SHOPPING BUKU DISINI

Saturday, 7 November 2015

Cerita UIA kita - part 0

السلام عليكم

POST INI LAGHA! JANGAN BACA JIKA ANDA TIDAK MAHU BUANG MASA!


Alhamdulillah berlalu sudah minggu yang penuh 'sengsara' daripada assignment,presentation dan 2 mid exam!

Assignment utk subjek computer memang perghh tahap budak 4rd year beb! kna guna NCBI,blast bagai. aku incharge utk present journal jer.

1 thing yang aku rasa lega. aku dah takde stage freak! dah takde ketar lutut berdiri kat depan,dah tak de tangan shaking,dah takde air liur kering. everything was fine! last time seingat aku bermasalah cam ni time sem 1 baru masuk cfs. masa kelas BI. yang kena buat speaking kat depan tu. perghh.. tapi masuk je sem 3,menda tu makin pudar dan makin lama makin hilang. Aku siap dah boleh conduct majlis spontan lagi kat hall besar. cool en? haha

Tujuan aku post ni. nak share tentang jenis soalan exam kat UIA Kuantan ni. aku tak tahulah soalan dia memang cam ni kat semua U or kat sini jer macam tu.

Ok contoh utk subjek microbiology, ada 7 chapters yang masuk mid. 1 chapter dalam silbus tu kadang cover sampai 4 chapter dalam buku teks. so faham2 je lah betapa banyaknya kena hafal lagi2 tang bakteria dan sekutunya.

Tapi bila exam. soalan macammmmmm... what the fish! ade ke soalan subjektif tu. soalan pertama yang 10 markah tu. dia suruh bagi meaning plasma memberane,golgi apparatus.pili, cell wall and menda yang simple2 ! which is semua tu for me soalan utk form 4 kottt.  ok fine korang boleh lah kata itu soalan bonus utk kiteorang. nasib baiklah aku ingat2 lupa function dia. bukan apa,aku kan dah lama tinggal subjek biologi ni. almost 3 years kott dah clash ngan subjek bio. hahahah


Ok utk soalan chem plak. mak aii,bapokk sikit soalan yang keluar. aduii..aku rasa lagi stress kalau soalan yang sikit markah compared soalan yang banyak markah. 25 markah. 1 markah= 1%.


Soalan MGT lagi best, 7 chapters jugak. tapi slides tak sebanyak microbes lah yang ada hampir 800 slides utk 7 chapters. utk MGT ni,total slide maybe dalam 300+- camtu. hihi.

so far semua okay jer.

thankz to my roomates sebab sudi study sama2. sebab study ngan koranglah,aku boleh jawab soalan pasal centralization tu! hihi.

sekarang kiteorang dah ada Room Activity Centre(RAC). hahaha ingat mahallah je ke ada MAC(mahallah activity centre). kiteorang pon ada lah. ok dalam erti kata lain,kat bilik aku ni,ada compartment yang kosong. so kat situlah kiteorang lepak2,makan2,sembang2 gosip2,study semua!

ada hikmahnya farah duduk luar. iaitu kiteorang lebih erat dengan adanya RAC ni. hihi.


aku pon baru je lepas pekena nasilemak pukul 12am tadi. isk3 mira ni mana lah tak gemuk camni. jangan ikut macam saya ya..

ok lah itu jer. mata pon dah mengantuk. esok sabtu ada kelas MGT plak 9am-1pm. lama giler kan..

Last but not least,doakan aku dan kengkawan kat sini yer. Btw,aku bahagia kat kuantan ^_^

walaupon member still ramai tak kenal tapi kawan-kawan kat sini semua suwet muwitt muahh ciket.

thankz baca.


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...