SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 19 November 2015

Taman Bandar IM8

Izinkan aku mencoret. Rasa cam gian plak. Ok hari ni aku nak share 1 tempat best kat Kuantan. Aku tahu Kuantan ni memang boleh dikatakan memang tak best kalau dicompare dengan shah alam and KL.

Tapi nak buat macam mana. Kuantan ni bukanlah besar sangat utk dimajukan. Antara kemajuan yang aku Nampak sekarang ialah jalan sehala. Erm. Ada advantage n disadvantages jugak jalan sehala ni.

Ok 1 of the tempat best kat Kuantan ni ialah TAMAN BANDAR!

Wuhuu, dalam bandar ada taman. Eh2 orang Kuantan taw dok taman bandar ni? Aku bukan apa,ada  1 kes ni,aku tanya member aku yang duk sg isap. Dia tak tahu pon kat Kuantan ni ada bukit goh,bukit kuin dan bukit sagu. Hahahahaha apelah. Hihi aku ni kalau tak tahu tu cam logiklah jugak sebab aku membesar kat shah alam. tapi aku tahu jer kg-kg yg bukan felda  macam kg pak mahat,kg teruntum,kg tiram,kg mentiga,paloh hinai hihi. Baru tahu lepas masuk uia Kuantan. Many more kampungs to explore! Yeahhhh.

Tapi taman bandar ni tidaklah terletak kat centre of Kuantan itself. Taman bandar ni kat IM8. Teramat super duper dekat dengan UIAM Kuantan. Jalan kaki pon boleh bahhh. Naik moto boleh,naik kereta boleh asal jangan naik flight je sudah ler hihi.

First impression aku tengok taman bandar ni,memang macam kat tasik shah alam.

Oh ya,kat taman bandar ni ada tasik taw.. tasik dia takdelah besar sangat tapi cukup ok utk korang jogging 5 round! Ada brann?
Bukan tu jer,sekarang ada servis berkanu ke ape entah. Yang sure main kat atas air lah.

N then ada special place utk berpicnic,rehlah or berusrah.
Kalau petang2,ada orang yang jual buih belon besar tu. Ada yang jual ice cream and tak kurang jugk ada yang bagi makanan free.

Masa aku pergi haritu,aku dapat kek. From little cute girl. Mak dia tolong potong kek and dia distribute kat orang sekeliling while her father captured the moments.

So utk warga Kuantan. Kalau rasa bosan jogging kat kawasan rumah korang. Moh lah ke taman bandar. Kita jogging sesame. Hahahaha.

Btw,petang-petang pon ramai yang jogging.

So kalau rasa nak jumpa aku tu. Pergilah ke taman bandar yaa. Sebab aku ni memang selalu pergi sana. Kalau sesiapa yang kenal aku tu. PLEASE, tegur jer. Aku okay je inshaallah ^_^

Ok lah itu jer. Btw aku dengar cerita IM8 macam nak dibandarkan. I really wish ada 1 mall at least macam Jaya One kat depan UIA ni. Please. Buat school in mall pon okay  jer.




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...