Sunday, 8 November 2015

MJCM PART 1 KOTAK KALAM REVIEW

السلام عليكم


kabare waras semua?

First of all,aku nak memperkenalkan 1 terms baru iaitu MJCM- Mira Jalan Cari Makan.


so ini 1st place yang aku terjah iaitu KOTAK KALAM cafe.


cafe ni terletak di jalan teluk sisek. dekat dengan hotel vistana.

sebelum aku terlupa. cafe ni cuma menyajikan WESTERN dan DESSERT jer.

so for those yang mengidam nak makan western tu bolehlah ke cafe ni yer.

cafe ni start bukak petang sampai tengah malam.

Menu western yang available ialah segala jenis chicken chop chip chep chap dan jugak segala jenis pasta. boleh rujuk gambar ni.

Sservis? masa aku pergi tu,servis memang okay. laju jugak lah. rasanya tak sampai 15 minit pon makanan dah sampai.

Harga? of koz lah tak murah hihi. senang cerita standard harga lah. utk yang bajet bawah rm10 pon boleh makan kat sini tapi certain menu je la. kalau bajet bawah rm20. memang almost semua available utk order. ok lah kan?

Portion? portion dia memuaskan hati walaupon tak banyak sangat. tapi yang sure dia tak sikit sangat. means memang kenyang lah kalau orang macam aku makan,

decoration kedai? for me interesting. its good to make a different. kiteorang choose utk makan atas pintu.. sejibik macam pintu kat rumah aku.

waktu sesuai pergi x ramai orang? of kozlah lepas maghrib! tapi kena pergi betul2 lepas maghrib. macam aku pergi hari tu,pukul 6.30 gerak. tapi tak terus pergi cafe tu,singgah solat maghrib dulu kat masjid kuantan tu then baru gerak. masa tu orang boleh,


ok lah sampai sini jer . aku sajikan pic tapi 40% je taw. selebihnya nanti yer sebab aku tak sempat nak edit and pic tu ada kat folder lain.














No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^