Tuesday, 8 March 2016

Mira-Amir . Perlu ke?

السلام عليكم\

hari ni aku nak sentuh 1 isu ni. or lebih tepat nak luahkan perasaan. ececeh tak yah nak poyo sgt la naa. 

 berkenaan hubungan dalam talian terutama whatsapp. kalau teammates kau panggil nama kau and gelar diri dia dengan nama dia. apa kau rasa? sweet? macho? kasanova? or natural habit?

sem ni aku rasa aku dah rasa cam buat dosa kering jer. Hmm entah lah. Kalau sebelum ni even kat cfs,ada 1 or 2 sem tu aku tak pernah langsung mesej/wsp ngan lelaki even classmate aku. 

Tapi sem ni, aduih dah berapa ramai lelaki aku mesej. Haha. Sounds like perempuan murahan ke? Haha ok jangan buat assumption yer. Tak baik taw fitnah wanita melakukan zina. Muahahaha. 

Takdelah,sem ni aku aktif sikit. Serious weh aku rasa cam tak leh nak move on kalau aku tak join program. Ko bayangkan sem ni jer aku rasa lebih 10 program aku join . menda ni buat aku puas dan rasa diri aku dimanfaatkan utk semua orang.

Pastu yang pasal mesej lelaki tu,aku dah lah lama tak mesej ngan laki,biasanya guna aku-ko jer. Tapi lately ni apehal dowh senior2 semua prefer guna nama,contoh : Mira,tolong bagitahu Sarah yang Amir nak jumpa dia lepas asar. Or Mira,nanti emel kat Amir yer. 

Aku baca mesej tu dah macammm.. weii,ko memang camni ke ngan semua perempuan? Aku rasa kalau aku jadi bini kau nanti,memang mengamuk sakan aku ahahhahaha. Gaya mesej macam pakwe makwe dowh,kau dah kenapa beb? 

Lepas tu kan,ada sesetengah yang species cam Amir ni kan, bila aku reply mesej dia contoh: ok nanti aku gtw dia. Or weh ko jelah yang buat,aku bz ah. Ko tahu dorang balas apa?   Still macam tadi. Guna nama amir-mira. Wei wei wei weiiii please lah weiii. Jaga ikhtilat. Susah ah cam ni. Kau you ai eh kot. Dah dapat tarbiahkan time kat CFS. Aku rasa kat sini pon dah berlambak tarbiah yang ko boleh dapat. Dah lah aku kena selalu communicate ngan kau then kau mesej aku macam ko mesej awek kau .

Adui kalau 10 orang aku jumpa macam kau ni. Memang aku tak mengaku aku perempuan. Means aku akan cakap nama aku amir and aku nak kau treat aku macam kau layan member laki kau yang lain. Aku tak selesa. Sumpah tak selesa. Oh ye,bukan aku jer tapi kawan2 aku yang species cam aku semua tak selesa ngan kau wahai kaum adam.



ok so akhir kata,utk bakal husband aku . a.k.a bakal imam ku kesyurga inshaallah. Awak jangan risau ok,nanti lepas kita kawin, there will be no more secret between us... awak nak baca semua mesej kat wasap sy,awak bacalah sampai awak muntah tapi saya takleh nk tlg bersihkan sebab nt sy pon muntah skli haha.  . saya tak marah. no more privacy when im with you. aicewahhh.. sy takkan curang or main kayu tiga sebab i know that syurga saya bawak 'telapak' kaki awak. seperti mana syurga awak dibawah tapak kaki ibumu..

ok lah itu jer. doakan aku ada 2 quiz esok yet aku still sempat berblogging. even kuiz petang tadi. kuiz pkul 3.30. aku sampai pukul 3.35. awal tak? haha




No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...