Sunday, 29 November 2015

IBG KULLIYAH OF SCIENCE 2015

Alhamdulillah dengan ini aku merasmikan penutupan interbatch games kulliyah of science bagi tahun 2015/2016.

Tahniah kepada semua player. Dan terima kasih kepada semua supporters yang setia terutama Amni. PIC utk tennis. Thankz taw sebab setia bersama aku dalam panas terik sampai kaki rasa cam terbakar and hujan yang lebat disertai guruh dan kilat. Pheww,memang ujian betul.

Tahniah utk batch aku 151 ! korang  memang power ahh! Seriously bangga giler kot. Pingpong single and double,badminton double korang kaut GOLD!  Alhamdulillah!

Utk tenis,aku tahu yang sister jer sebab aku playernya. Hahahaha. Tahniah jugak utk diri aku sebab dapat 3. Ok lah kan.. hahaha single je kalah. Double menang it itupon sebab ada 3 batch je hantar.

1 je slack aku tadi, LEMAH servis. Serious wehh teruk giler aku servis tadi. Adakah sebab aku kidal? Or sebab aku guna raket lelaki? Raket tennis en berbeza lelaki and perempuan. And sepanjang aku match tadi aku guna raket lelaki. Lenguh gak ah wrist . bukan sebab salah cara pegang tapi sebab pegang lama sangat. Kau bayangkan sabtu tu. Dari pagi sampai petang aku duk main. Nasib baiklah hujan,stop kejap.

Pastu ahad ada match lagi. Lompat sana kejar sana pukul sana sini.

Overall,aku rasa itu tak lebih as an experience sebab aku pon tak pernah main tennis sebelum ni. Time practise pon tak ikut rules means main tibai jer pukul bola.

And senior-senior tadi pon,aku rasa cam dah ada bonding ngan dorang. Sikit pon tak rasa kecewa bila dorang menang sebab dorang memang layak pon. Hahahah akak tu siap ajar lagi kietorang. And 1 thing yang aku hepi sekarang ni aku dah boleh balas bola dengan ok… Rasa best giler  kottt.

Dengan ini aku bertekad utk selalu training tennis supaya dapat buat yang terbaik utk IBG minggu depan. Aku akan buktikan practise makes perfect ! ehem,anyone nak sponsor raket tenis tak? Hihi. Kalau nak sponsor gitaw awal2 yer,aku tak yah lah beli dah. I’ll really appreciate it and if korang sedekah kat aku. Aku akan pastikan pahala sedekah korang tu akan terus mengalir sebab aku akan guna ia sebaiknya! Hihi bukankah sedekah antara amalan yang boleh dibawa sampai ke alam barzakh?

Sorry termelalut pasal tennis. Biasalah perempuan ni bila bersukan dia jadi cam excited sikit lagi2 aku yang jarang bersukan ni.

Oh ya sebelum terlupa nak say thankz kat linesman and tukang kutip bola iaitu bro K,Sand N and Amni. Korang memang baik! Thankz taw.

 nak tengok pic? boleh search kat ig @ibgkos15 or insta aku. hihi. kalau rajin aku upload kat sini 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...