Thursday, 26 November 2015

Sepagi di Taman Bandar Indera Mahkota

السلام عليكم

Assalamualaikum. Sebelum tu nak inform yang aku ni unofficial reporter class. Hampir semua activities batch akan aku report kat sini.

Senang nanti dah habis belajar bila rindu rindu kat kengkawan semua. Baca balik semua report yang aku dah tulis ni.

Ok alkisahnya hari jumaat yang lalu,  kami wargaa helixians ke taman bandar indera mahkota yang terletak tak sampai 1 kilometer pon dari UIAM Kuantan. Teramatlah dekat.

Kiteorang jalan kaki jer dari pintu gerbang. 5 minit dah sampai. Yeayy!
Aktiviti pertama macam biasalah. Bertaaruf. Bukannya tak pernah bertaaruf sebelum ni tapi juz taaruf basic jer masa mula-mula dulu. Nama and tempat tinggal.

Kali ni taaruf more details. Hihihi. Warghh best sangat rasanya dapat kenal member2 smua.
Malam tidak selalunya indah,langit tidak selalu cerah.

Nak dijadikan cerita,hujan pulak aiii. Terpaksa lah kami berteduh seketika.
Nasib baiklah aku bawak baju hujan. Yap, I prefer baju hujan instead of payung. Hahaha.
Sementara tunggu hujan behenti,kiteorang sarapan dulu. PIC utk sarapan is aku. Hahaha aku yang volunteer utk cari makanan iaitu nasi lemak yang dihantar terus ke taman bandar.

Masa kiteorang makan tu,hujan slowly stop. Then sambung dengan games plak. Simple je games dia so aku cam malas nak explain.

Yang ‘drama’  sangat bila tengah games,hujan turun balik. Terpaksalah berlari anak cari tempat teduh.

Setelah beberapa ketika,hujan slowly stops. N kteorang proceed with discussion tentang aktiviti biro.

Aku under welfare.

Inshaallah kalau ada rezeki,kami plan nak pergi ke PINTAR ganu,and adalah tempat lain lagi.
Last but not least,sebelum habis event tu. Ada special surprise utk Faris.

Alkisahnya bezday dia sehari sebelum tu. Prank cliché iaitu baling tepung. Honestly,aku tak berminat sangat prank macam ni. Tepung tu kau baling and ia bersepah merata2. And kau biarkan jer macam tu. Hmm. Whateverlah.

Ok lepas tu kiteorang pon pulang ke uia semula dalam keadaaan kepenatan lah sangatt..




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^