SHOPPING BUKU DISINI

Sunday, 20 March 2016

Kau Pergi...

السلام عليكم


Hari ni hari pemergian seekor hamster aku yang ketiga.

Aduhai kenapa kau pergi  awal sangat. Tunggulah 2 minggu lagi. Siyes weh sedih. Menangis aku time mak gitaw tu. Non stop crying till now.

Alkisah pagi tadi dia gaduh ngan hok gemok tu. Dia tu ketot comel kecik jer. Of koz lah kalah kan. Habis darah2 kat bahagian mata,telinga,kaki cam patah then alat sulit pon cam luka.
Masa tu pukul 2.30am. ingatkan dia dah mati sebab keras  kaku. Pas aku suakan air,dia bangun n cam ok la Cuma still cedera.

Pagi tadi,dia duk menyendiri. Minum tak nak,makan lagilah tak nak. Kuaci pon dia dah tak nak pandang. Hok gemok tu rilek cool jer macam tak bersalah.

Memang ketot tu bermuram je la lepas gaduh tu. Yelah sakit kot sampai berdarah2. Kesian aku tengok.

Then pkul 8 lebih tu gerak kat rumah uminu,aku asyik pegang jer dia and bagi dia kata-kata semangat utk terus hidup. Even sebelum aku balik asrama pon aku still pegang dia. Dia tak menggelupur pon cam selalu,dia senyap jer. Dia pandang aku,aku pandang dia. Wehh aku tak leh lupa cara dia pandang aku,aku betul2 tak expect tu kali terakhir aku dapat tengok n pegang dia.

Tadi,lepas asar. Dia pergii. Tinggalkan aku.

Camne nak hilang rasa sedih ni. Semoga kau tenang disana. Maafkan aku sebab tak selalu ada dengan kau.

Oh ye,aku sempat lah ambil gambar dia pagi tadi . ade la jugak kenangan ngn kau. Mak pon mesti rindu kau sebab kau nakal.
I’ll miss you dear.



ni pic saat2 terakhir..  aku yang snap pic ni. hmmm]



tengok tu luka kat mata,telinga


inilah muka gangster hamster . 



 tengok tu,muka tak bersalah. bam bam kang. 




dah lah kecik si ketot ni,kena belasah plak. hmm





masa ni dia dah start bermuram durja





picit kang







dah mati kawan tu baru nak mintak maaf,takde gunanya lagi ni semua salah ko. yang nak jadi gangster sangat tu kenapa? dia tak kaco ko pon kan. dia tu dah lah lembik. tahulah kau gemok,kuat tapi tu tak bermakna kau boleh buli dia. sekarang dia dah takde hah forever alone lah kau! 



awak,tunggu saya dipintu syurga ya. inshallah. sekali ngan nelli n hemi. i miss all of you

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...