Monday, 2 November 2015

Aku di Kuantan ^_^

السلام عليكم

intro:

utk sisters uia kuantan,aku dah reti nak fix wifi connection if ada problem. boleh roger aku okay. hihi. tetiba rasa cam pakai it plak. lulz.


Member-member kat Gombak.
-Mira,apasal aku tak Nampak kau pon kat sini?
-Mira kau duduk mana? Mira kau dah tak nak jumpa aku lagi ke?
Member-member kat kuanta.
-Eh apasal kau kat sini(Kuantan)? Kau bukan engineering ke?
-Mira kan ni? Buat apa kat sini? Ada program ke?
- Miraaaaaaaaa…
Aduyaii comel sungguh gelagat kawan-kawan aku ni.
First of all, im soo sorry sebab tak inform korang. Especially memember se-geng engineering dulu.
Sorry  againnnnn sebab tak inform korang yang aku ada kat Kuantan. Mesti korang ingat aku kena campak kan kat sini.hihi.

Takdelah, ini bukan pilihan aku. Allah yang takdirkan aku study sini. Best tak bila dapat something yang kita perlu instead of something yang kita mahu tapi entah2 menda tu tak perlu pon buat kita.

 Oh  Kuantan tanah kelahiranku! Walaupon kau tak sebest kat Gombak tetapi aku akan terima kau seadanya..
Aku teringat satu quote ni.
“Kalau aku dapat pilihan pertama aku yakni pilihan aku. Aku hanya gembira sekali . tetapi kalau aku dapat pilihan kedua atau pilihan yang bukan pilihanku,aku gembira sepuluh kali gembira kerana ia  adalah pilihan Allah !”
Ok utk classmateku sem 1 13/14 until sem 1 15/16. Aku tukar kos last minute. Effect tukar kos tu ialah aku degree kat Kuantan.itu jerr. Sbb aku tukar ke fizikal sains.

So memberku sekalian,kalau korang rindu rindukan aku rajin2kanlah contact aku yer. Hihi. And kalau mai Kuantan tu jangan lupa inform taw! Rindu sangat sangat nak jumpa korang. Utk sisters je ea. And korang janganlah balik rumah awal sangat time cuti sem tu. Tunggulah aku balik rumah dulu then kita berjimba sesama ^^
Brothers tak rindu langsung kecualiii. Hahahhaa gurau jer.

sebelum aku terlupa.. aku nak share 1 berita gembira ni.

waktu cuti mid hari tu.. rupanya sorang classmate aku ni bertunang. member aku ni plak,dia direct intake. dulu dia study kat UiTM. tua setahun dari aku. means dia 21 tahun.

tadi dia tunjuk pic majlis tunang dia...tunang member aku tu dak uia gombak. umor 21 gak.. pastu siapa ntah pergi tanya nama dia. and bila dia sebut jer nama laki tu... aku terusssss...

wehh aku kenal kot lelaki tu ! dia pernah 1 team ngan aku. tak sangka betul. kecik je dunia ni. ok fine. aku pon masa tu tak terjangka yng aku kenal tunang dia. hahahahaha. tak sabar gilerr nak pergi kenduri kawen dorang ni.. serious excited plak ! lepas ni aku tak leh dah la mesej tunang dida. aicewahh macam pernah mesej jer. hahaha

Nabila,aku tumpang gembira atas pertunangan kau. jangan tunggu lama-lama nanti lama-lama dikebas orang. ^_^ semoga jodoh korang berpanjangan sampai bila-bila.  


Ok lah itu jer .. sekian 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...