang fon time on duty. Aicwahh.



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...