SHOPPING BUKU DISINI

Thursday, 7 April 2016

Calculus for biotechnology- Part 1

السلام عليكم

alkisah special lah subject ni sebab aku tulis pasal ko jer. haha.

Siapa cakap budak biotech tak belajar calculus?

 muahahah kiteorang belajar tapi silibus dia lain lah dari budak math yang belajar calculus ni.

Serious weh aku sebenarnya suka giler subjek calculus ni. sebab soalan dia memang perghh enak diperak otak ni utk jawab lagi2 yang killer question. alah yang penting faham konsep,inshaallah boleh jawab.

ok disebabkan dah terbiasa buat latihan utk subjek ni. tpi aku tak praktikkan utk subjek ni. sebab time dalam kelas. belajar benda basic jer weh. quadratic equation yang multiplying the square,lukis graf basic2,quadratic inequalities,logarithm,differentiation pon yang taraf spm jer. senang ceghita senang laa yang kiteorang belajar tu..

ok itu bukan point aku... so preparation utk exam pon jadi cam biasa2 jer. yelah benda dah belajar kan. just kena refresh balik jer otak ni.

then soalan tadi kau tahu pasal apa? aduyaii nak tergelak aku menulih. rasa cam mengarang cerita plak time exam tadi..

soalan semuanya KBKK.  ada 7 soalan. total 60 markah. 1 jer soalan kira2 dan soalan tu berbentuk cerita. sangat menarik cerita dia.

alkisah sis ni dia ada penyakit crustophobia(anti crust). pernah makan pizza? hah sis ni anti crust,bahagian lain dia boleh makan except crust. aku pon tak tahu betul ke crusphobia ni fakta or rekaan haha.

 radius pizza tu 10inch. and dia dibet oleh adik dia utk makan 50in2. ok bila sis tu makan punya makan and habis makan. adik dia ukur panjang yang tinggal 12inch. so siapa yang menang bet ni? sis ke adik dia??? haha kalau terror jawab lahhh.


soalan lain banyak cakap pasal 'cer buktikan' . camtu la. yang comelnya dia tanya menda basic jer. tapi hmm. still cam clueless nak jawab. lagi2 ada 1 part tu aku terlupa auto step dia. aku ingat manual step dia jer.


ko takkan terbayang dia tanya. kenapa guna distance utk kira jarak. hah cer explain cer cer cer haha.

ok lah itu jer . aku harap dr. terima jawapan aku dan kawan2 aku... aminnnn


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...